Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
potřebovala bych rady ohledně oblékání do nosítka.
Dnes ráno jsem měla s malým první tůru v Ergu
měla jsem ho zaplého do boku. na sobě jsme mu nechala pyžam overal (nechtělo se mi ho převlíkat
) na to jsem mu dala fleesovou mikinu lehkou čepku a takové bačkory z háemka, já měla džíny a triko s dlouhým rukávem. venku svítilo slunko byl svěží trošku studený vzduch. oba jsme byli za chvíli spocení já uplně
a malý dost. čepku jsem mu sundala hned jak jsme vylezli z baráku
ale hrozně mě hřál svým tělíčkem… byli jsme asi půl hoďky…na poště pak do obchodu a zase zpět domů. Po příchodu domů měl ale studené dost nohy i stehýnka a chodidla uplně
zbytek těla byl horký teplý..za krkem spocený,
vůbec nevím co mu mám odpoledne oblíct a jak se děti a maky na nšení oblíkají uvítám rad nebo odkazy na nějaké tipy co na prcka
díky.
oblacek píše:
potřebovala bych rady ohledně oblékání do nosítka.Dnes ráno jsem měla s malým první tůru v Erguměla jsem ho zaplého do boku. na sobě jsme mu nechala pyžam overal (nechtělo se mi ho převlíkat
![]()
) na to jsem mu dala fleesovou mikinu lehkou čepku a takové bačkory z háemka, já měla džíny a triko s dlouhým rukávem. venku svítilo slunko byl svěží trošku studený vzduch. oba jsme byli za chvíli spocení já uplně
a malý dost. čepku jsem mu sundala hned jak jsme vylezli z baráku
ale hrozně mě hřál svým tělíčkem… byli jsme asi půl hoďky…na poště pak do obchodu a zase zpět domů. Po příchodu domů měl ale studené dost nohy i stehýnka a chodidla uplně
zbytek těla byl horký teplý..za krkem spocený,
vůbec nevím co mu mám odpoledne oblíct a jak se děti a maky na nšení oblíkají uvítám rad nebo odkazy na nějaké tipy co na prcka
díky.
Ahoj
Já malému dávám ráno,když v 8h vyrážíme do školky, pod tepláčky punčošky.A dostane ještě nechodíci botičky aby neměl studené prstíky.
Odpolko,když už je teplo,dostane polodupačky nebo tepláčky a ponožky.
Taky oblekám na tělíčko málo- jednu, nebo dvě lehké vrstvy. Radši dávám teláčky, nebo punčošky než dupajdy - kvuli vrstvě na hrudníčku
Dobrý jsou návlečky - na ruce i na nožky. A na hlav čepičku kvuli foukání větříku.
Na sebe tričko, pak nosítkoa přes to teprve případnou mikču ![]()
dík holky odpoledne zkusím jen bodíčko a tepláčky a asi dvoje ponožky ![]()
Ahoj, a kde sezenu nejaky ty navleky? Videla jsem jen jednou v obchode, ale to byly takovy hodne lehky, jen tenka bavlna. Taky byly prilis uzky (a jen jedna velikost).
Kockodanka, tiez som nebola spokojna s beznymi navlekmi, ale skus kupit trochu vavsie termopodkolienky, tie das na nozicky a mas aj zateplenu slapaj.. a na ruky das take iste podkolienky, ale chodidlo odstrhnes.. vyjde to o dost lacnejsie a je to aj takto na chladnejsie pocasie ucinejsie..
Oblékám to, co má doma (body, kalhoty), přes se be má 3 vrstvy rátku, tateplit je třeba jen nožičky- dávám návleky a vlněné „botičky“, čepici. Já mám triko.
Pokud je větší zima, že už ani mě nestačí jen to triko, oblékám další vrstvy společné - fleesovou mikinu nebo bundu. Ale to až okolo těch 10-12ti stupňuů.
Při této variantě není problém se kdykoli odsvléknout podle potřeby. Navíc se lépe váže na co nejméně oblečení.
kockodanka píše:
Ahoj, a kde sezenu nejaky ty navleky? Videla jsem jen jednou v obchode, ale to byly takovy hodne lehky, jen tenka bavlna. Taky byly prilis uzky (a jen jedna velikost).
Zkus Alice. jsou silnější s vlnou, cena příznivá. ostatní vlněné jsou už cenvě nad 300
Alpaka píše:
Oblékám to, co má doma (body, kalhoty), přes se be má 3 vrstvy rátku, tateplit je třeba jen nožičky- dávám návleky a vlněné „botičky“, čepici. Já mám triko.
Pokud je větší zima, že už ani mě nestačí jen to triko, oblékám další vrstvy společné - fleesovou mikinu nebo bundu. Ale to až okolo těch 10-12ti stupňuů.
Při této variantě není problém se kdykoli odsvléknout podle potřeby. Navíc se lépe váže na co nejméně oblečení.
hodíš odkaz na vlněné botičky? něco takového bych si představovala prostě nějaké „boty“ aby mu bylo teplo…jdeme na další kolo s Ergem, jen v tepláčkách a bodíčku ![]()
oblacek píše:Alpaka píše:hodíš odkaz na vlněné botičky? něco takového bych si představovala prostě nějaké „boty“ aby mu bylo teplo…jdeme na další kolo s Ergem, jen v tepláčkách a bodíčku
jedny mám smodoma pletené, druhé http://www.nosenideti.cz/…lneny-flees/
na zimu pak ještě péřové, ty jsou objednávané z anglie, mají je myslím i na eshopech tady, ale cena šílená
Zuloku, Alpako, diky! Mrknu na ty Alice a kdyztak ty podkolenky.