Kšíry na děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2183
17.9.11 22:51

kšíry na děti

Ahoj maminky máte některá s tímto zkušenost ? je to dobré či na prd? tchyně mi chce syna furt vodit za ruce a já jsem proti tomu tak jsem si myslela, že by třeba toto byl kompromis. děkuji za názory.
 http://deti.aukro.cz/…9981082.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
17.9.11 23:03

Nechápu, proč chceš dělat kompromisy 8-o 8-o
Syn teda ještě nechodí? Pokud ne, tak bych rozhodně nedávala žádné kšíry (budeš ho tahat jak opičku?) a tchýni jasně řekla, že ho za ruce vodit nebude.

Jde snad o synovo zdraví, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
17.9.11 23:05

Taky jsem to moc nepochopila… 8-o
Jestli nechodí, tak bych ho za ruce nevodila, může se mu pak zbrzdit vývoj chůze, nedávno tady byla na to diskuse s linkem na stránky, kde to vysvětluje doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.9.11 23:07

no to jde, ale jde bohužel také o klid v rodině. někdy jsou kompromisy rozumným řešením situace. ty kšíry nejsou drahé a použila by je tchyně akorát jednou za měsíc když se vidíme já ho nevodím. sám ještě nechodí a chci to nechat na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
17.9.11 23:08

V inzerátu mě DOST pobavila věta „dbá se na správný vývoj páteře:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Peníze bych za to neutrácela a radši bych tchýni vysvětlila, že se stále více zjišťuje, že vodění/posazování apod. dětem poškozuje zbytečně zdraví.
Platí pravidlo, že co dítě samo od sebe ještě neumí, to dělat nemá. Samo se neposadí = neposazovat, samo nechodí = nevodit.
Onehdá jsem viděla Sama doma, kde lékařka neuroložka naštěstí říkala, že dětem se nedají voděním poškodit ručičky (ramena), ale spíš kolena, kyčle a páteř. Tělíčko na to ještě není vyvinuté na tu polohu a pohyby. A že je 100% dokázáno, že voděním a chodítkama se dítě nenaučí chodit dřív oproti tomu, když se nechá být. Naopak zná případy, kdy kvůli vodění se vývoj dítěte narušil a začalo samo chodit až velmi pozdě, což by pravděpodobně bez vodění začalo dřív.
Jo, někdy jsou ti MILUJÍCÍ babičky na odstřel - stráááááášně vnoučátko milujou, ale s takovou radostí mu ubližujou (vodění/posazování/nevhodný hračky/sladkosti/TV) a nenechaj si nic vysvětlit - hned se cítí ukřivděný a ignorujou to. A ještě u toho mají kopici chytrejch rad, jak se to dělalo za nás :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.9.11 23:10
marieondatra píše:
no to jde, ale jde bohužel také o klid v rodině. někdy jsou kompromisy rozumným řešením situace. ty kšíry nejsou drahé a použila by je tchyně akorát jednou za měsíc když se vidíme já ho nevodím. sám ještě nechodí a chci to nechat na něm.

Hmmm. Tak to máme každý jinak :roll: Pro mne neexistují kompromisy na úkor zdraví dítěte :nevim:
Snad bych jen doufala, že až dítě tchýně uvidí za měsíc, tak už bude chodit.

Příspěvek upraven 17.09.11 v 23:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
17.9.11 23:11
marieondatra píše:
no to jde, ale jde bohužel také o klid v rodině. někdy jsou kompromisy rozumným řešením situace. ty kšíry nejsou drahé a použila by je tchyně akorát jednou za měsíc když se vidíme já ho nevodím. sám ještě nechodí a chci to nechat na něm.

Jestli se vidí s tchýní 1× za měsíc, tak nic nekupuj … za měsíc už třeba bude chodit sám, ne? A za ten další měsíc už ho tchýně nedožene případně bude líná za ním utíkat jeho turborychlostí - to mi věř. A hlavně se pak už nenechá vodit za ručičky (ani za jednu) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.9.11 23:18

jj děkuji za názory. asi nekoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
18.9.11 07:27

Jestli jde o to jednou za měsíc, tak bych to vůbec neřešila. Když si tchyně chce ničit záda, tak jednou za měsíc to dítě přežije a vlk se nažere a koza zůstane celá. Moje matka taky všechny moje děti aktivně vodila za ručičky, vzhledem k tomu, že je vídá taky tak jednou za měsíc, jsem to nějak nekomentovala. Jen když naříkala, že jí bolí záda, tak jsem konstatovala, že to dělat nemusí, že já taky nedělám., :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
18.9.11 08:06

Podle mého názoru navíc dítě v těch kšírách nebude chtít chodit, protože při držení za ruce má oporu v těch rukách, kdežto v těch kšírách je vlastne „volně“ a bude se bát. Je to jako kdyby chodilo samo a to ještě zřejmě neumí.
Jinak pokud dítě samo obchází nábytek, tak bych se vodění za ruce 1× za měsíc asi už neobávala, ta zátěž na kyčle a klouby tam nebude jiná, než když stojí u nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.9.11 08:33

Ahoj,
nečetla jsem to moc pozorně, ale tohle bych nekupovala. Za prvé, viděla jsem v tom pár dětí a vypadalo to příšerně, děti v tom viseli, rodiče je vlekly za sebou a ještě byli na.raní, že dítě nechce chodit. To se v tom různě prohíbalo, jako fakt mi bylo dítka líto a měla jsem nutkání jít matce nadat. Za druhé, když chce tchýně vodit, tak ať si vodí, ale hezky správně. To znamená pěkně v předklonu a držet dítě pod rameny za hrudníček, ono ji to rychle přestane bavit jak ji budou bolet záda. A tím, že se vidí 1× měsíčně bych to zbytečně nehrotila a neutrácela za blbinu, kterou použijete 2×.
A jen tak mimochodem, ta moje chtěla taky vodit, tak jsem řekla, no prosím a ukázala jak se to má správně dělat. Po pěti minutách se nemohla narovnat a už to nedělala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
18.9.11 09:21

Ježkovy oči, dítě na vodítku 8-o Pár dětí jsem takhle viděla a fakt to vypadá děsně. Nekupovala bych a radši promluvila s tchýní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
18.9.11 09:28
Temaho píše:
Ježkovy oči, dítě na vodítku 8-o Pár dětí jsem takhle viděla a fakt to vypadá děsně.

Tak to já taky a vypadalo to jak, když má psa na vodítku, toho dítěte mi bylo líto 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.9.11 09:48

Tak já třeba proti vodícím kšírům, pro chodící děti, nic nemám. Vadí mi tady to tahátko pro ty skoro chodící, kdy se tam to dítě zavěsí a rodič ho vleče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
18.9.11 20:41

Takovýty (jiný) vodící kšíry vypadají v reálu skutečně nezvykle, taky mi to přišlo úchylný „venčit“ dítě jak čokla, když jsem to před 4 lety viděla poprvé 8-o
Jedinej pozitivní bod to snad má v tom, že dítě nemůže utéct do silnice nebo někomu do cesty :think: Ale to chodec-začátečník nemusí přece hned běhat v rušných místech a když je pak starší a už běhá po chodnících/v obchodě, tak by na kšírech nevydržel a vzteky by se mi asi rozprsknul na milion kousků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí