Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj Holky, můžete prosím doporučit v čem nosit mimčo, má necelých 6 týdnů. Zatím nemám nic koupené. ALe poslední dobou prostě v postýlce skoro pořád pláče a potřebuju doma taky něco udělat. Ještě se zeptám, jak dlouho Vám přes den spí takto staré děti?
A nechávate mimčo chvíli vyplakat? Přijde mi, že už zjistil, že jak zapláče, tak někdo hned přijde ![]()
Ahojky, já mám teda 3 měsíčního koloučka a řekla bych že se nám pomalu začíná pěstovat nějaký režim, teď prostě vím že přes poledne mi klidně 2 hoďky spí, ale je to tak 5.den a sem z toho fakt vedle, protože do týhle doby sme jen pořád houpali a skákali na míči, takže ufffffff, doufám že mu to vydrží, jinak sem teda chovala pořád, pořád, pořád a nosítko sme si pořídili tak měsíc zpátky - manduca - má i novorozeneckou vložku, takže sme jí taky využili a musim doporučit, sice chvíli trvalo než si tam malej zvykl, ale teď mi tam i usne a vydržíme tam třeba i hodinku a půl
A jakou máte značku nosítka? Kde se to vůbec kupuje, já tohle nevím
díky
manduca je super, ja ho taky pouzivala,,ale kubik uz ma 9 mesicu tak ho budu pomalu prodavat kdyby jsi chtela .
u nás je to podobný, jen já mám ještě dvouletýho špunta… pomohl nám šátek a houpací lehátko… ještě teď v pátek jsem začla dávat babycalm na bříško, to ho taky trochu zklidnilo… a pak už jen vydržet.. ![]()
Nějaké ergonomické nosítko s novorozeneckou vložkou..jako je např značka manduca, ergo, beco aj.
Musíš si ozkoušet, které ti sedne nejlépe ![]()
Katy02, my máme taky Vojtíška
jinak děkuji za nabídku manducy od Kkattty, ale potřebuji si to odzkoušet přímo na sobě. Nechci to právě kupovat ani po netu, proto se ptám, kde koupit, v jakém obchodě
A ještě k tomu vyplakání… Malej si občas popláče, jinak to snad ani nejde, musím se věnovat i staršímu, uvařit atd…
první byl toho ušetřenej, ale nejsem chobotnice, bohužel … ![]()
vegiska píše:
Katy02, my máme taky Vojtíškajinak děkuji za nabídku manducy od Kkattty, ale potřebuji si to odzkoušet přímo na sobě. Nechci to právě kupovat ani po netu, proto se ptám, kde koupit, v jakém obchodě
že by ta uřvanost byla jménem?
Já kupovala šátek (ten teda teď na Vojtu) i nosítko pro staršího, na www.branakdetem.cz můžeš si tam to nosítko i půjčit, pak si ho buď necháš (platí se záloha v ceně toho nosítka) nebo vrátíš
(tam se platí nějak poplatek za den, ale nevim kolik to je… my jsme si to nosítko nechali
a teď čeká na Vojtu, až bude starší… )
nemůže mít i růstový spurt? přijde mi, že by pořád jedl…ale taky mi dost ublinkává ![]()
Vegisko, 6 týdnů je ještě maličké miminko, které potřebuje jenom mámu. Takže ho koj a chovej, jak jen bude chtít (zvlášť pokud je první dítě).
Jinak u nosítka je důležité, aby bylo ergonomické - tj. aby dítě mělo hezky roztažené nožičky, podsazený zadeček a kulatá zádíčka - jen tak si neničí páteř. Jsou to např. Manduca, Ergo, Beco, meitai a další… Naprosto nevhodné jsou klokanky, kde dítě visí za rozkrok, nedejbože čelem od maminky ![]()
Pro malinké miminko je ale úplně nejvhodnější šátek, protože se přesně přizpůsobí aktuální velikosti miminka a pěkně ho obepne a podrží.
Nebo pak existuje Haipa-daipa vak, to je pruh pružné látky, který si dáš na sebe a miminko do něj vložíš jako do náruče. Je to ale zátěž na jedno rameno a k použití tak do 3 měsíců, možná trochu déle, pokud je miminko drobnější.
A záleží odkud jsi, jestli z nějakého většího města, tak tam se určitě najde obchod s nosítky, kde to lze vyzkoušet. Nebo pak zapůjčit, jak psaly holky nademnou ![]()
ahoj,
já malého občas nosím v BabyBjorn, vyhovuje nám. Kupovala jsem v zahraničí, ale v Praze ho mají třeba v Malvíkovi.