Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,Mám měsíčního drobečka..vyloženě chovajícího a kontaktu dožadujícího se ..ráda se dozvím nějaké Vaše zkušenosti ohledně nosítek, vím bylo tady napsáno hodně. Nechci svému měsíčnímu drobkovi ničit páteř v klokánce, ani ve špatně uvázaném šátku..občas použiji baby vak..ale nezdá se mě to jako ideální řešení…a chovat v ruce celý den, také nemůžu
.. ..na netu mě zaujalo.. http://www.babyline.cz/…-od-3-5-18kg
Máte sním někdo zkušenost? Co si o něm myslíte, zaujala mě ta horizontální poloha do 4 měsíců. ![]()
S tímhle zkušenoti nemám já mám nosítko značky ergo..dá se tam dát novorozenecká vložka..to samé manduca.. ![]()
Mě zaujal účes té paní na obrázku ![]()
Mi přijde, že ta vodorovná poloha bude strašně nepohodlná pro nosiče, jestli to má nějaké fest vyztužení, aby to drželo vodorovně, tak to asi bude dost těžké, takže to rameno, na kterém to bude viset, brzo bude plakat…
A ještě jsem nepochopila, jestli to má ergonomický střih pro správnou polohu nožiček ve vertikálu, jak se jim do toho podařilo nacpat to dítě čelem ven? ![]()
Jinak já malou nosím v Manduce od jejích cca 4kg a jsme spokojené obě ![]()
Nemám osobní zkušenost, můžu tedy napsat jen své dojmy.
Vidím, že Cybex zapracoval na postavení kyčlí, přesto je to pořád ještě málo a ještě až příliš to připomíná klokanku.
Horizontální poloha (v tomto konkrétním případě)nic moc ![]()
Doporučovala bych spíš kolébky (v případě, že není nález na kyčlích nebo nemá mímo reflux).
Neboj se ale ani vertikální polohy, ale spíše se zkus podívat na Manducu, Beco nebo Ergo
Myslím, že manduca je super. Je na ní hodně chvály a sama si ji chci koupit. ![]()
Za tu cenu bych moc nexperimentovala - ta poloha čelem dopředu je fakt podezřelá
Vyzkoušela bych nějaké osvědčené ergonomické nosítko (Manduca, Beco) - buď z půjčovny nebo od nějaké kamarádkÿ nebo tady přes emimino:-) a uvidíš, co se vám bude líbit. My jsme si pořídili Manducu a Vojtovi se v ní líbí až teď, když mu je skoro 5 měsíců a drží samostatně hlavu. Vyřešil tak za mě sám dilema, jestli ¨mu časnou vzpřímenou polohou nějak neublížím…
Jo a ta paní v reklamě má faaaakt divný účes. ![]()
My používali a používáme Manducu a spokojenost jak na mé straně tak i na straně našeho 10kg vážícího drobečka…ani záda mě z toho nebolí…ale doporučuji si někde vyzkoušet
Pokud je miminku teprve měsíc, vážně bych uvažovala o kvalitním šátku. Podívej se třeba na nějaká videa, jak vázat, zdrojů je dost, takže se to dá snadno naučit. Navíc za cenu toho podezřelého nosítka si můžeš vybírat ze spousty krásných šátků.
Tvé nosítko z odkazu je jen vylepšená klokanka, i je to pod obrázky napsáno ![]()
Za sebe doporučuji madnucu, ale na trhu najdeš i spoustu jiných a osvědčených…
Taky od 5 tydnu nosim v Manduce (nejdriv s novorozeneckou vlozkou) a nedam na ni dopustit ![]()
Taky máme Manducu a super, nic jiného bych nepořídila. Občas vidím maminky s malýma miminkama v klokance, hlavička jim klimbá dopřed a visí nožičky, děsnýýý
Tak my měli Manducu a maximální spokojenost akorát na půl roce tam už být nechtěl. ![]()
Hankoblazo, máš možnost se podívat někde ve městě do obchodu s nosítky a šátky? Ono by bylo asi nejlepší, kdyby sis to tam okoukla a na místě zkusila i s mimčem. To nosítko Cybex se mi vůbec nelíbí
, už proto, že tam mají dítě čelem ven. Ale sázela bych na osvědčená ergonomická jako je Ergo, Manduca, Bondolino..A třeba bys viděla, že i šátek byste zvládli, kdyby To to v obchodě ukázali. V Praze je výborný obchod třeba „Dítě v šátku“ na Letné, „V bavlnce“ v Karlíně nebo „Brána k dětem“ a spousta dalších.
kajule87 píše:
Tak my měli Manducu a maximální spokojenost akorát na půl roce tam už být nechtěl.
Tak náš malý přišel Manduce na chuť až teď, když mu bude půl roku
To je hezké, jak je každé dítě jiné ![]()
Holky a muzete poradit? Co se tedy vlastne nabizi? Satek nebo nositko? Co je baby vak?