Nosítko X-lander, Chicco Go nebo Babasling

88
25.8.11 01:58

Nositko X-lander,chicco go nebo babasling

Ahoj devcata:)procitam porad nejake diskuze o nositkach,ale nikde jsem nenasla neco o nositku x-lander!Nemate ho nekdo?na netu jsem videla jen predni cast vyfocenou…Chicco go mi prijde takovy normal,asi to bude podobne,obe nositka jsou do 8,9kil…Babasling je do 15kil…,ten me zaujal uz pred narozenim dcery,ale rikala jsem si,ze ho nevyuziju,byslim na vesnici,takze vyuzivam hlavne kocarek,ale mala odpoledne skoro vubec nespi,nudi se :wink: (je ji2mesice),rada se nechava nosit(kdo ne :-D ),tak jsem nechtela moc drahe nositko ci vak,ale neco na doma.pohodlne…Pisete hodne o tom,ze ze slingu boli rameno…a z tech vaku to dite vypadava??Nemuze spat,kdyz je vetsi nebo jak to je?
Osobne jsem pro babasling..design atd.
Ale jinak se mi libi i ten x-lander ,vic nez chicco go.
proste nevim,jestli je lepsi ten do 8,9kilo,nebo sling,abych ho vyuzila dele :nevim: ach jo,sama jsem se zamotala do vsech tech slingu,vaku a nositek,uz me nebavi vybirat!
p.s.jeste jsem videla nejaky vak-pouch…?,od emitexu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
25.8.11 07:33

Já bych z uvedenýho nekupovala nic. Staršího jsme začli nosit až kolem 6 měsíců v ergonomickým nosítku Liliputi… Mladší je hodně nosící, jak mám na starosti druhýho prcka, chtěla jsem to nějak vyřešit doma máme po starším babyvak (ten nám nesedl u prvního a u druhýho taky ne), ale tam mě štve, že mrně jednou rukou furt přece jen mám tendence jistit, prostě mi to přijde hodně volný (asi neumím používat)… A konečně se na konec svýho románu dostanu k jádru „pudla“… Na ergonomický nosítko mi přijde náš malej moc malej (3 týdny), takže jsme nakonec koupili šátek… :oops: Dneska ho tam zkusím konečně nacpat a uvidíme, jak se mu tam bude líbit :-D

Jinak ty uvedený nosítka nejsou ergonomický, dětem to ničí páteř… Takže bych nešla ani do jednoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
25.8.11 07:43

ani jedno, jedině nějaké ergonomické nosítku (manduca, ergo …)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 08:13

ani jedno… Z nsoítek jedině ergonomické - manduca, ergo, beco. Jsou tuším do patnácti kil a vyuiješ je opravdu dlouho. nebolí z toho záda a dítě je správné ergonomické poloze - tzn. podsazený zadeček, který tolik nezatěžuje záda.

v chiccu dítě vyloženě visí a nemůže to být pro něj ani pohodlné, v erg. nosítkách je víc zaklubíčkovaný.

koukala jsem na youtube na ten babysling. Mno, jako vak pro prních pár měsíců, jako kolíbka by se použít dal. Mě osobně vaky moc nezaujaly, dítě se musí stejnak přidržovat rukou a volné ruce se občas šiknou. Použití na větší dítě - to bych nepoužívala. Nepřijde mi to moc šikovný.

to si radši pořiť ještě kvalitní pružný šátek, na začátku se váže líp a novorozence můžeš mít hezky v kolébce…

ještě existují předvázané šátky, te´d si nevzpomenu na název, někdo si je chválí, ale nevím…

podle mě je výběr jednoduchý - šátek a pak ergonosítka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 08:16

Koukám, že píšeš o ceně, na tomhle se ale bohužel nedá šetřit, je malá, zkusila bych ten šátek…můžeš se podívat i na ty z druhé ruky :wink:

já mám manducu i šátek a využíváme ji opravdu hodně, i jen na na poponesení je to dobré, s manducou počítám ještě na dlouho. Jedna známá co měla chicco, tak ho měli tak do 10 měsíců, dýl ne. Ŕíkala, že to už se pronesl. No bodejť ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.8.11 08:21

suik - nejsou ty ergonomický nosítka až do 20 kil? těch 15 mi přijde málo… :think: To od Liliputi do 20 kil je… :-) Ted jsem na to schválně koukala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 10:00

asi jo…já to jen tak střelila po paměti…nebo že by do 18?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
25.8.11 14:23

Dekuji!! :kytka:
no.ja nejsem na vazani satku,nez bych to zavazala,sice je to praxe,ale nechci :wink:
libi se mi i beco,ale je to pres2tisice,jelikoz mam2.dite a neplanuji,nechtela jsem do toho investovat,jelikoz to opravdu nebudu mit na hodinove pouzivani…
jinak prave to chicco mi prijde to dite opravdu,ze visi,kvuli tomu mi prisel lepsi ten vak,ze ho ta latka podepre… :nevim:
kdyby jste me videly pred …uvazala jsem satek na zkousku,mam jeden velky pruh(jistila jsem rukama),no,byla v tom zpocena…jen na chvilku..tak uvidime :think: papa

Příspěvek upraven 25.08.11 v 14:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 14:32

ono je teď vedro, tak se jim tam tolik nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 14:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.8.11 14:59

z uvedeného bych nepoužila nic, dobré informace najdeš na http://nosenideti.cz/. My máme kočár + Manducu. Manducu beru, když potřebuji rychle vyvenčit psa nebo skočit pro něco k jídlu atd. Teď je využivaná taky na doma, protože malýmu rostou zuby a nošení ho uklidňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
26.8.11 16:10

Taky bych nedoporučila ani jedno.
Dostala jsem ještě před narozením dítěte darem vak Babasling, ale nevyhovoval mi. Mám nosící dítě (nikdy nechtěl ležet jen tak na zádech), takže jsem zkoušela ve vaku nosit, ale malý mi v tom přišel hrozně divně zkroucený, nožičky se pomalu nevešly, no hrůza. Navíc vždy okamžitě řval - poloha v leže se mu nelíbila :-(
Nedávno jsem si koupila Manducu a jsem spokojená. Malému je teď 3,5 měsíce a určitě se mu v ní líbí víc. Vidí ven a hlavně není vodorovně :-) Sice v ní ještě nevydrží dlouho, po půl hodině buď usne nebo začne řvát, ale vidím na něm, že se to zlepšuje - jak roste tak se tam líp vejde.
Doporučuju Manducu, nebo jí podobné ergonomické nosítko (sice jsou dražší, ale zase lze využívat déle)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
26.8.11 23:15

Diky vsem! :kytka:
no,jak ji je 2mesice,tak uz se ji libi prave svisla poloha,ze se kouka,myslela jsem,ze i v tom babaslingu muze sedet..tak je to v reklame na youtube,tam to vypada prave hezky…,no jo no,reklama :-D
taky hodne v bazaru prodavaji zensky ten babasling,novy,takze asi fakt nevyhovuje…
Tak moc dekuju,jestli neco vyberu,tak pak napisu co,a jestli to nakonec prislo vhod :wink: papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
27.8.11 04:21

V Babaslingu sice nosit svisle jde (dle videa a navodu), ale kdyz vyzkousis, tak to je silena poloha. Vak se pri pohybu odklani od tela, hlavicku nedrzi vubec, telo blbe - clovek ma pocit ze vypadne spodem, nebo si zlomi hlavu. Navic nikdy nemas jistotu, ze ho mas ve vaku spravne umistenyho, to mi dost vadilo - v Manduce to ani jinak nez zdrave nejde ;-) Pokazdy, kdyz jsem zkousela, tak jsem mela pocit, ze ho v tom nicim a ze je tam spatne - no daval mi to najevo i sam svym krikem ;-) Takze jsem sla radeji do ty Manducy, i kdyz je drazsi…
Mej se a dobre vyber :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.9.11 02:20

Tak jsem si objednala jeden vak na netu,tak uvidime:)Pak poreferuju,kdyby si nekdo nevedel rady do budoucna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí