Moby šátek nebo Haipa Daipa? Popřípadě Manduca?

1638
6.9.11 10:30

Moby šátek nebo Haipa Daipa?popřípadě manduca

maminky, která máte zkušenosti prosím poraďtě…
mám 5 týdenní holčičku a potřebovala bych poradit co koupit na její nošení, málo spí, je uplakaná…
přemýšlela jsem nad šátkem moby, nebo nad haipa daipa??
co je lepší?? ráda se nosí v zavinovačce v náruči, nebo musím houpat na balóně..
uvažuji také o manduce, ale nevím jestli se jí bude líbit být vertikálně , když ji dávám odříhnout, tak to nemá ráda v této poloze…ale zase když s ní chodím, tak je klidná, ale já ji neudržím, mám nemocná záda :-/
díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
P28
6.9.11 10:58

Já nosila v šátku Moby a spokojenost na obou stranách. Je ale pravda, že jsme začali nosit cca ve 3 měsících, dřív jsem si nějak netroufla, ale syn nebyl uplakaný. Nosila jsem rovnou vertikálně - chvíli protestoval, ale spiš že to bylo nové, za chvíli to bylo ok.

• Citovat
  • Upravit
13752
6.9.11 11:25

Šátek je univerzálnější, dá se v něm nosit i v kolíbce i vertikálně. Ovšem kolíbka v šátku není úplně jednoduchá věc, musí se tam dítě dobře napolohovat, aby nemělo hlavičku moc přitisklou k hrudníčku a páteř v ose.

Vak je v tomto praktičtější, zase ale se využije kratší dobu. Dá se ale pak dobře prodat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.9.11 11:49

Koukala jsem že jsi z Brna - tak se zkus poptat tady http://www.branakdetem.cz/…tem/pujcovna - půjčujou tam šátky i nosítka, zkus vyzkoušet než něco koupíš.

Já třeba prvně zkušela elastický šátek, pak manducu a ani v jednom dcera být nechtěla. Tak jsme ušetřili :)

• Citovat
  • Upravit
4254
6.9.11 12:51

Měla jsem vše, Manduca vám z těch 3 možností vydrží nejdéle.
HD vak - mě z něj strašně bolely záda a blbě se mi tam syn pasoval (ale zkoušela jsem ho kolem jednoho roku, s menším dítětem nemám zkušenost). Není ale na nějaké dlouhé nošení, spíš takové poponášení. Šátek je nejuniverzálnější, Moby je pro začátky bezva, ale pro těžší dítě už není moc vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
7.9.11 12:44

tak já se rozmyslím mezi manducou a tím šátkem…
a těžší dítě myslíš jak těžké? :-)
jde mi hlavně o to, abych doma mohla malou občas nosit..
jinak manduca je asi dobrá i ven že?
ale malá ještě nedrží hlavičku, ale snaží se :potlesk:
tak proto chci zvolit něco co pro ni bude vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
7.9.11 13:23

jak těžký nevím…řekla bych těch 6-7 kilo. Já ho používala jen na vázání kolébek a na vertikál už mám jiný šátek - neelastický.
Manducu můžeš používat od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.9.11 12:29

pujcovna je asi dobrej napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...