Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
maminky, která máte zkušenosti prosím poraďtě…
mám 5 týdenní holčičku a potřebovala bych poradit co koupit na její nošení, málo spí, je uplakaná…
přemýšlela jsem nad šátkem moby, nebo nad haipa daipa??
co je lepší?? ráda se nosí v zavinovačce v náruči, nebo musím houpat na balóně..
uvažuji také o manduce, ale nevím jestli se jí bude líbit být vertikálně , když ji dávám odříhnout, tak to nemá ráda v této poloze…ale zase když s ní chodím, tak je klidná, ale já ji neudržím, mám nemocná záda :-/
díky za rady
Já nosila v šátku Moby a spokojenost na obou stranách. Je ale pravda, že jsme začali nosit cca ve 3 měsících, dřív jsem si nějak netroufla, ale syn nebyl uplakaný. Nosila jsem rovnou vertikálně - chvíli protestoval, ale spiš že to bylo nové, za chvíli to bylo ok.
Šátek je univerzálnější, dá se v něm nosit i v kolíbce i vertikálně. Ovšem kolíbka v šátku není úplně jednoduchá věc, musí se tam dítě dobře napolohovat, aby nemělo hlavičku moc přitisklou k hrudníčku a páteř v ose.
Vak je v tomto praktičtější, zase ale se využije kratší dobu. Dá se ale pak dobře prodat ![]()
Koukala jsem že jsi z Brna - tak se zkus poptat tady http://www.branakdetem.cz/…tem/pujcovna - půjčujou tam šátky i nosítka, zkus vyzkoušet než něco koupíš.
Já třeba prvně zkušela elastický šátek, pak manducu a ani v jednom dcera být nechtěla. Tak jsme ušetřili ![]()
Měla jsem vše, Manduca vám z těch 3 možností vydrží nejdéle.
HD vak - mě z něj strašně bolely záda a blbě se mi tam syn pasoval (ale zkoušela jsem ho kolem jednoho roku, s menším dítětem nemám zkušenost). Není ale na nějaké dlouhé nošení, spíš takové poponášení. Šátek je nejuniverzálnější, Moby je pro začátky bezva, ale pro těžší dítě už není moc vhodný.
tak já se rozmyslím mezi manducou a tím šátkem…
a těžší dítě myslíš jak těžké? ![]()
jde mi hlavně o to, abych doma mohla malou občas nosit..
jinak manduca je asi dobrá i ven že?
ale malá ještě nedrží hlavičku, ale snaží se ![]()
tak proto chci zvolit něco co pro ni bude vhodné…
jak těžký nevím…řekla bych těch 6-7 kilo. Já ho používala jen na vázání kolébek a na vertikál už mám jiný šátek - neelastický.
Manducu můžeš používat od narození.