Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den, prosím o zkušenosti s tímto nosítkem http://www.vbavlnce.cz/…e-hnede.html. Dost o něm přemýšlím, zaujalo mě. Je opravdu vhodné i pro novorozence? Ještě přemýšlím o Manduce. Šátek nechci.Děkuji, Klára.
Osobní zkušenost nemám, nicméně mi přijde vhodné i pro novorozence. Akorát co by vadilo mě je to zavazování popruhů, mě osobně přijdou přezky praktičtější, stejně nosím v 99% já, tak si to jednou nastavím a neřeším, než to pořád zavazovat.
Ale pokud to nemáš daleko, tak doporučuji vyzkoušet, já třeba podle netu vybrala beco… a po vyzkoušení odjela s manducou.
S tímto nosítkem nemám zkušenosti, tak s omlouvám, že ti sem lezu.
Já mám manducu a jsem s ní spokojená.
Jen jsem ti chtěla říct, že nejlepší je do prodejny zajít a nosítka vyzkoušet. Uvidíš co ti bude nejvíce vyhovovat.
Tady na někoho seStorch nosítkem hned nenarazíš, není moc rozšířené. tady jsou nějaké diskuze na nosenideti.cz
http://www.nosenideti.cz/china.php?…
Odpovídám se značným zpožděním, ale třeba se to bude ještě někomu hodit. Tohle nosítko u mě vyhrává. Mám ještě elastický šátek MaM Eco a šátek Storchenwiege. Na začátku mi s maličkým miminkem nešel pořádně vázat šátek, tak jsem zvolila toto nosítko a je opravdu výborné. Nosila jsem v něm malého od cca 3,2 kg a vždy vypadal spokojeně, navíc se mi v nosítku nikdy nehroutil, což se mi u šátku ne vždy dařilo. Popruhy na zavazování jsou výborná věc, miminko má přiléhat k tělu těsně, proto jak roste, tak se utahuje jinak - popruhy mi přijdou praktičtější - obzvlášť pro malá miminka, než ty, které si můžeme nastavit jako batoh. Nyní má malý 7 kg a stále jsme spokojeni. Stále sedí lépe, než šátky, i když už jsem se je naučila vázat. Zkoušela jsem i Manducu s novorozeneckou vložkou a nebylo to ono - pro starší děti, ale může být výborná.
Obnovuji diskuzi, máte někdo zkušenost s tímto nosítkem pro úplně malé děti? Počítám tak od dvou měsíců? Budu muset vyzvedávat nejstarší ve školce a kočárky dovnitř nesmí, tahat korbičku do 1. patra se mi chtít nebude a šátek sice mám, ale dlouhý a v zimě se bojím, že ho umažu, kdybych ho musela převazovat. Ostatní nosítka jsem koukala, že se doporučují pro starší děti.
@fusa Ve 2 měsících jsem nosila v manduce a v pohodě
to máš v plánu nosit mimčo rovnou z domova?
@j.a.n.i1 No, z domova, nemám to daleko, ale vždycky se ve školce zaseknem, než se dítko oblíkne, beru i mladší, ta tam taky různě leze a zlobí, ještě nejsme moc zajetý. Ta manduca se mi moc líbí, ale z víc stran jsem slyšela, že až na starší, že tam takhle malý mimčo klouže i v tý novorozenecký vložce
A na jaře bych už vytáhla šátek a nosítko asi prodala..
@fusa Tak já byla spokojená i u malého mimča a to mám celkem drobečky (49cm a 3kg při narození). Jako na delší nošení je samo šátek lepší, ale takhle krátké trasy mi to nosítko přijde i praktičtější.
@j.a.n.i1 Asi počkám až se to narodí a pak odzkouším oboje plus šátek. Díky za tip. Ta manduca je pak použitelná asi na dlouho, že? Zas bych jí víc užila, manžel taky rád nosil ![]()
@fusa Tak pro větší je pak prý pohodlnější nějaké batoleci nositko, ale teď jsem nosila triletaka a šlo to, akorát byl problém, ze nechce na záda, ale jen jako mimčo na břicho, což je celkem zahul.
Zdravim a jak ted? mate uz zkusenosti?? Mala ma 3mesice, mam jen satek, ale chtela sjem i nositko, hlavne pro chlapa, ale taky kdyz potrebuji nekam jit hned a ne vazat, neb pak to mam volne a to je spatne. Tak ktere nositko je lepsi, Manduca, Kibi (pry je moc velke) ci Storchenwiege? Díky
Také zdravím, mám toto nosítko, nosila jsem v něm mladší dceru. Ale teď mám miminko a to se mi nedaří uvázat tak, aby tam „neplandal“. Zatím tedy nosím v šátku… můžete mi někdo hodit fotku s novorozencem? Hledala jsem videa a našla jsem jen s větším mimčem (což už problém není).
Tak my jsme nakonec koupili manducu, ze je pouzitelna potom i pro vetsi ditko a moc se nam osvedcila, nosila jsem v ni uz kolem tech 3 mesicu a nejvic tak kolem pul roku, roku, ted uz chce jen behat ![]()
Máme dvouměsíční holčičku a včera nam dorazilo Storchenwiege nosítko. Zatím jsme zkoušeli jenom doma, ale stále si nejsem jista, jestli je to úplně bezpečne pro tak mala mimca. Máte ještě některé maminky zkušenosti s tímto nosítkem? ![]()