Jaký z těchto smoothie makerů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaký z těchto smoothie makerů?
Ahoj
Potřebovala bych pomoct vybrat smoothie maker. Mám tu favority, které jsem si pročetla, ale stále nevím jaký.
Prvním je https://www.alza.cz/…d4391604.htm?… který se mi líbí nejen designem, ale i praktickou lahvičkou na cesty. K němu se přikláním asi nejvíce.
Druhým je https://www.velkykosik.cz/…adoby-700-w/?… na kterém je super, že má 700 W ale odrazuje mě ta nádoba na cesty, je dost široká a blbě se z toho bude pít.
Třetím je https://www.alza.cz/…d3913103.htm?… který je podobný (víceméně stejný) jako DOMO, ale je to dle mě známější značka, tak nevím. Čtvrtým je https://www.alza.cz/…d4526177.htm?… a ten se mi líbí, protože je to velice osvědčená značka, jeden od ety mám mamka, starý 25 let a stále funguje.
Byla bych vděčná, kdyby jste pomohly rozlousknout jaký bude nejlepší.
Potřebuji, aby rozsekal zmražené ovoce (budu si dělat balíčky a pouze vytahovat z mrazáku a ihned mixovat), oříšky (raději bych abych je nemusela předem namáčet) a ten led se bude hodit v létě.
Tak přeji pěkné odpoledne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám DOMO a jsem s ním spokojená, ale třeba s mrkví má už trochu problém, zůstávají tam kousky. Lahve na cesty jsou ale super, nikdy se nic nevylilo a pije se z nich dobře. Nákupu určitě nelituju, dobře se používá i udržuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 Tak mražené jsem ještě nezkoušela, ale myslím, že bude záležet na druhu - ty nože jsou ostré dost, ale nevím, jak dlouho ostré vydrží - myslím, že třeba borůvky a jiné drobné ovoce dá bez problému i mražené, ale u větších kousků bych si tak jistá nebyla. Já používám jen na čerstvé a kromě té mrkve jsem s ničím problém neměla - ale bude určitě hodně záležet, jaké druhy ovoce a jak často budeš mixovat - mám ho cca 1,5 roku a používám během léta skoro denně, ale hlavně jahody, banány, nektarinky a spol.- nic moc tvrdého. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Palaladou aha, tak to nevím no, já právě plánuji nakrájet všechno ovoce a roztřídit do sáčků a ty pak jen vytáhnout, abych nemusela hlídat zda ovoce doma je, navíc v kauflandu mají velice dobré ceny a tak bych 1× za cca 14 dní ovoce nakoupila a pokrájela, zamrazila a poté jen vytáhla a ihned mixovala. Mixovat asi denně, možná jen v pracovní dny, ale to minimálně ![]()
Jak velké kusy té mrkve zůstávali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 Tak ono bude taky záležet, jak dlouho se budeš snažit ty kousky rozmixovat a jak to budeš kombinovat - já mrkev dávala většinou s jablkem a zůstávali kousky mrkve třeba i 1 cm, ale je teda pravda, že jsem ten přístroj nikdy nijak moc netrápila
Je klidně možný, že by se po delší době daly rozmixovat úplně, ale měla jsem strach, abych ho neutavila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Palaladou jasně, já si o tom ještě něco přečetla a většina lidí psala, že mrkev zvládá. Jak dlouho mixuješ? Třeba mixuješ moc krátce ![]()
Ale jsem víceméně rozhodnutá pro DOMO, jelikož na něj je recenzí nejvíce a také se mi asi nejvíce líbí.
Nevyzkoušela by si pro mě to mražené ovoce (jahody např.)? Prosím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 Tak jsem to vážně otestovala
Použila jsem tu menší lahvičku a cca 12 středně velkých jahod - ale jsou ze zahrádky a měla jsem je v mrazáku už hodně dlouho. Nejdřív jsem zkusila, co to udělá, když je zkusím samotné - a to nedal vůbec, tak jsem přilila vodu a celkem rychle to zvládnul, zůstal tam jen 1 kousek a to vypadalo, že to byla asi nějaká míň zralá a možná přemrzlá jahoda, jinak teda úplně v pohodě. Ale když dávám normálně čerstvé ovoce, ředím vodou, nebo třeba pomerančovou šťávou uplně minimálně - tady to chtělo teda mnohem víc, ale jde to
Akorát si myslim, že chuťově se to asi nebude dát vůbec srovnávat - čerstvé je čerstvé. A co mě třeba chutná, je ovocný kefír - teď jsem zkoušela mango + obyč. kefír. mléko, v sezóně právě ty jahody nebo broskve a super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si nedávno koupila tento https://www.mall.cz/…ncept-sm3383?… a je naprosto super.
Mají různé barvy, lahvička je akorát velká. Rozmixuje zmražené ovoce, oříšky, mrkev, červenou řepu syrovou. Jsem s ním fakt spokojená.
To jsem ti sice neporadila, jaký si vybrat z odkazů, co jsi sem dávala, ale tento je super. Používám ho denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Palaladou Moc děkuju
To mi bylo jasné, že bez vody to nedá, to bych ani nezkoušela, alespoň minimum vody je třeba ![]()
Jasně, to jo, já sice mám v plánu ty balíčky ale dokud to půjde, tak budu dělat z čerstvého, případně pokud nezapomenu, tak balíček z mrazáku vytáhnu večer do ledničky a ráno bude ok, jen nesmím zapomínat no
Díky za recept, kefír mám ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Palaladou a ty oříšky zvládá? ![]()
@fragollinna tak a teď si mi zamotala hlavu ještě víc, než byla
Jak dlouho ho máš? Projdu si to, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 hele, necelý měsíc, ale používám ho několikrát denně. Ráno vždy na snídani a odpoledne si v tom právě mixuji červenou řepu, mrkev a další zeleninu a zvládá úplně bez problému
.
Na snídani vždy kombinuji čerstvé ovoce s mraženým s troškou vody, ovesné vločky, bílý jogurt a vše krásně rozmixuje dohladka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 zvládne i čokoládu na malé kostičky, jen je potřeba nechat mixovat delší dobu. To jsem si dělala dneska, že jsem si místo vloček dala kokos, trochu hořké čokolády, bílý jogurt a ovoce (banán, jablko). Do té nádobky v pohodě dám velký banán, celé jablko, vodu, dvě lžíce kokosu, dvě lžíce bílého jogurtu a tu čokošku. Vše se tam vejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fragollinna nenašla jsem moc recenzí na internetu, kde jsi hledala ty? A jak to mají ty čísla Concept SM 3383 co máš ty, ale všude je jen růžový a to já nechci, jestli ty čísla neznamenají jinou barvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 já ho koupila bez recenzí, líbil se mi a měl výkon alespoň 500W
. A sama jsem při používání spokojená.
Jinak, to číslo znamená podle mě barvu. Dej si do vyhledávače na google smoothie maker concept, klikni si na „nákupy“ a tam ti vyjedou všechny barvy a typy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit