Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte zkušenosti s nějakým zametačem, který je náhrada za smeták? Ráda bych si nějaký pořídila, ale nevím jaký jestli je lepší mechanický nebo el. ale určitě nechci ty jak jezdí sami. Mám malé dítě tak potřebuji něco na drobky… Nechci nic robusního
Příspěvek upraven 29.12.15 v 11:27
Rozhodně elektrický tyčový. Vyndáš ze základny a jedeš. Žádné šňůry, ihned v dispozici.Na dlažbu a plovoucí podlahu skvělý, vysoké koberce ovšem neumí. Doporučuji třeba Elektrolux.
@pufik20 Naprostý souhlas s @Burj Chalifa akumulátorový tyčový vysavač, mechanické zametače jsou na prd, akorát to z nich v nejnevhodnější chvíli padá.
Akorát přidám zkušenost - kupovat ty drahé modely se sekáčkem na vlasy jsou vyhozené peníze. Stojí o několik tisíc více a neumějí, co slibuje reklama.Tedy přesekat vlasy beze zbytku. Musíte vzít nůžky a na kartáči je přestříhat. Mám obyčejný model, stříhám každý týden a spokojenost.
Mám v celém bytě lino a dvě kočky.
Sebere akumulátorový tyčový vysavač i kočičí chlupy?
Asi před rokem jsem se ptala v elektru na stolní vysavač, jen do ruky. Prodavačka mi řekla, že ze své vlastní domácnosti ví, že takový mini vysavač do ruky vysaje drobky, ale kočičí chlupy nevysaje. Máte zkušenost? Děkuji.
U mě doma to kvůli kočkám, je tak, že mám trvale vysavač v zásuvce a denně, i 2×, vysávám na lině kočičí chlupy.
Tak my jsme doma tři vlasatí a jedna kočka a máme robotický vysavač Roomba 880. Cena šílená, ale myslím, že investice s enám vrátila už několikrát.
Běží tak co 3 dny, jenom pustíš a on projede buď celý byt, anebo jenom vybrané místnosti. Vysaje naprosto všechno, máme dlažbu, koberce a vinylovou podlahu, při představě, že tu co 3 dny běhám s vysavačem nebo smetákem by mne urvalo. Takhle jednou týdně vytřeme a je to.
@Kajuli Ale roboticky vysavac a tycovy akumulatorovy vysavac slouzi k jinemu ucelu. Pro robot musis pripravit teren, se zmeti zidli a drobky pod stolem po kazdem jidle si mnohem lepe poradi tycovy vysavac. Take bych rombu uz nedala, ale nehodi se uplne na vse.
@Cuddy Tak co se židlí týče, máš pravdu, dávám je stranou(i když pod nimi přejet taky zvládne) ale s drobky pod stolem si poradí mnohem lépe, než tyčový. Máme tyčový od Vorwerku a ten jsem od doby, co máme Roombu nevytáhla. jediný, který občas používám je malý ruční, na drobky na kuchyňsé lince.
Ale jako chápu, psala jsem, tuším, že to není úplně to, na co se zakladatelka ptala. (a pokdu jsem to nepsala, tak se strašlivě omlouvám, měla jsem to v úmyslu, fakt
)
Prosíííím, máte někdo zkušenost s chlupama ze psa - máme parsonku (něco jako Jack Russel) a když je období línání, tak můžu vysávat 3×denně, naše malá se teď začala plazit a ikdyž furt vysávám, tak je stejně jak kiwi
![]()
myslela jsem, že pořídím jen ten malý do ruky, abych nemusela furt vytahovat velký lux, ale někdo tu psal, že kočičí chlupy nezvládá, že je jen na drobky ![]()
manžel chtěl nějaký ten robotický co jezdí sám - prej umíš si představit, že jsme venku a načasujeme to, že dojdeme domů a robot akorát dosaje a všude je čisto a já na to - hmmm a pes se pose. e strachy
![]()
nevím co vybrat
@Conulka píše:
manžel chtěl nějaký ten robotický co jezdí sám - prej umíš si představit, že jsme venku a načasujeme to, že dojdeme domů a robot akorát dosaje a všude je čisto a já na to - hmmm a pes se pose. e strachy![]()
Nebo taky ne a bude mít úžasnou zábavu a bude ho honit a štěkat na něj ![]()
@Conulka Máme kočku, která na vysavač nejprve hrdinně syčela, teď se na něm občas povozí a jinak ho nechává být ![]()
@j.a.n.i1 @Kajuli naše fena je magor a když luxuju normal vysavačem, tak je u nás vždycky hrozný rodeo, snaží se ten vysavač pokousat - jako že ve zlým, fakt vrčí a je polovystrašená a útočí na ty vysávací hlavu na zemi nebo přímo na ten vysavač, ten tak podle toho vypadá, celej dokousanej a doškrábanej
![]()
nevím jestli to risknout, zase to stojí dost peněz na to aby to čuba zničila
Ahoj, máte zkušenosti s mechanickým zametacem? Chci něco na drobky na parketách, abych nemusela tahat vysavač furt. Chiron nebo Leifheit? Dekuju
Díky