Jakým způsobem perete?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2969
15.5.12 07:44

Jakým způsobem perete

Ahojky,

zajímalo by mě,jak která perete,jaký používáte prášek,čistič skvrn,aviváž,na kolik stupňů a jak často čistíte pračku.
Já peru v mýdlovém slizu,bílé na 60 st., barevné na 40st,občas dám i zkrácený program,ale nevím,zda se vypere pořádně :think: . Na skvrny používám žlučové mýdlo,jako aviváž dlouho hledanou a nakonec nalezenou Aviváž Z inspirovanou škrobenkou Z,která mi děsně voní :). Pračku čistím jednou za měsíc octovou vyvářkou. Tak holky šup sem své postupy :mrgreen: případně tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
15.5.12 07:50

Peru jen Rexem,bíle peru na 60 s předpírkou (dlouhý program) ždímání na 1000 otáček :mrgreen: chlapovy pracovní hadry na 40 krátký program.Tmavé oblečení lehce ušpiněné na 40 krátký program.Aviváž používám Batole na všechno,kromě manželových pracovních hader.Škrobenku jen záclony s vůni levandule :palec: a pračku jsem ještě nečistila :think:

• Citovat
  • Upravit
9263
15.5.12 07:54

používám Persil a aviváž silan,peru na 40
jednou týdně mám vyvářku na 90 a to peru v lanze a přidávám calgon,máme hodně tvrdou vodu.
jednou měsíčně projedu pračku octem a dávkovač na prášek meju po každým praní,usazuje si mi tam voda :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.5.12 07:55

@1024 Jak se čistí pračka? Zapneš dlouhý program a místo prášku dáš trochu octa? Já to ještě nikdy nedělala :think:

• Citovat
  • Upravit
3241
15.5.12 07:55

Já se s tím moc neštvu. Na velké skvrny žlučové mýdlo z DM, všechno barevné a černé dávám na 30, co nejmíň prášku a aviváže - džíny peru bez aviváže. Pokud mám prádlo po jednom nošení třeba jen zpocené (ale ne smradlavé) - z fitka atp., dám na 15min. program a prací gel Ariel, jinak prášek mám Persil nebo co je zrovna v akci, stejně tak s aviváží - momentálně Lenor, protože byl v Penny ve slevě.

Moje zásada je - hlavně rychle, pohodlně, levně (ale zas ne za cenu šmejdů, to ne) a co možná nejvíc bez práce. :-) Takže se snažím to prádlo i pověsit tak, abych pak žehlila co nejmíň kousků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.5.12 07:57

Jinak peru- bílý a hodně světlý na 60- to co je potřeba…
Barevný špinavý na 40 dlouhej porgram

potom jemný světlý a růžovoučký atd - málo znečištěný na krátkej porgram 40 nebo 30- asi podle nálady

potom jemný barevný taky krátkej 30 nebo 40

no a něco i an ruční, to je ale málo

Aviváž nepoužívám, prášky podle akce, nebo normálně vezmu jakej mě napadne.. Někdy koupím na barevný tekutej…

ted jsem koupila v akci- už ani nevím co to je, hned topřesypu do plechovek- a barevný teda musím ještě máchat extra, špatně se rozpouští

někdy s

Příspěvek upraven 15.05.12 v 08:00

• Citovat
  • Upravit
12651
15.5.12 07:59

Vše peru na 40 (i bílé, třeba nebavlněné kalhotky mi při vyšší teplotě šedly), mám 4 hromady - bílé, světlé barevné a tmavé barevné, které by mohlo pouštět. Vše na syntetiku. Mometálně mám na bílé Persil a na barevné Palmex. Místo aviváže dávám ocet. Dále tak jednou za dva týdny peru ručníky, utěrky a kapesníky, to dávám na 60 nebo 90 stupňů (mám pár ručníků z bambusu, ty se nesmí na 90, takže pokud tam jsou, tak na 60). Peru v prášku na bílé, místo aviváže opět ocet. K bílému prádlu ještě přidávám jedlou sodu nebo prášek do pečiva na vybělení, případně pokud je nutné, předem namočím do žlučového mýdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
15.5.12 08:02

@jessikka Nemám zkušenost, ale je ten ocet na tom prádle nějak cítit? Zaujalo mě to a uvažuju, že bych to vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.5.12 08:05

@Maddlen Vůbec není, jen je krásně cítit prášek. Ten Palmex na barevné (je růžový) nádherně voní po květinách, tak se mi to nechce rušit nějakou umělou aviváží - ale to je věc vkusu. Dřív jsme aviváž používala, ale ted nějak nemůžu přenést přes srdce, že se dává do posledního máchání, takže vlastně v prádle zústane. Ocet neproti tomu vůbec nevadí, naopak desinfikuje. A fakt není cítit. Manžel měl ekzém, ale co do prádla dávám ocet (a dávám máchání navíc), tak se to hodně zlepšilo. A prádlo je po něm měkké jako po aviváži, ale třeba to nezhoršuje sací schopnost ručníků jako aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
15.5.12 08:10

@jessikka Bezvadné, to jsem vůbec nevěděla (kromě toho, že ocet desinfikuje) - vyzkouším! :-) Děkuju!

Příspěvek upraven 15.05.12 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
15.5.12 08:11

@jessikka ahoj, proč dáváš ocet? Je to prádlo čistější, bělejší? Není to cítit? Jsem zvědavá a ráda si nechám poradit…
Já peru na 40 téměř vše, také mám 4 hromady, bílé, světlé, barevné a černé. Peru v Arielu, aviváž většinou Lenor - modrý nebo pro děti ten bílý Sensitive. Sem tam koupím jiný prášek a pak jsem sama naštvaná, že to nevypere dle mých představ. Na 95 peru občas prckovi spodní prádélko s bavlněnýma plenkama - máme je jen na slintání, utírání pusinky atp..
Jo a kolikrát tak perete? Já mám pocit, že od dob existence nejmenšího člena rodiny se nemůžu doprat konce! A to mám tedy pouze papírové pleny, tudíž to plenama není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.5.12 08:14

@CokeLady Já ho teda necítím ani malinko, dávám půl nádržky. Jednou jsem dala celou amalinko to z ručníků cítit bylo. Co dávám míň, tak s tím nemám nejmenší problém.
Navíc, nikomu to nenutím, každý si to může sám vyzkoušet. Maximálně si pak bude muset jednu várku přeprat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013

Tak naše peru vše na 40 na krátkej program. Běžnej prášek a aviváž. Malému oblečení na 40 krátkej program a aviváž a ariel, pleny a bryndáky a ložní prádlo na 60… Aviváž musím dávat kvůli statické elektřině, jak ji jednou nedám, rozdávám rány. A to i když jsem malému zkoušela dávat místo aviváže ocet, prostě mě nabíjel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

@Did Už jsem na to odpovídala, tři příspěvky nad tebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
15.5.12 08:16

Jdu zrovna plnit pračku, tak tam šoupnu půl nádržky octa a jsem zvědavá co to udělá. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný