Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jsem tu opět s prosbou o radu a názor - budu mít kuchyn oddělenou od obýváku jen barovým pultíkem a rohem sedačky, takže vlastně jedna velká místnost. Ted jde o to, že ta kuchyn je velká, po celé jedné délce stěny a je v odstínu Modřín horský. Obývací sestavu + konferenční stolek + jídelní stůl v té samé místnosti jsem chtěla v tom samém dekoru, abych nemíchala různé dřeva. Koupit to nejde, pouze na zakázku, ale za to si připlatím o cca 8 tisíc víc. Za takovou menší obývací sestavu v jiných dekorech se ceny v Asku pohybují kolem 6 tisíc, tato 13 tisíc. Ted, ke konci stavby už docela obracíme každou korunu, ale zase nechci ušetřit za každou cenu, aby to pak vypadalo špatně. K tomu modřínu se jiné dřevo nehodí a máme světle béžovou dlažbu, černé je tmavé, a bílé ke světlé podlaze se také nehodí. Volily by jste raději vše v tom modřínu nebo v bílé barvě ? Těmi doplnky myslím sestavu + stolek + jídelní stůl. Sedačka je tmavě hnědá.
My máme taky spojenou kuchyn s obývákem a máme linku jinou než stěnu a ted mě to štve,vypadá to blbě. Takže já bych si radši připlatila a koupila ve stejném odstínu.
My máme černou linku, světlý jídelní stůl a dvě pohovky-světlou a tmavě hnedou, konferenční stolek zas černý, střídáme prostě černou se světlou a je to moc pěkné si myslím, každý to chválí.
máme taky kuchyňo-obývák a kuchyň máme laděnou se zbytkem, vypadá to super a každýmu se líbí, že je to dotažený do posledního detailu
hoď foto pro představu ![]()
Díky, já to mám právě z toho studia na meilu a neumím to sem dát, umím jen přeposlat meil na jiný. Proto jsem i minule ty schody posílala a ta dobrá duše to sem vložila za mně. V meilu mám i tu kuchyn.
my to mame spojene a v kazdy mistnosti jiny nabytek a vypada to dobre. Asi to zalezi na vkusu ![]()
Pro představu posílám tu obývací sestavu, která na rozdíl od fotky by byla ve stejném dekoru jako linka.
píšeš, že sedačka je tmavě hnědá..........já bych možná volila sestavu, konferák a jidelní stůl v té bílé, ať se to trošku prozáří a není tam všechno moc tmavé ![]()
rozdílná barva nábytku s linkou by mi asi nevadila…mě spíš teda zaráží,že máte v návrhu jídlení stůl až za sedací soupravou..to mi příjde dost nepraktický
poneseš jídlo přes celý obývák? bych to prohodila ![]()
Jenže zase ta podlaha je béžová, a bílou sedačku jsme nemohli mít kvůli psům, tak je taková čokoládová. Také mi to připadá, aby to nebylo moc tmavé. A v té sestavě by se asi víc hodilo do té horní skřínky spíš asi sklo, na skleničky ? Já si právě nemohu nějak představit vše ostatní v bílé, i jídelní stůl. Jako jednodušší a levnější by to bylo určitě.
@L-enny píše:
rozdílná barva nábytku s linkou by mi asi nevadila…mě spíš teda zaráží,že máte v návrhu jídlení stůl až za sedací soupravou..to mi příjde dost nepraktický![]()
poneseš jídlo přes celý obývák? bych to prohodila
Asi tak… taky mame jiny nabytek a linku…
@L-enny píše:
rozdílná barva nábytku s linkou by mi asi nevadila…mě spíš teda zaráží,že máte v návrhu jídlení stůl až za sedací soupravou..to mi příjde dost nepraktický![]()
poneseš jídlo přes celý obývák? bych to prohodila
Souhlas, taky mi ten jídelní stůl až za sedačkou přijde divný… a jinak rozdílný nábytek nevadí, jen pozor na to, že by neměl být podobný, to pak fakt vypadá divně, buď opravdu stejný, nebo výrazný rozdíl.
Původně měl totiž ten jídelní stůl být tam, kde je ted sedačka, ale změnilo se to nakonec proto, jelikož televize může být jen tam, kde je a kdyby byl jídelní stůl prohozený se sedačkou, tak by se špatně na tu TV vidělo ze sedačky, bylo by to hodně do šikma. Jinam ta televize dát nešla, vedle ní už je celý prosklený roh s vchodem na zahradu. A manžel je televizní maniak a chtěl mít TV naproti sedačce, aby ho prý nebolelo za krkem ![]()
My máme kuchyň v jiném dekoru než obývák, jenže my máme tuto místnost hodně velkou a do Lka, takže se dekory nepotkávají. V zásadě se mi ani monolitičnost jednoho dekoru ve větší místnosti nelíbí. Vy to máte dost natěsno, takže dva dřevěné dekory by možná nevypadaly pěkně, ale bílá je neutrální barva a vypadala by dobře určitě:) .