Jakým způsobem teď topíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jakym zpusobem ted topite?
Jdu se zeptat jestli uz topite v bytech, jestli po cely den nebo jen k veceru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@30Bar
Bydlím v přízemí, v cihláku, takže už nějakou dobu po celý den.
Topím max.na 21st (v celé top. sezóně),ale když jsem nevyspaná (např. po nočních),tak půl stupně nebo celý na chvíli přidám, ale spíš večer.
Taky záleží na tom, zda se zrovna člověk hýbe a nebo sedí/leží, na zmíněné únavě apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Topíme tak na 23 stupňů a v noci spím v 18 stupních. A topíme jen když jsme doma, jinak to máme na udržovací teplotě tak těch 18.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@30Bar píše:..a co u Vás?
Jdu se zeptat jestli uz topite v bytech, jestli po cely den nebo jen k veceru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na termostatu máme přes den permanentně nastaveno 22stupňů, když to klesne na 21,5 kotel se sepne. Zatím se spíná většinou ráno večer, v noci netopíme tam je nastavená komfortní teplota nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@30Bar Topime jen večer.
Bydlime ve 3.patře v 6ti patrovem paneláku a ještě máme byt uprosted
Takže jsme vlastně celou zimu vytápění ze všech stran ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
jen k veceru kdyz jsme doma ale permenanetnemame doma max 21 stupnu nechceme vic mame radeji zimu nez pretopeno
Ty jo, to jsi otužilá baba!
Mé ženské snesou min. 23,5 st. V koupelnách víc, ale to je příjemné i mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@30Bar Topíme, celý den. V každé místnosti máme čidlo, ale vzhledem k tomu, jak malý rozdíl byl, když jsem nastavoval vytápění po místnostech (např. ložnice přes den nižší teplota, večer požadovaná, naopak hala v noci nižší teplota, od rána do večera vyšší), tak topím normálně celý den ve všech místnostech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Topení nemám u nás „na starosti“ ale topíme vyloženě jen večer,
přes den se to tak maximálně nějak lehce udržuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Topim podle toho, jak mi rekl manzel.
Takze stabilne na 21 pres den, rano (od 5-ti do
na 23 a totez od 17.00 do 21.00.
V obyvaku mame topeni vypnute, topime tam krbovkami, kdyz prijdou deti ze skolky, ja se pohybuji pres den jenom loznice (pracovna), kuchyn, toaleta, takze v obyvaku se pres den netopi vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:
Ty jo, to jsi otužilá baba!
Mé ženské snesou min. 23,5 st. V koupelnách víc, ale to je příjemné i mě.
tak 23.5 mame pouze rano a vecer
A kdyz topime krbovkami
Ale jinak mame take porad 21 ![]()
Razim teorii, ze obleknout se mohou vzdy, ale kdyz deti jdou treba k babicce (chladnou chodboiu), tak by mohly prostydnout, kdyby sly z velke teploty do prime zimy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím topíme jen v obýváku a to jen ráno. Jinak to zatím není potřeba.
- Citovat
- Upravit
My skoro netopíme, jen v pokoji, kde sušíme prádlo, tam to máme na 3 a mikroventilaci, aby se nepařila okna. V obýváku větsinou taky netopíme, jen výjimečně, když nám přijde, že je chladno, jinak spíš chvilkama otevíráme okno, mívám stavy, že mi bývá horko (holt konec těhu..). V ložnici máme většinu dne mikroventilaci, kterou na noc zavíráme, máme rádi na spaní čerstvo a spíš chladněji, takže tam se taky skoro netopí. Jinak si na sebe radši hodím mikču, než abych měla přetopeno, je mi to příjemnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlíme v paneláku a zatím netopíme. Poslední zimy jsme netopili skoro vůbec, jen semtam večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee Já si nemyslím, že byste šetřili. To pozor, to já naopak mám k vám spíš obdov, že jste na to zvyklí. A máš určitě pravdu, že to pomůže i organismu celkově. Až na výjimky jsme totiž hrozně přecitlivělá generace. A ty další na tom budou ještě hůř…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit