Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Pro@eevcca píše:
Ja osobne bych si novej poridila, ale pritel je proste takovej, ze kdyz nam nekdo neco da tak nema cenu kupovat novej. Takže se adapterova korba uz nesezene? Ja ju teda na netu nikde nemuzu najit.
Vysvětli tatínkovi dítěte, že vozit dítě v tak praastaré autosedačce je neskutečnej risk. kór když se to používalo i jako korbička. Bylo to hodně namáhané, vlivy počasí, v žádném případě. tady jde o život dítěte. Vážně autosedačku max po jednom dítěti, ne starou, tohle je už na vyhození ![]()
No jenomze kdyz musite vsechny prachy strkat na opravu baraku a do syna tak si musim vystacit s tím co mám nebo dostanu.
@araw jenomze ono to vypada porad jako nový. Hold se proste neda nic delat.
@eevcca píše:
@araw jenomze ono to vypada porad jako nový. Hold se proste neda nic delat.
No do auta je to ale hrozně nebezpečné, fakt. nejde o to, jak vypadá, ale o to, v jakém stavu jsou ty plasty. Fakt bych v autě nevozila dítě v tak prastaré autosedačce a adaptérovou novější neseženeš.
Tady nejde o krásu, ale o bezpečnost, zkus si něco o autosedačkách přečíst, fakt…
@eevcca a z jakého roku má švagrová ten kočárek? Jestli pár let, tak je ti určitě bezadaptérové.. (A matrix se podle mně dělá tak 3-4 roky, ne dýl.) Tzn. že korbu i sedačku jen nacvakneš na podvozek. Nepotřebuješ žádná spojovací díl, adaptér apod.. Matrix je korbosedačka, je strašlivě malá, dítě se do ní vejde tak do 4 měsíců a to ještě v létě bez fusaku.. Já mám jane Slalom Pro sporťák z roku 2008 a pak jsem k tomu loni dokupovala korbu rok výroby 2009 nebo 10 a autosedačku strata. Ta klasická korba je pěkně velká, první se mi do ní vešel do 10ti měsíců, teď v ní mám téměř osmiměsíční.. Do deseti kil se může použít i do auta, má takový pás kolem trupu na připnutí, ale v ČR se to ofiko nesmí (není vyjmenovaná ve vyhlášce), byť je to na to testované..ale na převážení po městě a krátké vzdálenosti to využíváme, abysme malou nebudili přendaváním. Všechny Jané podvozky od roku 2005 nebo 6, pokud vím, mají ten bezadapterový systém a jsou korby i autosedačky libovolně kombinovatelné na ty jejich podvozky.
@lekarnicka28 píše:
@eevcca a z jakého roku má švagrová ten kočárek? Jestli pár let, tak je ti určitě bezadaptérové.. (A matrix se podle mně dělá tak 3-4 roky, ne dýl.) Tzn. že korbu i sedačku jen nacvakneš na podvozek. Nepotřebuješ žádná spojovací díl, adaptér apod.. Matrix je korbosedačka, je strašlivě malá, dítě se do ní vejde tak do 4 měsíců a to ještě v létě bez fusaku.. Já mám jane Slalom Pro sporťák z roku 2008 a pak jsem k tomu loni dokupovala korbu rok výroby 2009 nebo 10 a autosedačku strata. Ta klasická korba je pěkně velká, první se mi do ní vešel do 10ti měsíců, teď v ní mám téměř osmiměsíční.. Do deseti kil se může použít i do auta, má takový pás kolem trupu na připnutí, ale v ČR se to ofiko nesmí (není vyjmenovaná ve vyhlášce), byť je to na to testované..ale na převážení po městě a krátké vzdálenosti to využíváme, abysme malou nebudili přendaváním. Všechny Jané podvozky od roku 2005 nebo 6, pokud vím, mají ten bezadapterový systém a jsou korby i autosedačky libovolně kombinovatelné na ty jejich podvozky.
podivej se na fotku… To je hodne starej matrix a delaji se od počátku výroby…
@lllucie píše:
podivej se na fotku… To je hodne starej matrix a delaji se od počátku výroby…
tak to se omlouvám za mystifikaci. V tom případě bych si od švagrové přesně zjistila typ (někde na tom kočárku, podvozku to musí být napsané), rok zakoupení a zavolala si nebo napsala na výhradního jané dovozce a informovala se tam.
http://handypraha.cz/