Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky,
prosím o radu. Nemáte někdo zkušenosti s kočárky jane slalom pro formula strata či x-lander x-move. Z nepřeberného množství kočárků na trhu jsem si vybrala tyto dva, ale zatím jsem v koncích. U kočárku s manželem upřednostňujeme aby byl perfektní v terénu a nedělal nám problémy ani ve městě. Díky moc za tipy a názory.
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Pro@pajacad Nemam zkusenosti, ale taky hledam nejaky kocarek do terenu. Nehodila by jsi mi sem prosim odkazy nebo fotky, at se muzu taky kouknout. Kdyz te tak uchvatili, tak mozna konecne taky kapnu na nejaky, ktery me zaujme. Diky. ![]()
Ahoj, já taky nemám zkušenosti. Ale viděla jsem od nich videa a moc se mi líbili jejich vychytávky.
jane…http://kocarky.heureka.cz/jane-slalom-pro-formula-strata-r10-aqua-2013/
x-lander..http://kocarky.heureka.cz/x-lander-x-move-australia-new-tyrkysova-2013/
Mám Jané, nedám na něj dopustit… Ale - do terénu bych ho nebrala. Stačí jízda po kočičích hlavách a dítě je vyštěrkané jak blázen. Podle mě je to kočár do města a lesní vydupané cestičky…
Ani jeden není suprově terénní.
X-move je poměrně těžký a málo odpružený kočárek. Xlander dělá opravdu do terénu akorát X1.
jané slalom pro je spíše krásný městský kočárek, se kterým lze jet do terénu. ale rozhodně není v terénu ideální. není nijak kvalitně odpružený, ruční brzda je na přední kolo, kola jsou náchylná k poškození (píchnutí) - ze zkušeností kamarádek, které píchaly kola dost často.
do terénu by kočárek měl mít hlavně u 3kolky dobře postavené těžiště tj. perfektní stabilitu, což u Jané pokulhává. ve městě to nepoznáš, ale v terénu ano. čímže ale myslím opravdový terén. nepřevrací se, to ne, stabilní je, ale prostě ve srovnání s takovým Quinny speedi je to prostě někde jinde.
nejlepší terénní kočárek, co já znám, je nový Babyjogger summit X3. obří 16 palcová kola, odpružení tak luxusní, že kočár houpe! obří bouda kryje dítě perfektně (slalom i Xlander mají boudy poměrně skromné). je do úplného lehu. perfektní stabilita, brzda na zadní kolo (ruční), aretace na rukojeti. vejde se luxusně i 5leté dítě, nosnost 35kg. skládá se jedním pohybem ruky a váží 11kg!! to nemá ani slalom (12,5kg) ani Xlander, (ten má snad 15 kg) a ještě je levnější, než slalom ![]()
Autosedačka pasuje peg perego, cybex,, maxi cosi, adaptér se musí dokoupit, mají dvě korby, ta větší a dražší má adaptér v ceně.
Měla jsem to samé kritérium, hlavně aby kočár zvládl terén. Také sem pokukovala po Jane slalom. Ovšem po vyzkoušení v obchodě to byl propadák. Nakonec jsme vybrali úplně jiný kočár než sem měla vyhlídnutý na netu, a to Inglesinu Magnum. Pokud chcete kočár do terénu rozhodně doporučuju vyzkoušet. Některé podle podle popisu ideál, ale jen se tak tváří:).
Ahoj Natašo, děkuji moc za vyčerpávající komentář. Je pravda, že jsem vybírala spíš okem. Ten tvůj tip vypadá opravdu profesionálně. Ještě jednou díky..
Za mě taky určitě Jané - jsou to super kvalitní kočárky - jak do města tak i do terénu - máme s ním sježděné celé krkonoše. Pro dítě je velice pohodlný - navíc si můžeš dokoupit hrozně moc doplňků. Navíc je dobrej i na kolečkové brusle nebo na běh. Mám Jané slalom pro 2009 a už v něm vozím druhé dítko a stále je v perfektním stavu a to mu dáváme opravdu zabrat ![]()
@pajacad píše:
Ahoj Natašo, děkuji moc za vyčerpávající komentář. Je pravda, že jsem vybírala spíš okem. Ten tvůj tip vypadá opravdu profesionálně. Ještě jednou díky..
není zač ![]()
hlavně bych ti doporučila vybrat si nějaký obchod, kde mají co nejvíce značek a jít se podívat. budeš možná překvapená, jak moc kočárků na pohled hezkých se ti nebude líbit a naopak.
a ještě jednu věc bych doporučila. zamyslet se, zda budeš jezdit s kočárem MHD (u někoho jsou např. problém meziměstské autobusy s úzkými dveřmi.. pro někoho je limitující vlak, jindy velikost kufru auta, šířka vchodových dvěří, velikost výtahu, atd.atd. ![]()
na každý kočár najdeš 100vky recenzí pro a proti. je důležité si ho v reálu prohlédnout a zhodnotit jeho vady a klady pro tvoje podmínky. kočár, který je pro mě super, nemusí být pro jiného a naopak. ![]()
Máme X-move a do terénu teda moc není. Nemá odpružená kola
Je to spíš kočár do města, ale jinak jsme s ním celkem spokojení.
Já tedy nevím, ale přála bych Vám vidět boudičku u sporťáku Jané po jednom dítěti. Úplně vyšisovaná - prakticky je kočár neprodejný. Takže já Jané nedoporučuji.
Holky díky za názory. Stejně si to nakonec budu muset rozhodnout sama, ale mám už větší přehled. Nejspíš budeme hledat nějaký kompromis, protože nikdy nepotřebuješ kočár jen do terénu nebo jen do města.
@Anonymní píše:
Já tedy nevím, ale přála bych Vám vidět boudičku u sporťáku Jané po jednom dítěti. Úplně vyšisovaná - prakticky je kočár neprodejný. Takže já Jané nedoporučuji.
tdy hrozně záleží na kolekci a na konkrétní barvě, nedělají to všechny, ale problémy s tím aJané vždycky mělo.
@pajacad právě, vždycky je to kompromis. doporučuju vybrat velký obchod a zajít osobní prohlídku. já sama před 6 lety při první takové prohlídce naprosto přehodnotila všechno, co jsem do té doby chtěla. a nakonec se mi povedlo vybrat kočár, který stále mám, což je při mé frekvenci výměny a posedlostí kočárky až nenormální
![]()