Jané vs. Teutonia

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
xpisk03
30.4.12 08:46

Jané vs. Teutonia

Ahojky,

chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s kočárky Teutonia a Jané. Uvažovala jsem o Jané Slalom Pro/Reverse (klidně mi můžete poradit i jinou variantu), ale pak mi prodejce dost dopodrobna představil značku Teutonia a teď nevím jaký koupit.Jané Slalom Reverse má prý hodně úzký sporťák, u Slalom Pro mi zas přijde jako velká nevýhoda, že si nelze sporťák otočit směrem k sobě :nevim: . U Teutonie zvažuji Mistral S nebo Spirit S3.
U Jané se mi mnohem více líbí korbička, u Teutonie se mi nelíbí ta vkládací taška, ale dá se koupit i korbička nacvakávací. Nebráním se trojkolce a velkou korbičku nepotřebuji (TP mám 14.10., tudíž 1.zimu odjezdím v korbičce, kam se vejde s fusakem i sebevětší dítě v těch prvních 5 měsících a 2.zimu už stejně budem muset trávit ve sporťáku). Kočárek bude jezdit jak ve městě, tak po polních cestách. Počítám s nákupem celé trojkombinace (korbička, sporťák i autosedačka).

Tak a teď baby, raďte :) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.4.12 09:06

na prvního syna jsem měla jane slalom-sporták byl super,i korbička-mně vyhovoval nejvíce ze všech kočárku co jsem měla.slalom revers-má podle mně opravdu maličky sporták a ta boudička je hodně nízko.teutonia je super vybírala bych mezi spiritema cosmo.korbičku má krásnou a sportáky taky,u obou si mužete sama vybrat potah,kola no snad uplně vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.4.12 09:07

Já mněla JANE NOMADA. Nafukovací kola bych nechtěla. Známé co mají nebo měly nafukovací kola tak každou chvilku píchly jedna vozila dokonce náhradní kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.12 09:12

Já jsem měla snad jen nafukovací a nikdy jsem nepíchla,ted na druhého máme opět nafukovačky a taky nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.12 09:30

Mám Teutonia Mistral S 10 měsíců.
Korbičkase mi zdá lehká a dá se vní přenášet mimi stejně jako v tašce (nosila jsem z kočárkárny do bytu), používali jsme ji přesně 8 měsíců - červenec až únor.
Sporťák bych určitě zatím nechtěla mít otočený od sebe. Zatím používáme převážně v plném lehu, malá za jízdy převážně spí. Máme dokoupený prodlužovací díl, tak se zvednutou nožní opěrkou jde o uzavřený prostor, jakoby vělká korbička. Sporťák je uričitě dost dlouhý i široký.
Kola mám nenafukovací, po zimě maji na sobě dolíčky od štěrku, ale na funkci to vliv nemá.
Jako obrovskou výhodu i ve srovnání s kočáry ostatních maminek, se kterými se stýkám, vidím nákupní košík, který tvoří pevná rovná mělká vanička, do které se tak dá umístit obrovský nákup. Jiné kočáry maji košík třeba hlubší, ale tím pádem je malá vzdálenost mezi hranou koše a korbou kočáru, takže se tam daji vhazovat jednolivé drobnosti, ale taška s nákupem se tam nedá.
Pak mám obrovsou tašku, do které se vejde fakt všechno, vč. plen, podložky, termosky apod.
Rukojeť kočáru se dá nastavovat a je jak pro vyšší rodiče tak pro menší babičku :)
S kočárem jezdím i metrem na eskalátorech, v přírodě po polních cestách, v parku, ve městě…všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.12 09:39

K nafukovacím kolům… taky už jsem viděla píchnuté kolo a kámoška po zkušenostech vozí náhradní :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
30.4.12 10:08

Nemám sice osobní zkušenost. Ale kamarádka má teutonii. Ve městě si dost chválí, ale na výlety mimo pevné cesty nakonec pořídila ještě starý sporťák - odpružený a s nafukovacími koly. Přece jenom je to pro dítě pohodlnější.
Na druhou stranu, já vozím dítě ještě teď v roce čelem k sobě ve sporťáku, abych sis ním mohla povídat a dělat na něj blbosti :-) a moc si neumím představit vozit dítě stále čelem od sebe.

Když se rozhodneš pro Teutonii, tak uvidíš, jak se Ti osvědčí na těch polních cestách, ale jinak není problém na MMB koupit za pár šupů starší kočár právě třeba do terénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
30.4.12 10:23

Ahoj mám teutonii cosmo a naprostá spokojenost, měli jsme vložnou tašku z které se dal tedka na jaro udělat fusak, a tedka je malej už ve sportáku. Kolečka nafukovací nemáme ale zatím jsme se dostali naprosto všude po polnačkách na horách jsme stím to kočárkem byli a ve městě uplně pohoda. Za mě doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
30.4.12 10:47

Ahoj, měli jsme Teutonii Spirit s nacvakávací korbičkou a nemůžu si vůbec stěžovat. Naprosto super ovladatelný a prostorný kočárek. Jezdili jsme všude možně, ve městě, na sněhu, v lese, na polních cestách, zvládali jsme i horské tůry a opravdu nikdy jsme neměli problém. Takže fakt můžu jenom doporučit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
30.4.12 11:52

Myslím, že záleží v první řadě na tom, kde chceš s kočárkem jezdit, zda více terén nebo město? Janéčko není totiž moc odpružené, Teutonia je odpružená výborně (čím starší tím lépe péruje, mám ji 10 měsíců). Pokud chceš těžší terén nebrala bych Mistral S (máme ho, ale ta 2 menší kola vpředu nejsou úplně do obrovského terénu), ale Spirit (je do terénu lepší). Já dala malého do sporťáku v 7 měsících a opravdu na něj ještě teď chci vidět, takže se kloním pro otočný sporťák, aspoň ze začátku. (i když pravda, že ten Reverse je dost úzký).Jak psala Milu ten nákupní koš na Teutonii je fakt bomba. Nevýhoda je váha. Janéčko je lehčí, a také se asi lépe skládá do auta. V neposlední řadě ale je to také o ceně, Teutonie je o dost dražší než Jané, a otázkou je, zda ta vyšší cena je vyvážena o dost většími plusy :-) Hlavně jsem si ještě nedávno(kvůli váze a velikosti Teutonie) pořídila golfky Cybex Topaz takže mě kočáry stály dalších 5,5 tis. Teďko jsem u ségry pojížděla s Concordem, a je tak lehký a menší, že mít jeho, možná ani golfky nekupuji (Jane je skoro to samé, je to stejný výrobce).No tak babo radˇ! Já jsem s Teutonkou moc spokojená,ale jelikož se udělalo hezky, a furt mám nějaké popojížďky a pochůzky po Praze nyní tahám hlavně golfky, tak nevím, jestli to nebyly tak trochu vyhozené peníze za tak drahý kočár:-) ale vytknout mu nemohu nic, kromě nějakých problémů s brzdou, které jsou již vyřešené, a váhy. Jo vlastně ještě jedna věc, pouze 3 polohy na sporťáku, leh, nízký lez, a úplný sed, je to málo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
30.4.12 11:56

Ještě poznámka k tomu odpružení, manší odpružení by mi vadilo pro malé mimi, a vy toho v brutálním terénu přes zimu stejně moc nenajezdíte, pak už to u sporťáku asi nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
30.4.12 12:12

ty jo holky, moc děkuju :) já se od začátku přikláněla k Jané, ale tady vidím, že Teutonka bude možná lepší ;) mám ještě čas, tak to promyslím, ale děkuju moc za názory :)

• Citovat
  • Upravit
30.4.12 12:26
@Mysak.75 píše:
Ještě poznámka k tomu odpružení, manší odpružení by mi vadilo pro malé mimi, a vy toho v brutálním terénu přes zimu stejně moc nenajezdíte, pak už to u sporťáku asi nevadilo.

Ahoj Mysaku,
zdravím opět v diskuzi nad kočárama :) Koukám, že nakonec máš teda golfky Cybex Topaz… to jsi ty Cybexy teda určitě studovala a můžeš mi říct, proč ses tak rozhodla, jaký je např. pro Tebe rozdíl oproti Callistu atd… podělíš se? Já golfky zatím nemám a vystačím si dobře s Mistralem, robustnost kočáru mi zatím spíše vyhovuje, ale je pravda, že nejezdím moc autem a nemusím ho tam nakládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.4.12 12:57

Ahojda, ja mela Teutonii Spirit S a fakt je odpruzena pekne a teren ji nedela problem. Mela jsem ji s vloznou taskou, to je super vec, mala tam byla do tri ctvrte roku a spokojenost maximalni ;)
Jedinou vytku mam k velikosti sportaku - je pro deti tak do 90-95cm. Ja mam hodne vysoke batole a ted na dovcu uz Teutonku nebereme, i kdyz by se na horach hodila, protoze Zuzka se do ni pri svych 97cm ve dvou a ctvrt uz proste nevejde (ma hlavicku narvanou v boude). Ale pro prcka do roku a pul je to idealni kocarek, na druhe si ho stopro nechavam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
1.5.12 23:17
Ahojky Milu, jojo, zase ty kočárky, a to po roce, vůbec mě předtím nenapadlo, že budu potřebovat ještě další kočár. Jelikož jezdím hodně autem, a často k babičce, a to s narvaným kufrem, sice máme Oktávku kombíka, ale světe div se, kufr je pro nás malej, a taky na popojížďky po Praze metrem, busem, proto ty golfky. Cybex proto, že zvítězily dizajnem :) , plus ty kladné recenze zde na emiminu od odbornic :), chtěla jsem aby šly dost do lehu, ve hře byly ještě Inglesina Trip a MacLaren Quest, ale Cybex mě naprosto nadchl vzhledem. Callisto jsem nevybrala proto, že ten je už takový kočárovější, je to třeba už místo sporťáku, je tam nějaké kilčo navíc v hmotnosti oproti Topazu. A já pořád sporťák využívám a budu hojně využívat, když jedeme na dýl, nebo do terénu a chci větší pohodlí pro malého.
@Milu_Stodůlky píše:
Ahoj Mysaku,
zdravím opět v diskuzi nad kočárama :) Koukám, že nakonec máš teda golfky Cybex Topaz… to jsi ty Cybexy teda určitě studovala a můžeš mi říct, proč ses tak rozhodla, jaký je např. pro Tebe rozdíl oproti Callistu atd… podělíš se? Já golfky zatím nemám a vystačím si dobře s Mistralem, robustnost kočáru mi zatím spíše vyhovuje, ale je pravda, že nejezdím moc autem a nemusím ho tam nakládat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí