Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malá má na pusce na líčkách mírné červné flíčky, podle mě ze slin, rostou nám zuby, babička (má matka) mi neustále vnucuje jarišovou vodu, že kdysi se nic jiného nepoužívalo a bylo to úžasné, ale někde na netu jsem se dočetla o kyselině borité, kterou voda obsahuje a je tam psané nevhodné pro těhotné a děti do 10 let. Jka to tedy je s vhodnousti použití u 8 měsíčního mimča.
Já ji používala léta sama na sebe - myslím, že tak cca od 15ti let a byla super. Měla jsem a stále mám problémy s kůží. To mě ji připomnělo a asi si ji zase koupím, opravdu je super. Ale jestli je vhodná pro mimča, to netuším, rozhodně ale nijak nedráždila - a to mám na kůži alergii opravdu skoro na všechno! Takže bych zkusila na kousek a pokud to bude ok, tak používala ![]()
Pouzivam pro 18 mesicni dite. Trpi na perioralni dermatitidu, takze mne zbyva bud prevarena voda nebo obcas Jarisovka. Kozarka mne ji sama napsala, ale upozornila, ze je jedovata a nepouzivat porad. Pokud ji budes pouzivat sem tam k obkladum, nevidim v tom problem.
Mi se to složení taky nelíbí, spousta parabenů a kys. boritá… Kůží se do těla dostává zbytečně moc chemikálií, nevím, někdo si to chválí, já Jarischův roztok zkoušela asi 3 týdny, ale nic se nezměnilo, ani nezhoršilo, ani nezlepšilo…
Synovi kdysi hodně pomáhal ambiderman, na recept to umíchali v lékárně… A teď prckovi dávám na flíčky bepanthen mast, jako na zadek. Jinak většinou nic nebo nějaké mléko na citlivou dětskou pleť od biodermy nebo i J&J tam máme, taky v pohodě..
Tak asi po nějakou krátkou dobu to můžete zkusit, ale soustavně u malých dětí bych to nedávala…