Chce se stále nosit - nebrzdím vývoj?

24
5.1.13 11:29

chce se stále nosit-nebrzdím vývoj?

Ahoj, mám půl roční dcerku, Již od malinka nesnáší být na bříšku ani ležet na zádech. Jako miminko byla dost uplakaná a já jí všdy konejšila v náručí. Všichni (hlavně tchýně s kterou bydlím :zed: ) mi neustále opakovala a teď i vyčítá, ať jí stále nenosím, že si na to zvykne a nebudu nic jiného dělat, ale já si stála za svým, nevím proč, když to dcerka potřebovala bych jí neměla ukonejšit. Je to neustálý boj mezi mnou a tchýní. Teď je dcerce půl roku a je děsně zvědavá. Na bříšku jí to stale nabaví a chce se nosit a nosit a nosit. Tchýně mi neustále říká, já ti to říkala, jen jí rozmazluješ atd atd, ale tohle přeci není rozmazlování. No prostě jen mám strach, že když jí stále nosím, tak nemá možnost se rozvýjet. Dokáže se „pouze“ přetočit ze zad na bříško. Když jí položím snažím se jí všelijak zabavit, ale za chvilku spustí řev a uklidní se jen když jí vezmu do ruky a začneme tancovat, kramařit v šuplících (v náruči) a tak. Neměla to některá z vás taky tak? V nosítku jí to moc nebaví, protože nemá možnost pohybu. Tak nevím, jestli jsem se správně vyjádřila. Prostě, malá je neustále v náruči, protože tak je jedině spokojená a já se bojím, že zlenivý a nebude mít ani motivaci k lezení atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
5.1.13 11:39

@hellemax tady : https://www.emimino.cz/…ankovani/59/ čti od této strany až do konce, i když to s původním tématem vůbec nesouviselo, myslím si, že to pro tebe konkretně bude asi dost zajímavé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
5.1.13 11:39

Možná mě tu někdo zadupe do země.
Je pravda, že pokud budeš dítě stále nosit, tak to bude vyžadovat. Pro dítě je to pohodlnější, vidí toho víc bez toho, aby vyvíjelo nějakou snahu.
Je to vlastně tvoje věc, pleteš bič hlavně na sebe, jelikož ji taháš ty, ty nemáš tolik času pro sebe, ty jsi pouze otrokem dítěte. Ale je to tvoje volba. Ji můžeš trošku zpomalit, když nebude mít tu motiaci se trošku snažit sama o nějaký pohyb, tak vlastně dost neposiluje a může jít to zpomalit vývoj. Ale zase nemám obavy, že by se nakonec potřebné nenaučila, to bys ji musela nosit do deseti let bez toho, abys ji postavila a to asi neplánuješ.
Možná ti tu spousta lidí řekne, že to miminko potřebuje, ten neustálý kontakt. Dle mého názoru do určité míry ano, ale to neznamená neutálé tahání.
Do správné výchovy patří i to, že se dítě bude učit uklidnit se samo, hrát si samo, otáčet se do polohy ve které vidí samo.

Příspěvek upraven 05.01.13 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
5.1.13 11:50

Ahojky…Ja nevim no ale neustale chovani neustala pozornost ditete, neni moc dobry ve vychove..Ja malyho taky chovala, ale jen kdyz jsem se chtela mazlit nebo on chtel, ale jinak si hral sam, a kdyz chtel jit za mnou prisel nebo dolezl a byl u me. Byl samostatny, vystacil si sam, kdyz plakal, taky jsem ho pochovala, pomazlila pusinku dala apod…Ale abych ho mela neustale na rukach to teda neee-ee otroka jsem ze sebe delat nechtela…Nedelala bych nic jinyho nez chovala miminko, a nemela cas ani poklidit, vyprat, uvarit, popripade si odpocinout..Par tydnu co jsme prisli z porodnice, malej krasne spinkal sam usinal krasne, byl s nama v obyvaku a byl v kosicku, jak byl majinko starsi a mel skoro mesic, nechtel usnout jinak nez ze jsem musela chodit, chovat ho v naruci, a houpat s nim lehce dokud neusnul…Takto jsem to delala asi mesic a myslela jsem ze uz zesilim nastesti si na to nezvykl, a pak krasne od 3 mesicu usinal sam v postylce. :)Pres den jsme si hrali sami, otacela jsem ho na brisko, ale toho moc nebavilo ale past musel aby se to naucil :) otacela jsem ho na bok aby videl jinak zase, a vse naucil sam, a vystacil si sam. Preji pevne nervy. :srdce: :srdce: A at to zvladnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
5.1.13 11:52

U nas jsme se taky dost chovali. V pul roce jsme se stridali v chovani, kdyz uz prcka nebavil kolotoc ani hrani s hrackami. Nikdy to moc nebylo miminko, ktere bych rozesmala napr. delanim obliceju a povidanim nad nim. Vzdy i ted ho vic bavi veci kolem. Nejradeji miloval, kdyz jsme ho drzeli oblicejem od nas a on mohl vsechno pozorovat, divat se z okna apod. Taky mel rad nositko, takze jsem ho pri uklidu nosila. A jak to mame ted? Jakmile zacal poradne lezt, porad sam neco objevuje a chovat se vubec nechce. Uz ma tu moznost, se vsude dostat sam, takze kdyz si ho ja vezmu donaruce, snazi se z ni dostat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
5.1.13 11:53

My taky malýho ze začátku hodně nosili, trpěl na koliky takže proto, no potom ho hlavně nosili tchánovci..Být tebou tak jí zkoušim dávat co nejvíc na zem nebo u nás pomohla ta hrazdička a pak chtěl být čim dál víc na zami:nevim:
Jinak syn v půl roce toho taky moc neuměl, akorát se přetáčel oběma směry, v 7 měsíci začal líst a stát v postýlce, v 8 měsíci začal sedět a chodil okolo nábytku, teď je mu 13 měsíců a zatim sám nechodí..
Dej jí na zem hračky a nech ji chvilku vyplakat, přece se nemůže pořád nosit, my syna taky občas ještě nosíme, ale má 12kg takže už to ani moc nejde :) Tak snad se vám to povede :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
5.1.13 11:59

Nas malej miloval to vybracni kresilko, i kdyz vibrace jsem nijak nezapinala… :palec: Ale koukal z kresilka byl vis o neco, a krasne videl…Mame ho doted a sam si seda do nej. Mame 21 mesicu..Nosime taky obcas, protoze si rekne a natahne ruce na nas.Ale je to uz o necem jinym no…
Presne tak jak holky pisi nechala bych na zemi dala hracky a at se snazi sama..
Nas malej jak pak lezl, to bylo nekdy v pul roce mam dojem, tak si dolezl kam on chtel a nevyzadoval chovani..V 6 mes, stal na nohach, v 7 mes, me obchazel nabytek a v 10 mes me zacal sam chodit.. :srdce: :srdce: Pustil se a sel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.1.13 12:02

Cože??? Čtu dobře?? To jsem snad psala já. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.1.13 12:07

Já bych ti napsala, děláš dobře. :-) Dnes je mé dceři přesně 6 měsíců. Přetáčet na břicho se uměla ve 3,5 měsících, ale asi jen týden. Protože je to ale věčně ukňourané miminko, tak jí mám celý den na rukách. Přes den jinde, než u mě neusne a nespí (kromě kočárku). Plakat jí ale nedokážu nechat. :nevim: Věřím a doufám, že až začne být mobilní, závislák na náruči nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.13 12:19

Nečetla jsem diskuzi, za mě je to hloupost. Malá se strašně ráda nosí, od malinka je hodně v HD vaku, později v Ergu a od 11 měsíců sama chodí. Zabržděná mi nepřijde ani omylem ;)

Na nějaké řeči o pletení biče, které jsem tu jedním okem zahlédla, nedej, ještě se mi to ani u jednoho dítěte nepotvrdilo. Dej dcerce to, co potřebuje, bude šťastná a ty tím pádem taky :D Sama přijde na to, že přemístit se sama, kam potřebuje (a provést nějakou lumpárnu) je mnohem lepší, než moct jít jenom tam, kam ji donese mamina :mrgreen: A tak je to se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
5.1.13 12:40

@hellemax Kdybys měla dva jako já, jak bys je nosila? :D Neudělala by jsi doma vůbec nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.1.13 12:42

Malá má 2 a čtvrt, v půl roce jsem ji taky téměř pořád nosila, ale vývoj se jí teda nijak neopozdil :) chodila v necelým roce :) podle mě, dělej, jak vám vyhovuje… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.1.13 13:08

Ono je nošení a nošení. Na uklidnění dítěte jsem nosila v nosítku, nebo na ruce v klubíčku. To, co praktikuješ ty (podle popisu) mi přijde jako takové to vertikální nošení, kdy ti dítě jakoby sedí na lokti. Odtama má super rozhled, takže je jasné, že jiné způsoby nošení nebo pobyt na zemi se jí tak nelíbí, protože toho nevidí tolik, jak je zvyklá :)
Asi bych začala víc trénovat ten pobyt na bříšku, šupni ji na zem a lehni si tam k ní s nějakou megasuper hračkou, kterou nemá pořád, a trénujte :-) Na tchýni se vykašli, opoždění se neboj, ale zas na druhou stranu se snaž to věčné tahání na rukou postupně omezovat. Už kvůli svým zádům ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.1.13 13:21

@Etcetera78 Já jí nosím čelem do místnoti tak, že mám ruce v pokolení a ona je opřená zádama o má prsa a je v poloze jako v klubíčku nebo skoro manduce či autosedačce. Snad mi rozumíte. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.1.13 14:02

Pokud ti stávající režim činí potíže, můžeš jí učit postupně. Dáš jí na zem a budeš u ní, můžete si hrát, říkanky a tak. Když se začne zabavovat sama nějakou hračkou, nech jí a jdi si po svém. Nejsi otrok, jsi máma (což je někdy těžký určit, co z toho je horší :mrgreen: ). Můžeš si třeba určit krátké činnosti, kdy to bude muset vydržet sama tak jako tak, třeba když půjdeš na záchod, když budeš přenášet horké věci, atd. No a pokud ti tahle situace nevadí, tak prostě nos, každopádně bych nenosila „preventivně“, nějaký svalíky by posilovat měla a to v tvojí náruči jaksi nelze. Stejně se ti začne brzo drápat ven, až se bude umět trochu sama pohybovat, aspoň teda tak jsem to měla u dětí. Kolem 9m vydržely, když byly spokojené, na ruce chvilku a už se rvaly na zem, protože mamina nepochodovala požadovaným směrem- zásuvky, kabely :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí