Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sfaticata Jasně, i to se stává, ale je to důležité propojení hemisfér. Spolupráce pravé a levé. Děti, které nelezou mívají problémy nejen pohybového aparátu ale hlavně dyslexie, dysgrafie, dysortografie atd. Výjimky potvrzují pravidlo.
@LaternaM Já jsem dysgrafik.
Něco na tom asi bude. Malá mi taky neleze. No…uvidíme.
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale připojím se. Nemyslím si, že bys jí brzdila. Já se toho bála taky, i když teda já ji nenosila až tak moc jak ty. Já od malinka s dcerkou hodně chodím na procházky s kočárkem, při pracech na zahradě ji mám v Manduce a jinak teda sama si chvíli vyhraje a vydrží. Ale ještě v půl roku se neotáčela, na břiše vydržela max 3 sekundy a pak řev, posedávat trošku podepřenou jsem ji nechávala. Teď je jí měsíců sedm a půl, naučila se během té chvíle sedět, otáčet na bříško a dokonce už asi dva týdny na něm spí. Jak já se radovala, když jsem přišla k postýlce a ona na něm ležela. Taky jsem měla výčitky, že je zabržděná, že ji moc vozím a pracuji s ní…Když jsme doma, tak si pro ni najdu chvilku a hrajeme si, zkouším ji zabavit a poznávám, čím to bude nejlepší. Říkala jsem si, že jsem asi špatná máma, ale každý krok mě přesvědčuje, že každé mimino je jiné a vše má svůj čas. A že té moji bude zanedlouho osm měsíců a ještě nestojí? No a? Jednou se chodit naučí, každý se to naučí, to samo s mluvením. Každý je jiný, toť můj názor, takže žádné stresy a hlavně, ať je miminko v pohodě.
Moc Vám všem děkuju
,malý je od narození velice aktivní a i lékařka se divila, jak hned po příjezdu z porodnice na první prohlídce, když jej chytila za ručičky a on se jí přitáhl i s hlavičkou jako kulturista. Celkově mi příjde spíš do předu než opožděný, hlavičku drží snad od porodu sám, nepadá mu, dokáže se z bříška občas i sám přetočit na zádíčka a naopak, atd…tak snad vývoj nebrzdím…Šlo mě fakt spíš o to, že ho musím opravdu pořád nosit a nechce být ani v kočárku…dokáže sice po nakojení sledovat kolotoč nebo hračky i 15minut, tak aspoň toho vždycky využiju, i když je radči, když jsem tam s ním a brble na mně, nebo se směje. Tak doufám, že nás to nosící období i to období, kdy kočárek nesnáší brzy přejde
.
Myslíte, že i takto malé miminko se dokáže vztekat jen tak z umanutosti? Někdy mi příjde, že se vzteká aniž by ho bolelo bříško, měl hlad nebo plnou plenku…a dokáže být opravdu dost vzpurný. Někdy se hodně vzteká i u večerního krmení, přisuzovala jsem to prdíkům ale poslední dobou si nejsem jistá. Začne se vzpínat, zarývat mi prstíčky do krku, úplně silově a jakoby se odkopává, že i hlavičkou škubne tak, že mi už uplně zničil bradavky…musím kojit přes klobouček, protože je mám dost bolavé a popraskané. Normálně je hodně drtí i bez vztekání…nemáte s tím některá zkušenost? děkuju ![]()
@Lucka001 Kolik jsi psala, že mu je měsíců? Já někde četla, že občas děti pláčou, i když jim nic není. Prostě potřebují i plakat. To potom nepomůže nic.
@LaternaM Tak to jasný. At je jaká chce, tak milovat jí budu stejně. I kdyby měla všechno dys ![]()
Tak všechno nejlepší k měsíčninám.
Myslím si, že fakt každé dítě občas pláče a je k neutišení aniž by mu něco bylo. Já měla s Janou to samý. Na prdíky nikdy netrpěla a i když jsem jí chovala, stejně byla protivná.