Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtela bych se vas zeptatkolik váží nebo vazilo vase 10.týdenní miminko? Nase porodní váha byla 3330g, po propusteni 3120g a nyní v 10.týdnech máme 5900g
Asi 14 dnů prikrmuju na noc Hami 1,od vcerejska uz kojim mene, male to asi nestaci takze dokrmuju i pres den
Děkuji
@Nela89
Já nevím, ale podle mého je to normální váha. A to že to malé nestačí poznáš jen když budeš vážit a ona nebude přibírat. Takže ona nepřibírá, pláče, hubne, že tedy přikrmuješ? ![]()
@mari1912 na noc jsem zacala prikrmovat protoze se mi zacala budit co hodinu a bohuzel se mi mleko nestihalo delat..a ted ty dva dny mi porad place, bojujeme se zácpou asi
krici chudacek a jedine co ji utisi je papani
ale jelikoz se mi mliko nestaci delat musim ji vzdycky udelat prikrm
je to jak zacaroany kruh, samosrejme bych chtela kojit, ale na jeji naroky moje prsa nejak nestihaji..
jinak se mi zda ze pribira hezky, jen se dozaduje casteji nez jsem schopna dat ![]()
A proč přikrmuješ? Nastupuješ takovou tu typickou cestu jak přijít o mlíko, příkrmů bude přibývat, MM bude ubývat, až bude plně na flašce, nechceš si to ještě rozmyslet? ![]()
Jinak váha mi přijde normální, zkrátka velice dobře přibývající miminko, které podle mě dokrm fakt nepotřebuje, maximálně je líný tahat, tak se třeba u prsa vzteká nebo nevím proč dokrmuješ
@Nela89 prsa to stihnou, ale musíš jim dát prostor, navýšení laktace několik dnů trvá. Znáš pojem růstový spurt?
@Gladys jj neco jsem si docetla.. zkusim vydrzet, ale je mi ji lito kdyz by chtela papat a ja uz nemam
snazim se prikladat podle jeji potreby ale kdyz dlouho netece vzteka se a odtrhne se pryc..
@Nela89
Nno nechci tě nějak peskovat, ale to vypadá na růstový spurt.Ten trvá i týden a spočívá v tom, že dítě skokově roste, to znamená, že potřebuje více mlíčka, ale to chvilku trvá, než se začne tvořit. A proto papá každkou chvilku.To je ale dobře, protože stimuluje laktaci a mléko se tvoří. Ovšem musíš tomu dát čas, hodně pít, i kojící čaje, meltu, nebo caro, případně homeopatika
Tím jak hodně pije, tak pije přední mlíčko-to jí logicky nezasytí, proto chce pít často-a to přední mlíčko je sladčí a proto přichází zažívací potíže
Za mě, vydrž i bez příkrmů, protože tohle přejde
Já vím, je to vopruz, já tohle měla ve třech týdnech malého, ale zvládla jsem to. A nám to trvalo dva dny
@Nela89 jednou jsem četla, jak někdo vážil dítě před a po kojení v době růstového spurtu a dítě si prý vycuclo v součtu za 24h víc jak předtím, když pilo normálně. Takže líto ti jí být nemusí, takhle to příroda zařídila, tak to tak je. Dokrmem akorát tělo mateš a protahuješ to „utrpení“
Dokrmy jsou fakt zbytečné, miminko přibírá moc dobře. Dcera se narodila se 3480g a ve třech měsících měla asi 5800, a je úplně v pořádku.
Chování opravdu odpovídá růstovému spurtu, tak si o tom trochu něco přečti, ať zbytečně nepřestaneš kojit.
Jo a tipuju, že když vynecháš UM, zácpa odezní.
@Nela89 mě to taky přijde normální váha..a taky bych se snažila zachovat kojení co nejdýl..mimochodem zajímavý metřík
![]()