Váha 10týdenního mminka

1226
3.1.13 18:00

Váha 10.týdenního mminka

Ahojky, chtela bych se vas zeptatkolik váží nebo vazilo vase 10.týdenní miminko? Nase porodní váha byla 3330g, po propusteni 3120g a nyní v 10.týdnech máme 5900g :think: Asi 14 dnů prikrmuju na noc Hami 1,od vcerejska uz kojim mene, male to asi nestaci takze dokrmuju i pres den :nevim: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31744
3.1.13 18:05

@Nela89
Já nevím, ale podle mého je to normální váha. A to že to malé nestačí poznáš jen když budeš vážit a ona nebude přibírat. Takže ona nepřibírá, pláče, hubne, že tedy přikrmuješ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.1.13 18:09

@mari1912 na noc jsem zacala prikrmovat protoze se mi zacala budit co hodinu a bohuzel se mi mleko nestihalo delat..a ted ty dva dny mi porad place, bojujeme se zácpou asi :( krici chudacek a jedine co ji utisi je papani :think: ale jelikoz se mi mliko nestaci delat musim ji vzdycky udelat prikrm :nevim: je to jak zacaroany kruh, samosrejme bych chtela kojit, ale na jeji naroky moje prsa nejak nestihaji..
jinak se mi zda ze pribira hezky, jen se dozaduje casteji nez jsem schopna dat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.1.13 18:10

A proč přikrmuješ? Nastupuješ takovou tu typickou cestu jak přijít o mlíko, příkrmů bude přibývat, MM bude ubývat, až bude plně na flašce, nechceš si to ještě rozmyslet? :nevim:

Jinak váha mi přijde normální, zkrátka velice dobře přibývající miminko, které podle mě dokrm fakt nepotřebuje, maximálně je líný tahat, tak se třeba u prsa vzteká nebo nevím proč dokrmuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.1.13 18:11

@Nela89 prsa to stihnou, ale musíš jim dát prostor, navýšení laktace několik dnů trvá. Znáš pojem růstový spurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.1.13 18:14

@Gladys jj neco jsem si docetla.. zkusim vydrzet, ale je mi ji lito kdyz by chtela papat a ja uz nemam :nevim: :( snazim se prikladat podle jeji potreby ale kdyz dlouho netece vzteka se a odtrhne se pryc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
3.1.13 18:14

@Nela89
Nno nechci tě nějak peskovat, ale to vypadá na růstový spurt.Ten trvá i týden a spočívá v tom, že dítě skokově roste, to znamená, že potřebuje více mlíčka, ale to chvilku trvá, než se začne tvořit. A proto papá každkou chvilku.To je ale dobře, protože stimuluje laktaci a mléko se tvoří. Ovšem musíš tomu dát čas, hodně pít, i kojící čaje, meltu, nebo caro, případně homeopatika
Tím jak hodně pije, tak pije přední mlíčko-to jí logicky nezasytí, proto chce pít často-a to přední mlíčko je sladčí a proto přichází zažívací potíže
Za mě, vydrž i bez příkrmů, protože tohle přejde
Já vím, je to vopruz, já tohle měla ve třech týdnech malého, ale zvládla jsem to. A nám to trvalo dva dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.1.13 18:23

@Nela89 jednou jsem četla, jak někdo vážil dítě před a po kojení v době růstového spurtu a dítě si prý vycuclo v součtu za 24h víc jak předtím, když pilo normálně. Takže líto ti jí být nemusí, takhle to příroda zařídila, tak to tak je. Dokrmem akorát tělo mateš a protahuješ to „utrpení“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
3.1.13 18:34

Dokrmy jsou fakt zbytečné, miminko přibírá moc dobře. Dcera se narodila se 3480g a ve třech měsících měla asi 5800, a je úplně v pořádku.
Chování opravdu odpovídá růstovému spurtu, tak si o tom trochu něco přečti, ať zbytečně nepřestaneš kojit.
Jo a tipuju, že když vynecháš UM, zácpa odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.1.13 18:44

@Nela89 mě to taky přijde normální váha..a taky bych se snažila zachovat kojení co nejdýl..mimochodem zajímavý metřík :D :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.1.13 18:58

@slavuska1 jo metrik jsem jeste nestihla zmenit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie