Jaterní testy v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
13.2.12 08:14

jaterní testy..

Ahojky maminky chtela bych se zeptat-praavdepodobne je tu sance spatnych jaternich testu-vsude jsem nasla,ale diskuze o maminkach ktere to maji dele-ja jsem ve 22 tt chci se zeptat co se deje kdyz vyjdou spatne?jaky to ma vliv na mimi?co se s tim dela a co je v tehu jinak nez kdyz jsou v poradku?je veliky duvod se neceho obavat?dekuji moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4200
13.2.12 08:21

Záleží na tom, jak moc vyšly špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.2.12 08:29

zatim vubec …zitra na ne teprve jdu …cela sem se osypala a pali me strasne zaha..k dr sem teprve volala a zitra mam na testy prijit-pry to pravdepodobne vypada na tohle…omlouvam se vim,ze strasim,ale sem vyprdla z kazde malickosti ted v tehu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
13.2.12 08:40

Tak to se neděs zbytečně. Kdyby byly hodně vysoké, tak se budeš od rána do večera škrábat a budeš cítit jakoby mravenčení - nohy a dlaně, ale bez zjevného příznaku jako je kopřivka třeba. Nesetkala jsem se nikdy s nikým, koho by z jater pálila žáha :nevim: Jinak já sama mám s jaterníma testama problém x let a teď v těhotenství taky. Ale jestli máš z jater strach, tak začni držet jaterní dietu, ta pomůže, ale musíš ji držet svědomitě, protože každé porušení se odrazí v testech ještě třeba po 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.2.12 08:42

takze na miminko to nema vliv kdyby byly nahodou spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
13.2.12 08:47

No zalezi,jak to vyjde.Kdyz ne moc spatne,tak drzis diedu a jis leky na posileni jater a sleduje se to.Kdyz to vyjde hur,tak te ulozi do nemocnice,drzis dietu a jis silnejsi leky na jatra a eventuelne na svedeni.Sledujou se jaterky a kontroluje miminko.Kdyz to vyjde fakt hodne spatne,tak se musi miminko porodi,protoze pak uz ho to muze ohrozit na zivote a tebe to taky ohrozuje.Tak hlavne,at to ty jaterky nejsou,ale treba jen alergie. na nejake jidlo a paleni zahy radeji z prejede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514

No zalezi,jak to vyjde.Kdyz ne moc spatne,tak drzis diedu a jis leky na posileni jater a sleduje se to.Kdyz to vyjde hur,tak te ulozi do nemocnice,drzis dietu a jis silnejsi leky na jatra a eventuelne na svedeni.Sledujou se jaterky a kontroluje miminko.Kdyz to vyjde fakt hodne spatne,tak se musi miminko porodi,protoze pak uz ho to muze ohrozit na zivote a tebe to taky ohrozuje.Tak hlavne,at to ty jaterky nejsou,ale treba jen alergie. na nejake jidlo a paleni zahy radeji z prejede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.2.12 08:49

Dekuju moc taky se modlim aby to nebylo nic spatneho :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
13.2.12 08:51

no to víš, že má. Jako ostatně všechno, co je s tělem špatně. Všechno záleží na tom, jak moc špatný výsledky budou. Možná je budeš mít jen zvýšené, pak se nic neděje, nebo ti dají léky na podporu jaterní funkce, jako je třeba flavobion a nebo nasadí dietu. Když budou vysoké, nasadí ti léky na upravení hodnot atd. U malého se pak prý předpokládá novorozenecká žloutenka a pokud by byly dlouhodobě hodně vysoké, tak by třeba mohlo být zatíženo dispozicí na jaterní onemocnění, což by se sledovalo jednou ročně odběrama, ale to bys poznala, kdyby byly fakt vysoké (by ses svěděním vůbec nevyspala). No ale jaterní testy spíš hrají roli, když se přidá jiné onemocnění, třeba otoky, nedostatek železa, cukrovka atd. Stává se, že když je takhle těch onemocnění víc, tak lékaři přistupují k vyvolávání třeba v 36 tt, ale jestli je jinak všechno v pořádku, tak se neděs ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.2.12 08:55

no uskrabat se muzu k smrti…to ano,ale obcas to i ujde a vubec to nesvedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
13.2.12 09:07

No,myslim si,ze i samotne vysoke jaterni testy mohou miminku ublizi a ohrozit ho na zivote.Myslim,ale to fak nevim na stopro,zezlucove kyseliny jsou pro miminko toxicke.Ale to mluvim o velmi vysokych testech.
Ta dieta je takova jako zlucnikova.Zadne smazene,tucne treba ani cokoladu nebo zmrzku.Takova lehka,dobre stravitelna jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.2.12 09:46

Ahoj,
ja mela velmi spatne jaterky od 34.tt, ihned jsem nastoupila do nemocnice na rizikove oddeleni. Lezela jsem tam pres tyden, hrozil vyvolavany porod. Protoze jsem byla uz 34tt, tak mi nedavali leky, jen dietu. Pak se to najednou zlepsilo, takze me rychle pustili domu. Ani ne za 24 hodin jsem rodila akutni sekci, malou museli resuscitovat. Ted je v poradku. Odloucila se mi placenta - resp. nekde ji ucpaly zlucove kyseliny. U mne se to projevovalo tezkym svedenim, nemohla jsem kvuli tomu ani spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
13.2.12 10:37

je to velmi nebezpecne pro dite a co vim,tak se musi predcasne vyvolat porod,ja mela ke konci tehu,silene ekzemi na rukou a nohou,takze me hnali na testy taky a i tady v UK to byl pekny fofr,takze to vazne je,jinak se tomu rika tehotenska cholestaza

• Citovat
  • Upravit
115
13.2.12 14:02

to jo to jsem četla,ale co když bych to měla takhle brzy?preci jeste nemuzu rodit :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí