Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, jsem v 10 týdnu těhotenství a minulý týden se u mé kolegyně z kanceláře potvrdily příušnice. Ona byla očkovaná, já jako malá také..Od minulého úterý mám lehce zvýšenou teplotu (kolem 37,2) a myslela jsem, že to o víkendu vyležím…Mám zajít na gyndu nebo k obvoďákovi a říct jim o teplotě, je vůbec něco na teplotu v těhotenství? Myslíte, že mě nechají doma jen s lehce zvýšenou teplotou?..Necítím se na to jít do práce
..nevím, zda jít rovnou na obvod nebo nejprve na gyndu..ale asi nedřív na gyndu, že??
Jo a na teplotu muzes Paralem,ale rozumne.Na 37,2 bych nebrala nic.Jen bych hodne pila.Na vyssiteplotu.Myslim,ze se muze jednorazove i Ibuprofen,ten se nesmi ve 3 trimestru kvuli srdicku miminka
tak jsem dostala do konce týdne neschopenku a hned si zašla na vyšetření protilátek - odebrali krev, vzali moč a ve čtvrtek se uvidí výsledky…víc už udělat nemůžu..
Tak to je dobře, uvidíš, že to dobře dopadne…můžu se zeptat, ze kterého jsi kraje?Jinak příušnice teď řádily spíš u mužů…zvláštní…
Ale neboj, zarděnky by byly horší..určitě to mimi neohrozilo. ![]()
Drzim palce,at to dobre dopadne.My meli v praci epidemii priusnic asi pred 2 lety.Muzi i zensky bez rozdilu.Melo to asi5 lidi.Treba to ale bude jen obycejna chripka..
Ahoj, nevím , zda je diskuse ještě aktivní, zkouším …
chtěla jsem se zeptat Petuldaa, jak to dopadlo ? JSem v podobné situace , kolega má potvrzené příušnice, které já neměla ani proti nim nejsem očkovaná …ani nevím, zda mám chodit do práce, protože jak jsem se dočetla , kolegyně z kanceláře můžou být infekční, stejně jako já .. příznaky se projeví až 21 dní od nakažení …
Šla jsi nakonec k obvodáku či na gyndu ?
No asi za 2 týdny až jsem šla k obvoďačce, ta mě nechala 2 týdny doma a nechala by i dýl, ale já jsem už chtěla do práce, aby mě nevyhodili - měla jsem dobu určitou…Gyndař mě řekl, že dokud tam někdo bude mít potvrzené příušnice, tak mi neschopenku napíše, ať mě kdyžtak obvoďačka předá k němu..Jenže to už jsem nastoupila radši…Takže by tě i obvoďák i gyndař měli nechat doma, pokud máte v kanclu potvrzené příušnice..
Jinak jsem to nechytla, ale byly jsme dost v blízkém kontaktu, když byla infekční..Šla jsem i na infekční do nemocnice na zjištění protilátek, zjistili mi,že mám malý titr - takže bych to mohla klidně dostat..Ale nedostala jsem je.