Jazykovka pro stydlivou puberťačku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jazykovka pro stydlivou pubertacku
Dcera 12 let je hodne stydliva, skola ji jde dobre. Rada bych ji podporila ve studiu anglictiny, protoze na druhem stupni uz maji AJ mene, nez na prvnim??? Ale moc nevim jake to bude. V nasi ctvrti je jen Helen Doron, ktera je hodne draha, nebo nejaky kurz jednou tydne 45 minut, 3100 Kc pololeti. Rikam si, pojedou podle nejake ucebnice, buhvi jak schopne tam budou deti. Treba si tam nesedne s detmi a bude to zapejkat. Nevim no. Napada vas nejaka jina varianta? Jsou „dnesni“ deti stavene na jazykovky klasickeho typu, jako za nas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Chodila jsem na kurzy a se mnou i pár školou povinných dětí. Dnešní děti umí plynně, takže jsme se spíš mi starší styděli před nimi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sakuraodvektla A dceru jazyky baví, na kurzy chodit chce? Já bych to probrala přímo s ní. Třeba moje děti jazyky rovnou odmítly. Výjimkou byla dcera, která chodila společně s nejlepší kamarádkou rok na soukromou výuku, ale sama a ještě někam do kroužku… ani omylem. ![]()
Nepíšeš, odkud jsi, tak asi musíš zapátrat sama, jaké jsou možnosti. DDM, jazykové školy, soukromí učitelé… pokud chceš vědět, jak výuka probíhá, jaké (a pokud vůbec) učebnice používají, tak nejlíp se zeptat přímo v daném kroužku. Škoda, že tě to nenapadlo dřív, vzpomínám si, že kdysi jsem takhle s dětmi párkrát byla na dni otevřených dveří v DDM nebo si domluvila návštěvu v hodině, většinou to probíhalo v červnu, když končil jeden školní rok a rozjížděl se nábor na další. ![]()
Jinak tedy co se angličtiny a druhého stupně týká, tak moje děti jely „samovýuku“ - jako že anglické knihy, filmy, onlajnovky. Fajn byly i školní výměnné pobyty, jestli je vaše škola pořádá. Na naší škole se sice jezdilo (resp. asi stále jezdí) do Německa, ale holka si tam s ostatními stejně víc pokecala anglicky než německy a přátelství jí vydrželo i do dalších let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době určitě AI.
Pokud má nižší úroveň tak LangBee, na vyšší ELSAA nebo Cambly AI. Později třeba Tandem nebo HelloTalk kde může konverzovat s jinými lidmi
Přímo z pokojíčku/ kdekoli, stačí k tomu apka v telefonu. AI konvertuje, vysvětlí co říkáš špatně.
Nikdy nebylo učení jazyků tak dostupné jako nyní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HornyHippo mužeš to nějak rozvést? Pořád čtu, že někdo konverzuje s Ai, ale třeba to Cambly AI jsou nějací lektoři, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše: Více
Cambly jsou lektoři.
Cambly AI je rozšíření pomocí umělé inteligence. Vybereš si scénář např. Rezervaci v hotelu, pracovní pohovor, pokec v obchodě.
AI simuluje tu protistranu.
Během rozhovoru pokud zachytí větu nesprávné gramaticky nebo chybu ve výslovnosti tak tě buď zdvořile opraví (Did you mean…?) nebo po tobě větu zopakuje nebo ti navrhne lepší výraz. Cambly AI ale s tebou komunikuje i mimo rozhovor anglicky tak je spíše pro výuku B2+. Pro slabší úroveň to chce apky kde máš rozhraní a moderování v jazyce ve kterém rozumis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HornyHippo To su urcite dobre typy, ale aj tak by som doporucil aspon raz za tyzden realneho skutocneho cloveka/skupinu, predsa len tie situacie, prizvuky, vyslovnosti, diskusie su tam trosku ineho charakteru ako komunikacia s AI.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SciLearn English - to je takový program, kde buď hraje „hry“, nebo čte knížky, na kterých trénuje výslovnost a slovní zásobu.
Něco to stojí, ale je to dobré. Aktuální cenu nevím, bude to něco kolem 500 Kč/měsíc a může to používat, jak často a kdy chce. Doporučené je minimálně 3 x týdně 30 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit