Jazykový prázdninový kurz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jazykový prázdninový kurz
Je po Vánocích a už se zase začínají plánovat prázdniny
. Syn 6.trida základní sice jazykové školy, ale v zásadě toho moc z Aj neumí, letos začal Šp. Má někdo zkušenost s kurzy v zahraničí pro děti? O prázdninách, u moře nejlíp, ale aby mu to něco jazykově dalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zdravím. Osobní zkušenost nemám, ale myslím si, že dokážu tuto otázku zodpovědět, jelikož se věnuji intenzivně jazykům (jsem absolventka oboru germanistika).
Od nás z oboru se prázdninových kurzů účastnilo hodně lidí, ale nebyl na nich po jejich absolvování vidět žádný viditelný progres..
Hádám, že tomu tak bylo, jelikož byli na kurzu rozděleni do skupin podle úrovně, a pak tedy komunikovali s lidmi, kteří na tom byli velmi podobně jako oni. Člověk na úrovni B1 se od jiného účastníka na stejné úrovni mnoho nového nenaučí..
Samozřejmě kurz pokaždé vedli kvalitní lektoři (rodilí mluvčí), ale když tam s vámi sedí dalších X dětí, moc se ke slovu nedostanete. Neříkám, že si z kurzu neodnesete vůbec nic, ale nečekejte žádný velký progres.
Pokud chcete, aby se vaše dítko jazykově rozvíjelo, zaplaťte mu soukromé doučování. Ale dbejte pečlivě na výběr lektora, dneska to dělá kde kdo, mnoho lidí ten jazyk neovládá vůbec dobře, byť učí, což je smutné.
Hleďte při výběru na jazykový certifikát a ideálně vzdělání v oboru.
Snad jsem trošku pomohla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kočkopsice píše:
Je po Vánocích a už se zase začínají plánovat prázdniny. Syn 6.trida základní sice jazykové školy, ale v zásadě toho moc z Aj neumí, letos začal Šp. Má někdo zkušenost s kurzy v zahraničí pro děti? O prázdninách, u moře nejlíp, ale aby mu to něco jazykově dalo?
Dítko bylo po primě tři týdny v Anglii, myslím že se Student Agency, nabízeli i Maltu, ale já chtěla něco, kde by bylo co nejmíň Čechů a Slováků. Chtěla jsem, aby se dítko rozmluvilo, vrátilo se s hodnocením vše super, až na to mluvení
Ale je fakt, že mi pak říkalo, že až na konci pobytu například zjistilo, že se baví se Slovenkou, takže i mluvilo. Za mě je lepší soukromý lektor a Netflix.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit