Jde o boreliozu?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9729
8.8.20 19:27

@jana2381
U kožního typu alergické reakce je možno použít cefalosporiny, u celkové (s nutností hospitalizace a podání adrenalinu) nikoliv.

Předpokládám, že nemá víc jak 12 let.

Kontrolní odběry na podzim jsou zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
8.8.20 19:41

Mel kozni projevy alergie. Takze chapu, ze Klacid je ok a lecba by mela stacit? Diky…odbornik nejsem. Edit…je mu 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
8.8.20 20:48

@jana2381
Při kožní alergické reakci je možné sáhnout k cefalosporinům II. generace, volba Klacidu tedy není nejoptimálnější, byť je efektivní. Jen tak mimochodem, s tím Klacidem vás to muselo stát pěkný ranec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
8.8.20 21:29

@Doctus
To teda cca 800 za komplet. Ale coz, hlavne ze to pomuze. Diky vam za cenne informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
8.8.20 22:10

@Doctus : jak vidím nejoptimálnější, tak se mi otvírá kudla v kapse. Při latině jsi asi moc pozor nedával :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
8.8.20 22:16

@cell
Chceš mě poučovat o latině? Těžko, Aněžko, tak zklidni hormon. :zed:

A stran citovaného slova:
https://www.ascestinaru.cz/…m-optimalni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
8.8.20 22:27

@Doctus : já jsem klidná. Optimální je 3. stupeň od dobrý (já mám z latiny za 1 8) zjevně úhel pohledu (třeba http://www.nabla.cz/…ealnejsi.php), mně to teda do očí bije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
8.8.20 22:30
@cell píše:
@Doctus : já jsem klidná. Optimální je 3. stupeň od dobrý (já mám z latiny za 1 8) zjevně úhel pohledu (třeba http://www.nabla.cz/…ealnejsi.php), mně to teda do očí bije

Bít do očí snad se 4. pádem, ne? (pro méně chápavé: bije to do očí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
12.8.20 13:33

Já jsem dnes byla u MUDr s malou..udělaly se jí fleky. Zacalo to včera jedním..a dnes další. Ma jich celkem 5. Vypadá jako typický. Ale doktorka nás poslala s feninystylem a máme čekat do pondělí. Že prý je divne, že by měla víc fleků. Ale dělají se typicky…nejdřív celý červený a pak postupně světlá uprostřed. Ale jsem z toho nervózní a nezdá se mi to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
12.8.20 13:35
@jana2381
@jana2381 píše:
Ne. V sobotu mel certsvy stipanec, ve ctvrtek nasledujiho tydne byl takovy jako na fotce. Fenistil nezabiral, tak nam mudr napsala flegmonton, po nem zacal flek od stredu blednout a ztracet se az zustal je okraj. Ten se zcela zahojil az tak 3 tyden po stipnuti Nastesti mame skvelou mudr, ktera pro jistotu navrhla testy za 5 tydnu. Bylo to tam :( Mame ted 4 krabice antibiotik.

Přesně to se dělá malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
12.8.20 16:53

@kabab
Tak rozhodne nevahejte a ukazte to mudr. Drzim pesti at je to jen plany poplach. Nam uz chybi posledni krabice antibiotik, tak snad to pak uz bude ok.
Edit. Az ted ctu, ze jste uz u mudr byla. Fenistil nam nezabral az Flegmonton. Trvejte na testech, ten prvni obrazek je fakt hoodne podobny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
12.8.20 22:25
@kabab píše:
Já jsem dnes byla u MUDr s malou..udělaly se jí fleky. Zacalo to včera jedním..a dnes další. Ma jich celkem 5. Vypadá jako typický. Ale doktorka nás poslala s feninystylem a máme čekat do pondělí. Že prý je divne, že by měla víc fleků. Ale dělají se typicky…nejdřív celý červený a pak postupně světlá uprostřed. Ale jsem z toho nervózní a nezdá se mi to…

Divné to není ani náhodou, je to známka časného šířícího se stádia, Fenistil nadávkujte agresivně, klidně i nad doporučené dávkování (pokud nevypije dítě celou lahvičku, tak se nic nestane). Pokud nebude efekt antihistaminika a lézí bude přibývat, tak v pátek k doktorce pro ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
12.8.20 23:02
@Doctus píše:
Divné to není ani náhodou, je to známka časného šířícího se stádia, Fenistil nadávkujte agresivně, klidně i nad doporučené dávkování (pokud nevypije dítě celou lahvičku, tak se nic nestane). Pokud nebude efekt antihistaminika a lézí bude přibývat, tak v pátek k doktorce pro ATB.

Teď k večeru to bylo výrazně světlejší…Dle toho, jak postupně přibývaly…ty nejstarší téměř vybledle úplně. Pokud to vybledne, nemám to řešit vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
13.8.20 16:12

@kabab
Dávejte antihistaminika nadále, během 2 dnů erythema migrans nevymizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
13.8.20 18:16

@Doctus ani rak mi nejde o ten flek, jako o to, zda u lékařky trvat na krevních testech ohledně boreliózy. Skvrny už skoro nejsou vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí