Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera měla tyto fleky. trvaly přes týden. Dle obvoďačky se od pohledu o boreliozu nejedná. Udělala pro jistotu krevní testy, které ale byly cca 2 týdny od štípnutí. Vyšli negativně. Já bych ještě ale chtěla jedny s odstupem alespoň měsíce. Myslíte, že by to borelka být mohla a v krvi se projevit až později? Děkuji za info a pěkný večer
@kabab
Nyní by testy nemusely být 100% výtěžné, jestli byl efekt antihistaminika, o borreliózu by se jednat nemělo.
@Flora1
Antihistaminika jste vyzkoušeli. Divil bych se, kdyby za 2 týdny od štípnutí byly protilátky pozitivní,
@Doctus fenistil nezabral vubec, fleky zmizli za cca ty 2 tydny. Doktorka nam dala betadine masticku, tak nevim, zda zmizli diky bi nebo by zmizly i tak sami…
@Flora1
Objevily se 2 týdny po štípnutí/kousnutí a trvaly taky 2 týdny? Byly více „proteplené“ než okolní kůže?
@Doctus objevili se cca tyden po stipnuti, ruzne se menili, tyto posledni dve fotky jsou uz ke konci. Sla jsem k doktorce po tydnu co mela fleky dcera, to nam udelala testy(takze 2 tydny od stipnuti), dala betadine masticku a fleky zmizlibza dalsi tyden.
@Doctus píše:
@Flora1
Objevily se 2 týdny po štípnutí/kousnutí a trvaly taky 2 týdny? Byly více „proteplené“ než okolní kůže?
Proteplene mi neprisli, ale uz si to moc nepamatuju ![]()
@Doctus píše:
@Flora1
A jeste jediny co, to cerveny bylo mirne vystouple.