Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, už delší dobu řeším problém s pohovkou. Máme oranžovou látkovou pohovku a jelikož máme malé dítě tak i když pořád čistím tak na pohovce jsou fleky, navíc se mi ta oranžová už nelíbí a chtěla bych jinou barvu. Přemýšlela jsem, že to vyřeším přehozem, ale to se mi nelíbí a nechat si šít potah za několik tisíc se mi taky nechce. Tak mě napadlo, že bych sedačku přebarvila. Myslíte, že je to reálná představa? A pokud ano, co bych měla použít?
Barva na textil ve spreji. Je to na akrylové bázi, takže jde dost cítit než se to vyvetra, navíc obarvení nemusí být rovnoměrné. Ale já osobně bych šla bud do přehozu nebo zakoupit nějaký spesl prostředek na odstranění skvrn. Až děti vyrostou zakoupit sedačku novou.
Jestli je potah bavlněný a jde sundat, tak by to teoreticky šlo, ale bojím, že to nechytne rovnoměrně
protože je to velikánský kus látky, i když to dáš barvit do vany, tak to bude mít hodně záhybů a bůhví, jak to chytne. Leda byste to pojali nějakou batikou, či jinak umělecky, v tom by se nerovnoměrnosti ztratily ![]()
my máme světle šedou a dvě děti a prostě to beru tak, že až děti vyrostou, koupíme novou sedačku ![]()
Predstava dle meho nerealna. Do pracky se ti nevejde a pokud ano, bude tak nacpana, ze se ti to neobarvi rovnomerne. Resila bych to dle jejiho stavu a ceny. Pokud byla za par tisic z IKEA, tak bych ji nechala dozit. Pokud je nejaka kvalitni, tak nechat usit potah. Ony ty potahy jsou casto tak umele, ze ti barva na nej stejne nechytne. To je jak zkousit barvit kocarek.
Taky mame doma oranzovou sedacku. Nejen, ze je od ditete dost znicena, nektere fleky vycistit uz nejdou, ale ani ta barva uz se nam do bytu nehodi…nejdriv jsem to resila dekou, kterou jsem na ni mela a ted, nez si poridime novou, tak jsem si koupila dve zelena frote prosteradla do postylky a jedno normalni velke a potahla sedacku tim
Vypada to pekne a hlavne to muzu kdykoliv vyprat ![]()
Souhlasim s nazorem, nechat sedacku znicit detmi a az odrostou, koupit novou. Taky praktikujem.
Čalouněný nábytek lze v pohodě barvit barvami Annie Sloan nebo barvami Pentart na textilie…
Na Temu se dá koupit napínací povlak na sedačky. Jen vybrat rozměr. Takže změřit sedačku. Vybrat povlak, který se dá na sedačku. Řešila bych to takhle, než dělat hokus pokus. Je to řešení, než děti odrostou. Pak koupit novou sedačku.
Aha. Ona je to stejně stará diskuse. Neaktuální. Tak nic.
@Kelsey1 sice 10 let, ale stejně by mě zajímalo, jestli to zakladatelka nezkusila…
@Magical-eyes nezkusila, prehodila jsem deky a jak byl maly vetsi koupila jsem novou