Jde opravit čerpadlo do vrtu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17095
2.12.13 02:42

Jde opravit čerpadlo do vrtu?

Ahoj.

Vím, že je to neobvyklý dotaz, ale už jste mi tu přes partnery poradily s kde čím.

Rozbilo se nám ponorné čerpadlo ve vrtu. Možná odešlo stářím /skoro 7 let/ nebo možná nějaká závada, to už jsme bohužel nestihli zjistit. Každopádně jsme úplně bez vody, nejde ani spláchnout wc :(

Nestalo se vám to někomu? Nebo nemáte manžela kutila, kterej o tom něco ví nebo spravuje takovéto věci? A jestli to vůbec jde opravit, jelikož to musí být 100% vodotěsný :think:. Není nějaká šance, že by to mohlo být jen ucpané, protože co jsem si stihla všimnout, tak je ta ponorka dost zašpiněná takovým tím jemňounkým kalem?

Jsem z toho nešťastná, za prvé bez vody s dvěma mrňatama je šílenost a za druhé, jestli budeme muset kupovat nové čerpadlo, tak mě šlehne.
Prosím o radu, co s čerpadlem, co třeba zkusit, abychom nemuseli kupovat nové. Co jsme zatím zjistili, tak elektrika do něj šla, ale vodu nečerpalo.

A rady, že máme mít dostatečnou finanční rezervu, aby nás tohle nezaskočilo, si prosím, nechte od cesty. To víme a snažíme se, ale když se něco s.re, tak nidky ne samo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
2.12.13 08:50

Jistěže se to čerpadlo dá opravit. Zadej si do vyhledávání „opravy ponorných čerpadel“ a vyjede ti několik tisíc odkazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.12.13 09:00

@Jura007 jj, opravny jsem už hledala, vodák mi ale doporučil koupit nové, že 8 let je dost staré už a opravovat se víceméně nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.12.13 09:02

Ahoj, nám se o prázdninách rozbilo čerpadlo ve studni. Elektrika do něj šla, pořád točilo a točilo a protočilo nám za dva měsíce to co normálně za rok. Už se těším na vyúčtování energií. V každém případě, podívejte se, kdo ho tam instaloval a zkuste se obrátit na něj nebo aby vám doporučil nějakého opraváře. U nás to byla oprava za 1500kč, pán čerpadlo vytáhnul, dal tam nový díl a už jede jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.12.13 09:45

@Laaja tak v servisu mi řekli to samé, pokud to budou lopatky, tak do dvou tisíc oprava, pokud to teda nebude motor. Ale 14 dní to bude trvat. A já si jaksi neumím představit, jak bych tu 14 dní existovala bez vody. Vám to udělal na místě hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.12.13 12:14

No trvalo asi tři dny, než pán dorazil. Ale oprava byla hned na místě, měl s sebou potřebné vybavení i náhradní díly. Naštěstí to bylo na chatě, tam si vodu na pití vozíme a víc nepotřebujeme, jo záchod jsme splachovali dešťovou ze sudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.12.13 18:31

@Laaja no, jenže nám deštovka v sudu zamrzla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie