Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.
Vím, že je to neobvyklý dotaz, ale už jste mi tu přes partnery poradily s kde čím.
Rozbilo se nám ponorné čerpadlo ve vrtu. Možná odešlo stářím /skoro 7 let/ nebo možná nějaká závada, to už jsme bohužel nestihli zjistit. Každopádně jsme úplně bez vody, nejde ani spláchnout wc ![]()
Nestalo se vám to někomu? Nebo nemáte manžela kutila, kterej o tom něco ví nebo spravuje takovéto věci? A jestli to vůbec jde opravit, jelikož to musí být 100% vodotěsný
. Není nějaká šance, že by to mohlo být jen ucpané, protože co jsem si stihla všimnout, tak je ta ponorka dost zašpiněná takovým tím jemňounkým kalem?
Jsem z toho nešťastná, za prvé bez vody s dvěma mrňatama je šílenost a za druhé, jestli budeme muset kupovat nové čerpadlo, tak mě šlehne.
Prosím o radu, co s čerpadlem, co třeba zkusit, abychom nemuseli kupovat nové. Co jsme zatím zjistili, tak elektrika do něj šla, ale vodu nečerpalo.
A rady, že máme mít dostatečnou finanční rezervu, aby nás tohle nezaskočilo, si prosím, nechte od cesty. To víme a snažíme se, ale když se něco s.re, tak nidky ne samo. ![]()
Jistěže se to čerpadlo dá opravit. Zadej si do vyhledávání „opravy ponorných čerpadel“ a vyjede ti několik tisíc odkazů.
@Jura007 jj, opravny jsem už hledala, vodák mi ale doporučil koupit nové, že 8 let je dost staré už a opravovat se víceméně nevyplatí.
Ahoj, nám se o prázdninách rozbilo čerpadlo ve studni. Elektrika do něj šla, pořád točilo a točilo a protočilo nám za dva měsíce to co normálně za rok. Už se těším na vyúčtování energií. V každém případě, podívejte se, kdo ho tam instaloval a zkuste se obrátit na něj nebo aby vám doporučil nějakého opraváře. U nás to byla oprava za 1500kč, pán čerpadlo vytáhnul, dal tam nový díl a už jede jako nové.
@Laaja tak v servisu mi řekli to samé, pokud to budou lopatky, tak do dvou tisíc oprava, pokud to teda nebude motor. Ale 14 dní to bude trvat. A já si jaksi neumím představit, jak bych tu 14 dní existovala bez vody. Vám to udělal na místě hned?
No trvalo asi tři dny, než pán dorazil. Ale oprava byla hned na místě, měl s sebou potřebné vybavení i náhradní díly. Naštěstí to bylo na chatě, tam si vodu na pití vozíme a víc nepotřebujeme, jo záchod jsme splachovali dešťovou ze sudu.