Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jestli vaši prckové taky jdou po všem elektronickém jako Kuba? Když se dostane k notebooku odloupává písmenka, buší do něj a má srandu, když pípá
To samý u mobilu. U věže umí zapnout, zesilovat apod. Mačkat tlačítka u pračky je pro něj svátek. To nemluvím o vysavači. Máte doma něco podobnýho nebo jen já mám doma takovýho elektrikáře? ![]()
Ahoj,nevím kolik je malému ale můj syn se o to začal zajímat docela brzo.Už v 9ti měsících.Přesně jak píšeš,mobil,pračka,dvd,televize,věž a rád otevíral a zavíral mrazák
.Myslím,že to neminulo snad žádné miminko ![]()
U Kuby to začalo, když začal trochu lézt asi v 6-ti měsících. Teď je mu 9m leze jak ďas, zkouší chodit a je všude hned. Asi před měsícem si otevřel kazeťák, stoupnul si k němu a načůral tam ![]()
Ahoj, no já myslím, že to dělá většina malých průzkumníků. Já mám děti dvě a už i ten mladší (11 měsíců) se naučil mačkat tlačitka na myčce a pračce, kartu ze satelitu dokáže vytahovat donekonečna a při vysávání ho musím strčit do postýlky, protože mi ho rád vypíná. Dcera (3,5) se naučila sama zapínat počítač, prostě si vyčíhne, když se nedívám a šup, už u něj sedí
Dělá to tím raději, čím víc jí vysvětluju a nadávám, že to nesmí. A to jsem ji chtěla před počítačem uchránit co nejdéle
, protože na to, aby u něj vysedávala do zblbnutí, má ještě dooost času.
No jéje! Co začal lézt, někdy v 9. měsících. Všechno musí být z dosahu a když se dostane k mobilu, telefonu, ovladači, klávesnici apod., piští blahem ![]()
No co, klávesnice k PC jsou dneska od 250 korun, tak proč by prcek nemohl mít svou vlastní???
Jinak v době, kdy vycházela z módy NOKIA 3310 (má naprogramované docela chytlavé melodie), tak jsem oba synovce vyškolit v přehrávání písniček z mobilu… Nejlepší způsob recyklace elektroniky je obdarovat malé kutily… ![]()
jojo dělají to všechny děti - u nás pomohlo dát z dohledu - prostě jednoznačně - mobil není na hraní, foťák není na hraní, s věží už je to u nás horší máme jí nízko ale tak tam mi to neva. Pračku, myčku - nedosáhne. Ovladače jsou nahoře- postupně si zvykla a když je někde ovladač dole tak mi ho sama přinese ať ho dám nahoru na poličku. Je to o přístupu - co dovolíš a co ne. ![]()
Jura007 píše:
No co, klávesnice k PC jsou dneska od 250 korun, tak proč by prcek nemohl mít svou vlastní???
no jo Juro,syn měl několik klávesnici i myší ale to není ono,to má dovoleno ![]()
mobily, notebook, počítač, televize, ovladače, sporák, zásuvky, pračka a nej je vysavač! Když luxuju, tak jedině když spí, protože mi tahá za kabel a snižuje nebo zvyšuje výkon a nebo ho zajímá hadice a nástavce, takže neobvyklý to neni a já jen rostu. Vše mam nový, tak bych o to v nejbližší době nerada přišla a je fakt, že do toho buší hlava nehlava
Pettulle píše:
Když luxuju, tak jedině když spí, protože mi tahá za kabel a snižuje nebo zvyšuje výkon a nebo ho zajímá hadice a nástavce, takže neobvyklý to neni a já jen rostu.
Vysavame timto zpusobem stale
Jinak u nas taky vsechno co se da pustit. Nevidim to ale az tak cerne, pravda uz ma taky rozum. Ona babicka neumi ovladat nic, tak kdyz je hlidani, nez abych to slozite vysvetlovala babicce, reknu, zeptej se Tomaska, on ti to ukaze ![]()
Ale tabu je fotak a kamera. To by rozstriskal!
vlastni stary klavesnice a mobily nezabiraji..potrebujou ty co se pouzivaji
je to vsude stejny…terka uz parkrat zvladla lohnout mobil a nekomu zavolat nebo poslat sms…s babickou si po ICQ pise tuze rada..na televizu dikybohu nedosahne ![]()
Jura007 píše:
Jura007 píše:
my dali dcerce nepoužívanou klávesnici a nezájem…chce to na čem mačkáme my ![]()