Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky a jak se to dělá ta indukce. Mě před 9 lety dala sestra jen jakýsi čípek myslím do konečníku na vyvolání. Byla jsem 41+1. Bolest jen půlhodinová a holka hned na světě
Takže to jde…proč by ti kamarádka lhala…ale nešla bych do toho už, a už vůbec ne 14 před termínem. Týden po termínu je holt člověk už nervní. No ale hlavně že to dobře dopadlo a mám zdravé dítě, to je hlavní.
A to byla hospitalizovaná? Protože indukce se dělá jen za hospitalizace a sledování. Spíš si myslím, že byla u Dr. a řekla, zda by to nešlo popohnat a vzhledem k pěknému nálezu možná udělal jen Hamiltna, kdy tomu trochu pomohl a stačilo.
Ahoj, mě dělali indukce k vůli vysokému tlaku, ale přesně den v termínu, ale není nad to, když se rozběhne porod sám. Tohle byl můj 3 porod, ale nejhorší, po indukci ty kontrakce byly hned silný a v kuse 5 hodin. Sice nejkratší porod, ale mít první dítě, tak už do dalšího nejdu.
@Anonymní píše:
Mě jde jen o to, že mi dnes volala kamarádka a prý si ráno vyprosila u svého gynekologa indukcia ještě dnes ve 21,20 porodila holčičku. Tak jsem si myslela jestli mi nelže
my máme ještě čas ráda bych aby to přišlo samo..
Proto by mě zajímalo zda to jde uhrát?
Bez obtíží…Já měla indukci vzhledem k velikosti plodu. Odhad byl přes 4 kg. Namůjé postavu dost. A nakonec se narodil 3,600.Bylo i tolíto. Ale nakonec mi řekli že je to dobře. Narodil se tři čtvrtě hodiny po tabletě.
U mě to bylo možná i tím, že malá měla 4,22 kg. Ty 2 předchozí dětiměli taky přes 4 kg, ale takové drama to nebylo. ![]()