Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maminky prosím o radu / názory na choditko? Dekuji ![]()
Ahojky, my jsme po dlouhém váhání koupili aktivní choditko, co tlačí před sebou. Za nás uricte to nijak neuspisilo chůzi. Spis jako další zábava, než se sema pustila, což je teď par dni zpět. Postavila se a obchazela od 8m, teď ji je rok a už máme par krucku za sebou. Za mě
Bych ho už znova nekupovala
a klasicky choditko za mě uricte ne, ale to
Je kezdeho věc ![]()
Za mě nepotřebný krám. Myslím to jak se do toho posadí nechodící dítě.
Kdyz uz tak aktivni choditko, ale to si deti dokazou “vyrobit” z cekoholiv, dcera chodila s bednou na hracky ![]()
Aktivní budiž, ale to, do kterého dítě posadíš, to je zločin, to může dítěti koupit fakt jen blázen… v některých zemích je to zakázané, naštěstí zdejší mámy už taky mají dostatek rozumu ![]()
Nepíšeš o na jaké chodítko chceš názor, jestli na pasivní, nebo aktivní.. Pasivní dneska už moc lidí nepoužívá. No najdou se tací, kteří do toho ještě své dítě dají. Pro prvního jsem jej ještě také měla půjčený. Pro druhého už ne, přijde mi, že to zbytečně zabírá místo a děti si zas jako s tím nevyhrajou.. To platí i pro aktivní chodítko.. Za mě zbytečnost..
Normální chodítko není dobré žádné. U aktivního je to celkem jedno, protože jak je zde zmíněno udělají si ho ze židle, bedny atd. My jsme aktivní chodítko měli, protože mi vadilo, že strkali před sebou židli a dřeli podlahu.
Pasivni ne…i kdyz nektere teorie jeho skodlivost pro vyvoj uplne nepodporuji, mne stacilo, kdyz jsem videla, jak v tom neter lita jak biliardova koule pres pul baraku, jen jsem cekala, kdy se kde prizabije.
Aktivni klidne, my ho nemeli, ale asi bych se nebranila.
Já neměla ani na jedno dítě. Přijde mi to zbytečné. Dětská nám ho nedoporučovala. Spíš uškodí, než pomůže. To, které dítě tahá před sebou budiž, ale za mě taky na nic. Jakmile mi děti začaly chodit, chtěli běhat, zkoumat a ne něco tlačit před sebou.
A já musím ještě zmínit, že máme doma samé plovoučky a kachličky apod. Málokde koberec a všude nám prokluzovaly kolečka u aktivního.. Takže stejně dřeli podlahu, jelikož se kolečka vůbec netočily..
@Doe_Jane píše:
Aktivní budiž, ale to, do kterého dítě posadíš, to je zločin, to může dítěti koupit fakt jen blázen… v některých zemích je to zakázané, naštěstí zdejší mámy už taky mají dostatek rozumu
Neprehanis? Zlocin je, pokud do toho posadis treba ctyrmesicni dite, ale rozhodne ne dite, ktete samo chodi okolo nabytku. Takove dite je dostatecne zpevnene a kratky pobyt mu rozhodne neuskodi.
@jannina1 píše:
Neprehanis? Zlocin je, pokud do toho posadis treba ctyrmesicni dite, ale rozhodne ne dite, ktete samo chodi okolo nabytku. Takove dite je dostatecne zpevnene a kratky pobyt mu rozhodne neuskodi.
Neprehanim
@Doe_Jane píše:
Neprehanim
Jak myslis..ja toto probirala i lekari a z vetsich deti nemaji namitek.Ale at si kazdy veri cemu chce.
@jannina1 píše:
Jak myslis..ja toto probirala i lekari a z vetsich deti nemaji namitek.Ale at si kazdy veri cemu chce.
Jj jasny
Sestra byla v pasivnim choditku, je o deset let mladsi, tak si to pamatuju jak v tom litala. V podstate v tom jen visela a odrazela se nohama. Pak uz ji to bylo i male, jen se vzdycky odrazila a tahala v tom nohy po zemi. Zacala dost pozde sama chodit, nemela potrebu se to ucit, protoze se vsude dostala s tim choditkem. V deseti letech musela zacit chodit na ortopedii, ma jednu nohu kratsi a kriva zada. Opravdu uzitecna vec, takove choditko
mama mi to samozrejme nabizela i pro malou nejdriv se divila, ze to nechci, a pak ze mala uz v roce a dvou mesicich zacala sama chodit ![]()