Je makový olej opium?

15404
30.9.14 21:39

je makový olej opium???

Nevíte někdo? Ptala jsem se asi x lidí včetně doktorů a nikdo mi nedokázal říct :nevim: teoreticky by neměl, opium je v nezralých makovicích, ne? a olej je složení 100% mák :think: ví to někdo jistě, jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4099
30.9.14 21:46

Makový olej se vyrábí jako slunečnicový, olivový a další — tzn. zralá semena se mačkají až z nich teče olej

opium je šťáva, co teče z nezralých makovic, když se naříznou… něco jako míza.. nebo jako to mléko co teče z pampelišek…
a z máku co se pěstuje u nás na semínka (protože my Češi tak rádi makové buchty), bys opium stejně nezískala… je na to potřeba jiný druh

je to úplně něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.9.14 21:48
@budi píše:
Makový olej se vyrábí jako slunečnicový, olivový a další — tzn. zralá semena se mačkají až z nich teče olej

opium je šťáva, co teče z nezralých makovic, když se naříznou… něco jako míza.. nebo jako to mléko co teče z pampelišek…

je to úplně něco jiného

ano, toto jsem se dočetla i na stránkách výrobce toho oleje :think: takže tomu můžu věřit, jo? :lol: :hug: pokud bych to chtěla dávat dítěti - od jakého věku, nevíš? Někde jsem našla, že od tří let, proč ne dřív? Co má špatného například pro dvouleté dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
30.9.14 21:48

Ópium sa získava z určitej odrody maku, z nezrelých narezaných makovíc sa získava rýchlo tuhnúca živica, ópium. Olej z maku asi môže obsahovať nepatrné, stopové množstvo ópia, keďže na niektorých ľudí pôsobí mak uspávajúco, ale nebála by som sa toho, to množstvo je určite minimálne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
30.9.14 21:53

@dani24687
já nejsem pediatra, abych věděla co je vhodné pro dítě a co ne :-))

ale dyť i semínka máku na někoho působí tak, že uklidňují (třeba hodně těch makových buchet), tak asi i v tom oleji může něco být… mák jako takový (na nudle například) jsem začala děcku dávat kolej dvou let…

a proč chceš dítěti ten makový olej dávat? je to nějak zdravější než panenský olivový třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.9.14 21:57

@budi když oni ani pediatři to neví, víš :mrgreen:
Chci ho dávat sobě a případně i jemu, hlavně kvůli vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
30.9.14 22:00
@dani24687 píše:
ano, toto jsem se dočetla i na stránkách výrobce toho oleje :think: takže tomu můžu věřit, jo? :lol: :hug: pokud bych to chtěla dávat dítěti - od jakého věku, nevíš? Někde jsem našla, že od tří let, proč ne dřív? Co má špatného například pro dvouleté dítě? :think:

Nic, akorát se nedělají studie na tak malých dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.9.14 22:02
@Fíková píše:
:pankac: protože podle toho, co se mi podařilo vyzjistit, tak jsem na nic špatného nepřišla :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
30.9.14 22:03
@dani24687 píše:
ano, toto jsem se dočetla i na stránkách výrobce toho oleje :think: takže tomu můžu věřit, jo? :lol: :hug: pokud bych to chtěla dávat dítěti - od jakého věku, nevíš? Někde jsem našla, že od tří let, proč ne dřív? Co má špatného například pro dvouleté dítě? :think:

driv to nejde, protoze cokoliv pro deti mladsi 3 let musi projit specialnimi testy, 3 roky je proste takova magicka hranice
pokud chce jakykoliv vyrobce cehokoliv delat neco pro deti mladsi 3 let, tak si to musi nechat atestovat, schvalit - coz musi zaplatit, proto se vlastne vsichni sichruji tou formulkou nevhodne pro deti do 3 let

• Citovat
  • Upravit
15404
30.9.14 22:05

@TehotnaTerezka děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.9.14 22:11
@Fíková píše:

podle mě teda s makovým olejem není žádná studie, ani na malejch dětech, ani velkech, ani na dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
30.9.14 22:15

@Lama Lama studie ne, napsala jsem to blbě. Myslela jsem to tak, jak píše @TehotnaTerezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
30.9.14 22:30

Kdyby to bylo opium, tak to kupuje kazdy fetak… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie