Je mi neustálá zima

315
23.9.24 09:57

Je mi neustálá zima

Zdravím,

možná bude mít někdo stejný problém jako já. Nevím jak dlouho, ale možná rok rok a půl je mi pořád zima, i v létě. Rodina, kdy chodí v šortkách a triku, tak já mám dvoje kvalitní ponožky, silnější tepláky, triko a teplou mikinu. Mám vždy studené nohy a ruce, u nohou cítím i fakt chlad.

Myslela jsem, že je to tím, že jsem zhubla dost kilo a tělo nemá tuk, aby se zahřál nebo jak to vysvětlit, ale zhubla jsem asi 6 let zpátky.

Dřív mi taková zima nebyla a mohla jsem chodit i s holými kotníky.

Hledala jsem na internetu možné příčiny, důvody proč co a jak a byla tam možnost i cukrovka a problém se štítnou žlázou. Přemýšlím nad nějakým tímto vyšetřením. Tyto vyšetření dělá praktický lékař nebo se musím speciálně nějak objednat?

Budu ráda i za další rady, zkušenosti, protože jinak v zimě zmrznu :lol:

Děkujuu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
23.9.24 10:01

Vyšetření dělá obvoďák, test se dělá z krve.
Na cukrovku to nevypadá, spíš ta štítná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
23.9.24 10:05
@ALIPELI píše: Více

Dobře, moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
23.9.24 10:19

Ledviny…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
23.9.24 10:37
@Pe.M.1 píše: Více

ty mě taky napadly, docela trpím i na záněty močáku, tak to má všechno možná nějakou souvislot, ale přidala jsem nějaké vitamíny, ale asi to chce zjistit příčinu od čeho to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
23.9.24 10:39

Já když jsem zhubla tak mě byla také pořád zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
23.9.24 10:53

Ahoj, a je ti zima jako celkově nebo třeba jen ruce a nohy. Mohl by to být třeba špatný krevní oběh a nebo mám pocit, že nízký krevní tlak. Mě je také pořád zima mám nízký tlak. Babička měla pořád studené ruce i nohy a ta měla kolísavý tlak a nějaké problémy s ledvinami.
Určitě bych zašla za praktikem a řekla mu to, jen tak pro klid duše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
23.9.24 10:57

Ahojky, to dělá štítná žláza, taky jsem to měla. Už dva roky beru euthyrox a je to lepší. Jen mám 12 kg nahoře.

• Citovat
  • Upravit
315
23.9.24 11:01
@petula.bir píše: Více

Je mi zima celkově, ale nejvíc cítím nohy jak kdybych je měla v mrazáku, ale občas se zatřesu a mám husí kůži. Krevní oběh mě napadl taky, že by to mohlo mít spojitost. Nízký tlak mám taky, takže se to možná všechno spojilo :D k praktikovi si určitě zavolat chci, abych věděla co a jak, nerada bych objevila něco s tím, že už je pozdě třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
23.9.24 11:03
@Katrinever píše: Více

jako po těch práškách jsi nabrala 12 kg? to už by bylo na moje tělo moc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.9.24 11:11

Mě taky napadla ta štítná žláza, kdysi mi mrzly ruce a nohy i v létě, stačilo zajít do stínu. Musela jsem mít ponožky a po ruce mikinu či svetřík, abych se mohla zabalit.

Léky beru už… no nevím, asi dost přes deset let. Ta zimomřivost odešla po několika měsících jejich užívání, nevím, jestli to byly spíš 3 měsíce nebo spíš půl roku. Doktorka mi potvrzovala, že ten účinek nastupuje až takhle pozdě (aby sis nemyslela, že dostaneš Euthyrox a do týdne budeš jiný člověk).

No, a teď jsem spíš otužilejší. To podporuji tím, že se snažím hodně času trávit venku, chodím oblékaná spíš nalehko, občas se sprchuju studenou vodou a tak. Ale to mi jde až teď, před léčbou mi studená voda nezabírala a z lehčího oblečení jsem mohla akorát nastydnout… a ty ruce a nohy mě tenkrát zimou úplně bolely.

Každopádně zajdi za obvoďákem, ten bude vědět, jak zjistit příčinu tvého problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
23.9.24 11:11

@llena35 první to bylo jen 5 kg. A pak 10 dolů, záchvaty pocení a horka.. A pak zas zimnice a nahoru. Takový kolotoč jsem nikdy nezažila, během roku a půl jsem se dostala na +12 kg. Ten Euthyrox způsobuje záchvaty žravosti. Bere se ráno na lačno, většina pacientů po něm nemá půl dne hlad a pak později naopak vlčí hlad, a to jsem přesně já. Teď se to snažím shodit dolů. Začátky léčby nejsou moc jednoduché než se vychytá správná dávka.

• Citovat
  • Upravit
3094
23.9.24 11:16
@Katrinever píše: Více

A myslíš, že to je po těch práškách? Jako já taky postupně nabrala, ale spíš si myslím, že to je věkem, covidem (z režimu běhám po městě celý den se stal režim pracuju z domu a nevylezu klidně celý týden), nadbytkem cukru.

Myslela jsem si, že zvýšení hladiny hormonů štítné žlázy (jako když bereš Euthyrox) by ti mělo naopak pomoct zhubnout - hypofunkce obvykle znamená tloustnutí, pomalé myšlení, hyperfunkce naopak hubnutí a překotné myšlení (nechť mě místní zdravotnice klidně opraví, pokud něco nepíšu správně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
23.9.24 11:16

@llena35 já to mám taky - prý po babičce :lol: a doktor, že je to špatný krevní oběh a nízký tlak - ale, že zatím to na žádnou medikaci nevidí. Tak mám furt ledové ruce a nohy :D manžel teď přes léto furt, jooo šahej mi na čelo, můžu si o tebe opřít nohy? Jak jsem furt studená tak se chtěl ochlazovat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
23.9.24 11:21
@iila píše: Více

moc děkuji za zkušenosti. Já bych se ráda nějak otužovala, jenže stačí mít holý centimetr kotníku a už mě chytá močák a studená sprcha zase není nic pro mě. Takže nejspíš ta štítná a radši si udělám i nějaký rozbor na krevní oběh, neo co řekne doktorka, protože nechci nosit i v létě ponožky, které jsou údajně na Antarktidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí