Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
holky mám možná blbý dotaz,ale hooně dobře mi dopadly testy na endokrinologii
a podle slov mudry je škoda,že se to zpravilo tak hezkyaž ted a že je to tak,že bych mohla kojit,kby to bylo takhle před porodem…
u porodu mi malýho k prsu nedaly ,je od narození na um a žádnýma práškama mi mlíko nezastavili,prostě jsem nedostala dítě k prsu a laktace se sama zastavila,malýmu bude 5 měsíců,je možné,že kdybych ho dávala k prsu tak by zase laktace začala?!
Ahoj!
Teoreticky je možné, aby se ti mléko znovu spustilo. Ale vyžadovalo by to nejspíš mnoho úsilí - stimulace, odsávání. Takže zvaž, jestli by ti to za tu práci stálo.
Pokud je malý už skoro pět měsíců na flašce, tak je málo pravděpodobné, že by se ti přisál k prsu. Neříkám, že je to nemožné, ale moc bych tomu nevěřila.
Mohl by to ale přijmout z láhve (takže odsávání a odsávání).
Ale já bych byla i pro, abys to zkusila. Mooc by mě zajímalo, jestli by se to povedlo… ![]()
Zizalka píše:
Ahoj!Teoreticky je možné, aby se ti mléko znovu spustilo. Ale vyžadovalo by to nejspíš mnoho úsilí - stimulace, odsávání. Takže zvaž, jestli by ti to za tu práci stálo.
Pokud je malý už skoro pět měsíců na flašce, tak je málo pravděpodobné, že by se ti přisál k prsu. Neříkám, že je to nemožné, ale moc bych tomu nevěřila.
Ale já bych byla i pro, abys to zkusila. Mooc by mě zajímalo, jestli by se to povedlo…
Mohl by to ale přijmout z láhve (takže odsávání a odsávání).
Četla jsem i o případu, kdy maminka začala kojit své adopčátko. http://www.rodina.cz/clanek6347.htm
Možné to podle mě je, ale za cenu hodně velké práce a s nejistým výsledkem.
Hodně štěstí. ![]()
mně doktor gyndař jak jsem měla šílený zánět v prsu a prso tvrdé,oteklé,nalité,dál ampulku oxytocinu,měla jsem to čmuchat
a fakt se to mlíko spustilo.takže možná i hormonálně by to šlo
![]()
jinak ti fandím,pokud to budeš zkoušet ![]()
Myslim, ze by to slo, je to ale drina. V prvni rade musis stimulovat. Casto prikladat, koupit si treba i suplementor, tam davat zatim jen UM, pokud by byl problem v prisati, zkusila bych kloboucky, je to jako dudlik od flasky. A zkusit treba i homeo, je jich vic, poslu odkaz. Pak klasika, caje na podporu, ale podle navodu, neplati, ze cim vic, tim lip… meltu atd.
Bude to beh na dlouhou trat, ale kdyz mas chut, zkus to, za to nic nedas! A urcite uvitam, kdyz se pak podelis o zkusenosti, to bude uplne k nezaplaceni! ![]()
Možné to je, zkoušela bych pít kojící čaj a přikládat mrně, hlavně v noci.
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Davkovani bych upravila na tri kulicky pred kazdym pokusem, aspon 10 dni nebo podle vysledku, pak ubirat, na trikrat denne, pak dvakrat, to se vetsinou dava kulicek 5, ale neni to nutny.
kamoska kojila adopce - poridila si takovou tu nemocnicni lokomotivu odsavacku, odsavalka hodinu kazde 3 hodiny a stejne se rozkojila jen na jednu davku denne, kojila se suplementorem, zbytek nejaky UM.
takze jako s jistotou to neni, ale mozna by to stalo za to zkusit
nicmene v tomhle veku ti uz asi na prso hodi bobek, stejne bys to musela davat flaskou......
Mabit, zkoušelas ho jen tak cvičně přiložit k prsu? Jak se na to tváří?
Ta stimulace je hodně důležitá. V noci před spaním bych zkoušela odsávat, i když tam nic není. Dobré je se na miminko při tom dívat.
Mmch. ten článek je zajímavý a použití toho Suplementrou nemusí být marné.
Hele, zkus to pro nás, jooo? My jsme zvědavé… ![]()
Tééda, to je zajímavá diskuze…
To bych vůbec neřekla, že to lze… to by mě fakt zajímalo, zda by to šlo…
Já teď bohužel přestala kojit, měla jsem popraskanou bradavku a při odstříkávání jsem si všimla, že vytéká i krev, takže jsem měla „funkční“ jen jednu a ta mi zase nestačila pro toho našeho cvaldíka na celý den i noc… takže jsem musela kombinovat s UM… pak malý začal zlobit se spinkáním, večer jsem vždy kojila a myslela jsem si, že je mlíčka málo, takže jsem odbourala kojení asi před týdnem… malému jsou 4 měsíce, prsa už se mi přestala „nalévat“… ale taky jsem přemýšlela, zda by to šlo obnovit…
Podle toho, co se píše zde, tak asi joo ![]()
Terez, slo. Navic jsi ani nemusela prestat, protoze hodne holek koji jen z jednoho. Par dni by to trvalo a pak by se to upravilo. Moje kamoska kojila z jednoho, protoze kluk druhy proste nechtel. Tak mela to jedno o tri cisla vetsi, ted uz snad jen o jedno, uz je to rada let. Kdyz se koji dvojky, tak ma taky kazdy jedno prso a staci to… kdyz se to teda zvladne ![]()
jako k prsu jsem zkusila dát a nechtěl,ani s kloboučkem a to používám flašku Avent ta má dudák jako bradavka,je mi jasný,že bych dávaa z flašky
terez85: prsa se přestanou po 3.měs nalévat všem, je to přirozené přizpůsobení poptávky a nabídky MM. Klidně koj dál, pocit prázdných prsou nemá nic společného s tím, zda máš MM. Stejně tak někdo může mít MM spoustu a přitom nejde odsávat.