Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
kolikrát za den kojíte 8m.mimi,kojíte ještě po příkrmech?
jizvíková píše:
nekojim
razim heslo, jak mu trci zuby z huby, konec sosani
Podle jeho potřeb. Když chtěli pít, tak jsem jim dala. Nevidím důvod k omezování.
jizvíková píše:
nekojim
razim heslo, jak mu trci zuby z huby, konec sosani
Moje děti mají zuby od 4 měsíců…
Kojila jsem kdykoli mělo dítko potřebu až do odstavení (ze strany dítěte), tedy do 15m. Ale plně kojená byla dcera skoro až do ukončeného 10m. Prostě odmítala jakékoli jiné jídlo. Ale já na „tabulkové“ chování nikdy moc nedala.
Takže dělám spoustu věcí jinak.
Tak dvě hodiny po obědě jako zákusek (před odpoledním spaním), a jinak ráno po probuzení, večer před spaním (to si dá jen trochu, je po kaši) a cca 2× v noci. Já nic striktně nevyžadovala, nastavil si to tak sám, a i ten zákusek pokud si nevzpomenu já, tak se neozve, pokud není před spaním dlouho od oběda.
Po příkrmech nevyžaduje, sní 100 - 200g / porce (svačina, oběd, svačina, kaše) a vypije 200-250ml čaje celkem
Já myslím, že před zavedením příkrmů jsem kojila tak 7-8× denně, v 8mi měsících jsem 2 nahradila příkrmem, takže jsem se dostala cca na těch 5-6 kojení. Na nějakou pravidelnost v kojení jsem se dostala až tak okolo 9.-měsíce, kdy jme měli zavedené 3 příkrmy, od kterých se líp odráželo. Zároveň jsem redukovala noční kojení na jedno. Pak přišlo léto, větší žízeň, tak se to celé zase nějak pohnulo.
Ahoj, kojim pořád tolikrát, jako na začátku, takže plně. Naše malá (10měs) pořád chce MM. Příkrmu sní s velkým zájemem trochu a pak se sápe po MM. Takže neřešim a dám, nevadí mi to. Aspoň mám i v tomhle počasí pořád s sebou uvařeno ![]()
Za týden je dětem 8 měsíců. Kojím ráno cca v 7, pak mezi 16-17 hod. a ve 20:00 před spaním. V noci jak „si řeknou“, cca 2-3×, ale ještě minulý týden až 4× ![]()
V 7mi měsících stačí kojení 3× denně a 1× v noci …
kojím v noci jak si řekne..3-4×,někdy i vickrat..lezou mu zuby:-)přes den baští příkrmy,pije čaj
Já po příkrmech nekojím. Buď dítě dostane příkrm nebo prso - prostě odpovídající jídlo době, ve kterou si dítě samo řekne.
máme 8m mimi a děláme to stejně, plně kojíme, příkrmy pouze ochutnáváme a větší množství nepozřeme a mm si vezme, když má potřebu, naprosto se řídím podle ní, rozhodně bych jí to nějak netabulkovala, ale noci jsou brutální, kojíme po hodině, max. dvou a vstává mezi 2:00 -4:30, hrůza a pak děsně vydrží, mám pocit, že v tom mléku něco je… ![]()
Terrýsek píše:
máme 8m mimi a děláme to stejně, plně kojíme, příkrmy pouze ochutnáváme a větší množství nepozřeme a mm si vezme, když má potřebu, naprosto se řídím podle ní, rozhodně bych jí to nějak netabulkovala, ale noci jsou brutální, kojíme po hodině, max. dvou a vstává mezi 2:00 -4:30, hrůza a pak děsně vydrží, mám pocit, že v tom mléku něco je…
To už ale není hlad, to je zlozvyk - v noci ![]()
janinkaz píše:Terrýsek píše:To už ale není hlad, to je zlozvyk - v noci
máme 8m mimi a děláme to stejně, plně kojíme, příkrmy pouze ochutnáváme a větší množství nepozřeme a mm si vezme, když má potřebu, naprosto se řídím podle ní, rozhodně bych jí to nějak netabulkovala, ale noci jsou brutální, kojíme po hodině, max. dvou a vstává mezi 2:00 -4:30, hrůza a pak děsně vydrží, mám pocit, že v tom mléku něco je…
Proč zlozvyk? Prostě chce mámu, kontakt, ono to nepotrvá věčně. Já jsem kojila cca 5× za noc ještě někdy v 10 měs., pak to samo ustalo a teď jsem ráda, když si vezme jednou. Přes den už se mi odstavil úplně ![]()
To jo, ale po hodině? Mě to přijde jako zlozvyk, jen můj názor. Tak kojím třeba 3× za noc, ještě nedávno 4× ale po hodině bych nedala. Ale zase já mám dvojky, tak bych je nenechala, to je něco jinýho
Ale ať si každý kojí dle sebe, co komu vyhovuje ne ![]()