Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, já dostala MS necelý dva měsíce po císaři, přestože prášky beru.. sice slabou a jeden den jo, druhý den ne, ale přišla.. Doktor říkala, že přijít může kdykoli i když kojíš a máš antinu..
Já dostala MS 4 měsíce po císaři, kojící antinu jsem brala měsíc a kousek, pak jsem ji vysadila, nesedla mi (časté špinění, žádná chuť na sex). MS jsem dostala cca 6 týdnů po vysazení, ale nemyslím, že by to na to mělo nějaký vliv. Kojím dosud plně a docela často. Ze začátku byla krev „normální“, pak taky do černa. Taky byla o dost silnější než na co jsem byla zvyklá před těhu. ![]()
Já dostala MS 4 měsíce po porodu, kojím doteď. Taky úplně jiná MS než dřív. Jestli máš pochybnosti, zavolej doktorce.
Ahoj já jsem taky po císaři,kojím a prášky neberu.MS jsem dostala někdy kolem 7.měsíce.U každého je to trochu jiný.MS mám normální.Zkus se zeptat doktorky ![]()
Ahoj holky, mám také dotaz ohledně MS při kojení… Jsem skoro 6 měsíců po porodu, první MS jsem dostala hned po ukončení šestinedělí (stejně jako po prvním porodu
) ta byla „normální“, další přišla za 14 dní, ale to jen asi 2 dny lehce červený „výtok“
pak po 86 dnech, to už jsem se začínala bát jestli nejsem opět těhu
ale byla taky slabá a jen jako výtok
no a teď jsem dostala po 38 dnech, je to tak na „1 vložku“ za den (samozřejmě měním už při tečce na ní
s jednou bych to asi fakt nedala
)… a je taková „čistá“, je to jen krev a žádné kouksy sliznice
může to být? Máte to některá při kojení taky tak? Nebo je něco špatně a mám raději zajít na gyndu? Asi bude lepší tam zavolat a optat se, co? Po prvním porodu se mi normálně nastartovala MS hned a nic takovéhoto nebylo… taky jsem kojila (až do 22 měsíců
)
Díky moc ![]()
@Mysicka31 tak já jsem po porodu po císaři skoro ani nešpinila skoro už ani v porodnici,. byl to můj druhý a kojím a MS jsem taky ještě nesdostala a těhotná určitě nejsem. V březnu jdu na kontrolu na gynekologii, ale zle mi není nebo tak, že by mi něco bylo
Ahoj ja to mám podobne. Jsem tři mesice po císaři jeste na kontrole po sestinedeli mi říkal doktor u ultrazvuku ze to na brzskou MS nevypada ale dva týdny na to jsem ji dostala a po dvou týdnech krvavý výtok tak uvidím co bude dal. Taky plne kojǐm a antinu neberu pry kojení a přerusovany styk by měl stačit a kdyz se pan doktor sekne tak říkal ze bude mit manžel radost ![]()
Ja jsem po prvnim cisari, plne kojim, zadne prasky neberu. Jemne ocistky mi odchazely ani ne 14 dni a MS jsem dostala po dvou mesicich, ta byla silna, nekolik dni dost, detska sestra poradila at si dam Kanavit, co mi zbyl po synovi a pomohlo to. Pak jsem to dostala po 48 dnech, to uz jsem tedy taky delala test a vysilovala, i kdyz jsem si porad opakovala, ze hned ze zacatku je preci normalni, ze to neni pravidelny. Dalsi MS jsem dostala po 42 a ta uz byla normalni jako pred tehotenstvim, co se intenzity tyce. No a ted uz jsem mela dvakrat po 32 dnech, coz je moje normalni delka cyklu a jsem zvedava, jestli uz mi to tak tedy zustane nebo se jeste neco zmeni.
No vidíte, to jsem taky nenapsala, taky neberu žádnou antikoncepci, ani pro kojícíc, ála jsem se kvůli mlíku, u první dcery jsem ji brala @Barry tak to my raději používáme ochranu, přeci jen ten přerušovaný styk je taky houb ochrana, je to nahouby, ale stejně při té frekvenci s dvou děckama se to dá i tak
Holky díky za info
taky nic neberum když jsem antiko nebrala nikdy, tak teď určitě nezačnu
a jsem i proti ní
a poté co švagrová kvůli ní dostala v 25 letech plicní embolii a málem umřela, tak už tedy úplně, úplně
tím to samozřejmě nikomu nezakazuji
to byla jen odbočka…
MS jsem měla 2 dny a to fakt na ty intimky
ale myslím, že ovulku normálně mám
asi začnu měřit BT abych věděla jak to vlastně je
kurňa, že mě to nenapadlo dřív
nebo ještě jinak, není při kojení BT trvale zvýšená/snížená?
já nevim, mám nerva, tak asi fakt raději v pondělí na tu gyndu zavolám, i když bych měla vypadat jako hysterka největší… ![]()
Ahoj, po šestinedělí jsem měla jakési špinění a příznaky, to se opakovalo 3 x pak už normální MS a ted nic - test zatím negativní..mám to nějak řešit nebo prostě při kojení může být MS dost nepravidelná???
Neresila bych. Pri kojeni si ms muze delat co chce. Ono tělo dost hormonalne bouri.
Já nemám MS už přes dva roky (plus doba těhotenství) za tu dobu jsem dvakrát špinila, jinak nic.
Při kojení je všechno jinak, ms si děla co chce a muže se dostavit až za dlouho. Ja to po každy dostala až 8a9 měsíců po porodu, za to to pak bylo děsný.
Ahoj maminky,jsem pět měsíců po císaři a plně kojím.Včera jsem ale dostala menstruaci,ale krev je hnědá někdy až jakoby černá.Nevíte jestli je to normální?Začala jsem brát antikoncepci,ale ms bych mít neměla,prášky se berou stále bez pauzy.