Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky
chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost z kojením jen z jedhoho prsu. Mám totiž u jednoho prsu zapadlou bradavku a jelikož jsem měla náročný porod tak jsem ho častěji dávala k té lepší bradavce ať to nemám tak náročné a asi jsem udělala velkou chybu jelikož v tom druhém prsu nemám tolik mléka, spíše skoro žádne i když se ho snažím přikládat. Chtěla bych kojit z obou a nevím co s tím. Maličký má teprve měsíc a nechtěla bych přestat kojit. Moc prosím o radu ![]()
ahoj ja to taky tak delam a uz ai nebudu kdyz to tak slysim
ja teda mlicko mam ale taky mam jedno lepsi a jeste k tomu nedonosene miminko tak jsem prikladala a prikladam taky k tomu lepsimu,ale mam i odsavacku takze mam mliko v obou,ja bych bud tebou prikladala k tomu kde je mene mleka at se nastimuluje a kdyz ti bude pit z toho jakoze lepsiho tak bych pak druhe odsala odsavackou,at to osulis a prso zacne vice tvorit!!
no dej pak vedet!! ja jsem rada ze jsi o tom napsala aky zacnu prikladat k tomu horsimu,u tebe klidne staci jen tak na pozuzlani nekolikrat za den a uvidis ze se prso nastimuluje dej tomu cas ![]()
ahoj holky, tak to se směju, protože jsem myslela, že jsem rarita…první dítě jsem nekojila, syn to prostě neuměl, druhé dítě jsem kojila z obou prsou 3 měsíce a potom se najednou dcera to pravé nechtěla. takže jsem kojila než z jednoho a to 18 měsíců. vypadalo to hrozně, jendo prso skoro žádné a to druhé 3× tak velké..u třetího dítěte to bylo stejné, kojila jsem jen z jednoho a to zase z levého. Prý je to taky tím, že děti slyší tlukot srdce, tak chtějí jen tu stranu. Já to neřešila. nakonec se prsa srovnají na stejnou velikost. není na to rada, doktorka mi řekla to samé
![]()
Já jsem kojila pouze z jednoho prsu přes devět měsíců. Když bylo malému dva měsíce, tak sjem do jednoho prsu dostala zánět a malý mi pak z něj odmítal pít. Zkoušela jsem ho přikládat a různými způsoby „ošulit“, ale bohužel se nedal. ![]()
No, tak jsem ho nechala baštit jen z jednoho a stačilo mu to a kojila jsem ho až do jeho 11 měsíců.
mám podobný problém, malé je 4.měsíce a už asi měsíc mi bojkotuje pravé prso, nechce se přisávat, přicucne se jen v noci, kdy je v polospánku.Tím pádem v něm mám minimum mlíčka
a v podstatě tedy kojím jen z jednoho a pak dokrmuji, malé to nestačilo.
Ahoj,
mladsi ma ted 6 mesicu a je temer kojen z jednoho.A vykojen v tech 6mes na 9kg a 80cm
.
V sestinedeli jsem dostala do leveho zanet a mnozstvi mleka se v nem opravdu velmi zredukovalo a at delam co delam,uz se proste moc nerozjelo.(pri odsavani z nej nedostanu vic nez 20,za to z druheho pomalu bezprace 130..)
Delam to tak,ze vzdy zacnu kojit z toho „spatneho“,vydrzi tak minutu dve,pak se zacne joo vztekat,tak prehodim a on se dokoji a docpe..A zatim to tak jde..(kdyz jsem to parkrat udelala naopak,stacilo mu najist se z toho dobreho a spatne uz vubece nechtel a tam zas mlicko kleslo..takze to delam tak)
Dva týdny po porodu v levém zánět, prakticky úplná ztráta laktace, pokoušela jsem se VŠEMI doporučovanými postupy rozkojit, bohužel bez efektu a od dvou měsíců jsem naprosto v klidu a spokojeně kojila jen pravým. Ulevilo se nám oběma, když jsem pochopila, že už s tím nic nenadělám a přestala to řešit. Jedna nevýhoda- bradavka si musela zvyknout, že si prostě neodpočne, ale zocelila se, nicméně i tři měsíce po odstavení je stále téměř necitlivá. Druhá nevýhoda je opravdu velmi výrazný rozdíl ve velikosti prsou- řešila jsem to vycpávkou (rozdíl byl minimálně dvě čísla a to vážně nešlo přehlédnout
)
Tak to máš pravdu, že rozdíl je veliký mezi prsy. fakt to budou dvě čísla. Ale co bychom pro sve ratolesti neobětovali. ![]()
Tak po včerejšku si nejsem jistá jestli nezůstanu jen u toho jednoho prsu…bradavku mám celou rozkousanou, bolavou no hrůza.
Po odstříkání z ní vyšlo asi jen 20 kapek a stejně z toho malej nic neměl o to více mi sál z toho druhého prsu až se sem tam i dusil jak hltal ![]()
Ted se té bradavky nemůžu ani dotknout takže zase ji budu muset nechat zahojit a stále to dokola a výsledek nikde. Ach jo ![]()