Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Obracím se na Vás o radu,milé maminky.:-) Mám 7m kluka a stále kojíme. Tedy začali jsme s příkrmy v 6m a musím říci že úspěšně a i ovoce nám chutná. Ale začal se mi budit v noci tak nevím zdy začít s nějakým nápojem.
K obědu mu dávám na zapití vodu po lžičkách,z hrníčku ještě neumí,ale jinak má tekutiny jen ode mne. Vždycky chodí spát v šest,kojila jsem jednou za noc a pak až ráno kolem sedmé kdy vstával. Ale už přes týden vstává 4× za noc. Zklidní ho mlíko ale nemám pocit že má hlad pokaždé. Tak mám začít dávat vodu,nebo čaj? Nebo ho jen zklidnit a nechat? Prosím o radu,děkuji moc. ![]()
Ahoj a nebudou to zoubky? Věk by odpovídal i to buzení a i to že ho zklidní prso.
No,má jednu jedničku dole již prořízlou a druhá je vidět ale zatím venku není. To mě ani nenapadlo,páč krom toho spaní je úplně v pohodě. Až na pár křiků což je normální.
A tak co dělat? ![]()
Já bych zůstala u toho mlíčka,když to dítě zklidní,zbytečně dávat čajík.Malý je 9 měsíců a taky pije ode mě mlíčko a sklidní ju to a pije i v noci. ![]()
Ahoj, mam 8m, ze zacatku (od 5,5m) sem davala caj, protoze UM v noci nechtel - kdyz sem prestala kojit, tak se taky vickrat budil, jak pises ty, ale po tom caji se budil snad jeste casteji, tak sem si rekla, ze zvolim jinou strategii - vymena dudliku za jiny (tvarem) a to treba 10× za jedno uspavani, hlazeni, chovani, chozeni - proste jina cinnost, nez piti caje… no a po nejake dobe to zaclo fungovat - za prvy usne rychleji nez pri napiti caje a za druhy se budi tak max 2×, nekdy vubec, ale to je spis nahoda…
Ale to mám najednou vstávat tolikrát za noc???
To neznám za celou dobu co máme Dannýska.
A z dudlíkem je potíž,máme jej od narození a jeden typ. Když už jsem koupila jiný,tedy větší - tak ani náhodou. Má ten co je do 6m,a od té doby ostatní plive a řve dokud nedostane ten malý. Je to potíž s tím jeho dudlíkem a to jich má spoustu. ![]()
Voda je to nejlepsi, ze to vime vsichni
Caje jsou taky dobre, i kdyz ovocne detem vubec nedavam. Prijdou mi hrozne kysele a studene se podle me fakt nedaji pit. Ale rada detem davam nejruznejsi bylinkove a nebo, kdyz jim chci zmenit chut, tak Sunarek rozpustny. Neni v tom cukr a da se udelat do studene i teple vody. Ale v tvym pripade bych asi urcite zkusila vodu…