Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte,mám 3.měsíční holčičku a jsme na UM asi dva měsíce,ale poslední čtrnáct dní mám problém jí pořádně nakrmit,hrozně u toho brečí,rozčiluje se a vůbec nic nesní,podle návodu by měla sníst150ml,ale ona my stěží sní120ml a to i když v noci spí7-8hodin.Když se probudí tak krásně taha,ale jen chvíli a pak si jaky by něco uvědomí a začne hroznej tiátr,už nevím co sní. ![]()
Jéé to znám, taky jsme měli nepapací holčičku a vlastně bojujeme s jídlem dodnes.
Ale 120ml se mi nezdá zas tak málo, záleží, kolik toho vypije v součtu za den… A jaké má UM? Adélka taky jeden čas bojkotovala Nutrilon, přešli jsme na sunar a ten jí chutnal víc, dáváme do dnes. Prý většinou miminkum víc chutná, ale každé je jiné, znáš to ![]()
Tak my máme „nepapací“ obě holky. Verunce bude 9měs. a tak nějak pomaloučku odstavuju od kojení. UM mi vypije najednou max.120ml a to ještě musím hóódně přemlouvat.
A nemůže mít bolení bříška? Většinou při pití se rozpohybují střeva - naše holky se u pití taky v tomhle věku strašně kroutily.
také bych to viděla spíš na nějakou koliku - bolení bříška - tříměsíční spur. Také jsme to měli a časem to přešlo.
jak už je výše napsáno, záleží kolikrát denně pije a tabulkou na krabici bych se nestresovala, každé mimi je jiné ![]()
No zatím máme nutrilon,ze začátku jsme měli Bebu,ale ta jí nejela.No když to spočítam za den tak třeba dneska to děla 190ml.V noci stávala opůl4za120ml nechala30.pak jsem ji chtěla dát v devět ráno a to si cucla60ml.pak o půl,to skoro nic.Pak byl dalsí pokus kolem půl třetí,než jsme šli ven tak po dlouhém boji60ml.a teď před spaním19.30,asi30ml.zatím my spí.Taky jsem přemýšlela,že vyzkouším suna r,ale zase jsem četla,že dost ucpává. ![]()
Tak to ti fakt moc nevypije, radim zmenit znacku, s prvni sme vyzkouseli asi ctyri (bebu, nutrilon, novalac, sunar) a chytla se az na posledni, ted u druhyho sem po bebe dala rovnou sunar a papa v pohode. Koncilo mi mliko a zacinala sem prikrmovat - bebu plival, vypadalo to, ze se tim davi, fakt sileny divadlo, sunaru taky zezacatku nevypil moc, ale po par dnech se to zlepsilo - zkusila sem mu to pak vymenit za babio (biomliko), ale zas to samy divadlo, jako s bebou, tak sme dal na sunaru… jo a s tabulkama na krabici si hlavu nedelej, malokery dite vypije to, co tam pisou…
kukurica píše:
No zatím máme nutrilon,ze začátku jsme měli Bebu,ale ta jí nejela.No když to spočítam za den tak třeba dneska to děla 190ml.V noci stávala opůl4za120ml nechala30.pak jsem ji chtěla dát v devět ráno a to si cucla60ml.pak o půl,to skoro nic.Pak byl dalsí pokus kolem půl třetí,než jsme šli ven tak po dlouhém boji60ml.a teď před spaním19.30,asi30ml.zatím my spí.Taky jsem přemýšlela,že vyzkouším suna r,ale zase jsem četla,že dost ucpává.
Pres 200?? Ja mam osmimesicniho, a nejvic co kdy vypil je 190 - jeho prumer je 160 a je v poradku… je fakt, ze on uz pribira z prikrmu, ale v pul roce pil max 120…
jakkoli píše:
Pres 200?? Ja mam osmimesicniho, a nejvic co kdy vypil je 190 - jeho prumer je 160 a je v poradku… je fakt, ze on uz pribira z prikrmu, ale v pul roce pil max 120…
My máme 2,5 měsíční holčičku a taky máme problém s papáním, trvá nám to i hodinu než do ní nasoukáme 120ml a to se třeba ani někdy nepodaří, někdy vypije jen 60 nebo 80ml,ale zatim nám spinká a ani moc nebrečí. U jídla se ale kroutí jak had,hlavu zaklání, přetáčí se na bok, no hrůza ji vůbec udržet:-(Taky si myslíme že to je málo a potřebovali bysme poradit jak to bumbání zlepšit.jo a taky jí dávám na celý den 100ml fenykl.nebo heřm.čaje. když se zadaří tak vypije všechno někdy jen 50ml.
Zkus nedavat ten caj a jestli ho davas na prdiky tak zkus radeji nejaky masaze nebo gely na brisko, at ti vypije vic um, to je pro ni dulezitejsi kvuli obsahu mineralu, vitaminu a celkove slozeni, protoze z cajiku nema skoro nic, max ji pomuze pri tech prdech… a znacku si menit zkousela??
My jsme nejdřív začínali na Hippu ale ten nám zvracela ale ten Nutrilon zatim ne a už je to měsíc co ho pije. čajík jí dávám aby měla nějakou pitný režim. když kojíš tak si taky nejdřív vezme přední na žížeň a pak papá na hlad. Tak mi jí vaříme na žížeň čajíček, kadí nám 2× denně zatim a někdy to je pěkná nálož
ale aby jsme to nezakřikli ![]()