Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky prosím vás o radu. Mám 13 měsíčního chlapečka a stále se nemůžeme dohrabat k tomu aby mi staval max 2 za noc..Od pani doktorky jsme minuly tyden dostali předepsany dithiaden bez učinku spíše naopak budil se co pul hodiny…před tim se mi budíl 6krat za noc večer stale kojim přes den toho sni celkem dost na večeri sni cely chlebík s čímkoli pije mi čaje na spani jakekoli, cumel si nevezme od narozeni jen si snimi hraje v noci si mi flašku nevezme když ho necham v noci plakat s naději že usne je to pravy opak probere se a dvě hodiny mi potom nespi. od malička uživa fenistil kapky jen na večer. nevím co sním flašku s UM si mi nevezme a mě uz dochazi sily stavat tak často k němu v noci. přes den spi odpoledne po jidle 2-3 hodiny. Ikdyž spí míň jak hodinu stejně
se v noci budi poraďte co mam dělat?
A co přestat kojit.
Oni to mlíčko cítí, proto se asi budí. Já jsem ve 13 měs. odstavila a dopracovali jsme se na buzení tak 2krát za noc. Před tím to byla úplná hrůza. ![]()
Mému je 18m a není to lepší…chlapi se profilujou už jako mimina
Radu mam jedinou - smířit se s tím a vydržet. Zadne uklidnovaky bych mu nedala.
Jejda, tak to je nemilé. Pokud se budí tak hodně, tak chápu, že už nemáš ani sílu vstávat. Jinak bych se s paní doktorkou poradila, existují různé sirupy, které by mohly pomoci. Naše malinká taky moc nenaspí, teď ji budou dva roky, chodí spát večer kolem deváté a stejně vstává kolem 4-5hodiny, takže tě chápu. Spánek je potřeba!!
A jinak jak holky radí, je možná lepší přestat kojit. Jak jsem přestala kojit, tak malá spala aspoň trošku líp
@Petka200 doktorka mi rekla ze zadne kapky nejsou jen ten fenistil ma sedativni ucinky dala nam dithiaden ten je silnejsi a bylo to naopak a sama mi potvrila ze druha moznost je diazepam ale ze si mysli ze kdyz dithiaden nezabral diazepam nezabere taky
Taky mám 13 měsíců raubíře a budí se velmi často. A to nekojím. Ale nás ted aktuálně zlobí stoličky
Dneska celou noc proknoural
Ten Dithiaden bych asi nedávala, spíš bylinky a nebo homeo
Ale výrazně nám nepomáhá nic
. Jestli můžu, tak tady počkám taky na nějakou radu ![]()
Chce to vydržet..některý děti prostě spinkají málo..moje starší děti(dvojčátka) spali pořád
..ale ted máme maličkou 18 měsíců a já se ještě navyspala dneska jsem vztávala tak 15×…podezřívam jí, že si ze mě utahuje protože vlastně nic nechce jenom jí pohladim někdy trochu napít a chrní dál…a přes den kolikrát ani nepověsim prádlo a už je vzhůru..bych chtěla vědět kde tu energii bere
![]()
http://www.docsimon.cz/…-sirup-200ml já slyšela o těchto kapkách, ale ne každému zabrali. Hlavně jsem v šoku, že se takové prášky dávají tak malým dětem
Přestat kojit bude určitě zdravější varianta, než do něj cpát prášky. Taky mi to teď pomohlo. Nekojím a vstávám jen jednou za noc.
@Petka200 ten diazepam je upravovany specialne pro male deti dithiaden to uspava aj me aa to me staci pulka
Dcerce je 15 měsíců a vztávám k ní tak pětkrát za noc…stále kojím. Už ani nezkouším to prso nedat, okamžitě spustí řev. Počkám si tady se zakladatelkou na další rady ![]()
Kvůli tomu, že se v noci budí, bych V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nedávala nic na uklidnění
To by mě teda vůbec nenapadlo…je potřeba najít příčinu…Nebolí ho zoubky, bříško? To bylo u nás nejčastější..Teď je mu 18m, budí se kvůli těm zubům, nebo když se mu asi něco škaredého zdá, stačí teda namazat calgelem, nebo pochovat…
Ještě se dá koupit sirup Sedalia, je to homeo takže žádná chemie. Já jsem to malýmu dala jen jednou, pak se mi to tom poblil.
(nesnáší ty sladké sirupy, blindí mi skoro všechny).Ale třeba to u vás zabere. Držím pěsti, at je líp. ![]()