Odpolední spánek v 6 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
gk
570
12.1.13 17:33

Odpolední spánek v 6m

Ahoj, mám 5 a půl měsíčního kluka. Spí mi přes den cca 4h a bez problémů usne ihned, co ho uložím až na jeden spánek odpolední a to kolem té 16h.
Vstává v 6 až 6.30. ráno spí 50 min (8.00-8.50), dopoledne 1,5-2h (11.00 až 13.00), odpoledne 0,45h (14.30-15:15). Kolem 16-16.30 je unavený a mne si děsně oči. Neusne. Řve. Vozím, brblá a pak si začne kolem 17h broukat a je totál odpočatý a spát ne. Vlastně se chce asi jen povozit v kočáru. Má zakrytý výhled dekou, popř. plenu na očích. Když neusne, hrajeme si a kolem 18.30 jde spát. Nechce na první pokus. Řve. Pak si ho už týden vyndám z postýlky a chvíli asi 10 mi uklidním na ruce a pak ho dám do postele a ihned spí. Můj dotaz zní-spí vám děti v probíhajícím šestém měsíci v pozdním odpoledni? A jak jdou spát večer? před 14 dny ještě spal bez problémů odpoledne tj. v těch 16-17h a na 18.30-19 šel spát a ihned usnul. Řídím se heslem, že když dítě spí dobře ve dne, spí dobře i v noci. A teď se trápím pozdním drncáním kočáru a pak i špatným uložením unaveného dítěte v jeho dobu tj.18.30-19h.
Podaří-li se ho uspat v těch 16.30-tak spí 1h a většinou mi spí jen do 5h ranní. Není však unavený v podvečer. Když neusne v podvečer, tak je hotový do usnutí a ráno taky straší v 5.30-6h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
12.1.13 17:41

Spi mi 3×denne jeste v 9mes. Rano bych tvemu prckovi prodlouzila spanek o hodku a vecer davala spat v 19h :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.1.13 17:43

No tam to má asi každé dítě jinak. Naší holce budou za chvilku taky 5 a půl měsíce a klidně přes den nespí vůbec :cert:…max po kojení si dá občas půl hoďky. Když jí nevytáhnu ven do kočáru, tak doma prostě nespí. Přetažená je večer trochu, ale není to nic hrozného. V noci spí od 11 hodin a budí se co dvě-tři hodky na kojení a definitvně se budí okolo desáté ráno :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
12.1.13 17:45

ranní spánek

To víš že bych byla radši, kdyby spal ráno déle. Venku je tma. V pokoji má také tmu, zívá, ale nezabere. A podvečer už nedávat spát ale zabavit něčím? Přes den ve své mvěku spí většinou po 1,půl až 2h hraní. V podvečer by to byla 3 až 4 hodinová hrací akce a to moc nedá. Když ho dám v večer dřív tj.18h, tak neusne a řve i 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
12.1.13 18:03

Ja mam pulrocni holcicku a spi takto:
Vstavani cca 7,30
Dopo 9,45 - 10,15, 12,30-13,30 a pak 16,15-17,00.
Spinkat chodi mezi 19,30 a 20,00.
Jeste pred par tydny ale spinkala 4× denne (jeste i ted obcas) a davala jsem ji spat uz kolem 19,00. Pak nastal zlom a proste jsem ji treba hodinu a pul uspavala. Tak jsem zkusila ji dat pozeji a usina mnohem lip. Denni spanek u ni funguje tak, ze kdyz spinkala uz 3× a usne jeste po ctvrte, tak uz spina treba jen 20minut. Na druhou stranu kdyz je ten treti spanek pozdeji, tak zabere i na 45 min. Takze mi prijde, ze si porad drzi ty svoje dve hodky pres den, ale ruzne rozlozene.
Rekla bych, ze tvuj chlapecek spinka pres den hodne a pak ti vstava brzy. Zkusila bych ho zabavit tak, aby vydrzel vzhuru dve hodky, ne mene a uvidis, co to udela… Ale podle me se mu jen meni trosku rezim, tak to chce zas vychytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
12.1.13 18:16

Tyjo, tolik spánku… Mne spí uz dávno jen jednou denne a někdy třeba jen hodinu. Když se zadari tak dvě a pul hodiny odpo ale to je přes den vse. Ale tak dlouho jen venku v kocarku!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
12.1.13 18:36

Nas je taky asi spavec (po tatinkovi) :mrgreen: Rano vstava mezi 7-7.30, pak cca za 2 hodinky do kocarku a da si minimalne trictvrte hodinku, ale nekdy i hodinku a pul, zalezi, jak ho starsi braska vzbudí :) Pak chodiva spat vsichni kolem pul treti a to spinka tak 2 hodinky, kdyz spi dopoledne malo, tak i vic. K nocnimu spanku pak ukladam kolem osme :) Jo a malemu je 6 mesicu a 1 tyden :)
JA bych to ale moc nesrovnavala, kazde dite je jine! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
12.1.13 18:47

My máme 5 měs a týden - vstáváme taky kolem 6 - 6.30 hod, donedávna vydržel 1,5 hod vzhůru, teď jedeme v 2 hod intervalech bdění, někdy si taky mne očička dřív než po těch 2 hod ale to mi někdy přijde že spíš mu vadí umělý světlo :nevim: takže ho dávám vždy po těch 2 hod a funguje nám to krásně, večer mi to vychází že chodí spát mezi 20-21 hod, přes den spinká v kočárku, večer položím do postýlky a odejdu-usne sám a hned (když teda nemá zrovna období růstu zubů-to pak nespí přes den, nespí v noci, ale za to hold nemůže, tak to chovám, utěšuji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
12.1.13 18:58

Naše mládě vstává v 7.30
první spaní je v očárku a to od 9.45 do 11.00
druhé spaní je doma v postýlce po obědě a to od 13.00 do 14.15
třetí spaní v kočárku od 16.45 do 17.15
usíná večer v 19.30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
15.1.13 09:14

Teda holky, asi máme opravdu doma spavce. I když se dívám na režim mláděte KriJony-tak přes den 3h, v noci 12h. celkem 15h.
My máme taky 15h celkem.

Máte všechny pravdu v tom, že by měl vydržet ty 2hodky v bdělém stavu. Někdy, když jdem cvičit, tak vydrží 2h, ale většinou jen 1,5h. Dnes vstával v 6.20 a usnul v 8.25. Nyní ještě spí. Začala jsem si to zapisovat, abych vychytala lepší režim vyhovující nám oběma.
včerejší den celkem naspal přes den 4,15h a přes noc 11h=15,15h.
dopol.2,15 odpol 2, celkem 5-6 kojení přes den, v noci 2 kojení.
předevčírem celkem přes den 4:30h, přes noc 10h=14,30h. Dopol. 3,15, odpol. 1,15h. celkem 6kojení, přes noc 3 kojení.
Problem je, že odpol.se vyspí už v 15h a je unavený a do 18-19h zbývají 3-4hod a on je hotový. Zívá, protivný apod. Proto někdy dám ještě v 16.30 spát, aby vydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
15.1.13 09:16
@Ang_BK píše:
My máme 5 měs a týden - vstáváme taky kolem 6 - 6.30 hod, donedávna vydržel 1,5 hod vzhůru, teď jedeme v 2 hod intervalech bdění, někdy si taky mne očička dřív než po těch 2 hod ale to mi někdy přijde že spíš mu vadí umělý světlo :nevim: takže ho dávám vždy po těch 2 hod a funguje nám to krásně, večer mi to vychází že chodí spát mezi 20-21 hod, přes den spinká v kočárku, večer položím do postýlky a odejdu-usne sám a hned (když teda nemá zrovna období růstu zubů-to pak nespí přes den, nespí v noci, ale za to hold nemůže, tak to chovám, utěšuji)

a kolik ti spí spánku přes den, celkem 4 nebo víc a kdy naposled odpol. spaní? Takový režim by nám taky vyhoval:-) :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
15.1.13 20:45

@gk každý den to máme trošku jinak-podle toho v kolik se malej vzbudí, pak už jen dodržuji to, aby po 2 hod od probuzení spinkal, nám to většinou vychází na 3 spánky přes den-spinká třeba 2 hod, někdy jen hodinku a pak to dohání zas tím dalším spánkem, kdy prospí třeba 3 hod, po odpoledním spánku se budí kolem 17.30-18.30 (když se nevzbudí ani do těch 18.30, tak pak už lehce budím, jinak mu do toho nezasahuju). Po probuzení se napapá, pak si hrajeme, koupeme a před spaním ještě jednou kojím-po tom se vždycky probere, takže večer je vlastně jediná doba, kdy je vzhůru dýl jak ty 2 hod, dřív jsem ho hned po tom posledním kojení šoupla do postýlky a byl řev, mlátil tam sebou a hodinu mu trvalo, než usnul, teď ho nechávám s náma na gauči dokud si nepromne očička a to je znamení, že hotovo-odnesu do postýlky a během chviličky spinká. Sou ale dny, kdy přes den spí jen po půlhodinkách (třeba když mu rostly zuby-má jich už 6,takže sme si s tím užili dost) takže pak spí třeba 4 spánky přes den-prostě tak aby nebyl přetaženej, já to vpodstatě všechno nechávám na něm, nic nelámu přes koleno a sme spokojení oba ;) dřív jsem se to snažila nějak korigovat, aby chodil spát na noc už v 19 hod a aby mi spal kdy já potřebuju, ale nakonec jsem se na to vyprdla, protože on si to stejně udělá podle sebe a pořád se to mění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
15.1.13 20:52

Tak dnes byl vcelku pěkný den:
malý vstával v 6.20, usnul 8.20-9.30, potom usnul 11.30-13.30, odpoledne 15.50-16.30, šel spát bez protestů v 19.50 a opět napoprvé bez křiku apod. Totéž ty denní spánky do 1 až 3 min spí. Včerejší noc kojení 2× půlnoc a 3h. Kolem 4h však trochu čumákoval(dostal dudlík, asi 10 min plakal, nechtěla jsem ho opět kojit, když před hodinou jedl) a nešlo mu usnout. Pak zabral a spal do těch 6.20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
15.1.13 20:58

Nase spi taky pres den malo, kazdy 3h si da tak 15min akorat :cert: ale jsem rada ze spi v noci hlavne

• Citovat
  • Upravit
gk
570
16.1.13 09:15

Tak dnes ukázkově vstával v 6.40. Je to super. Takto jsme vyspalá já i manžel :potlesk:
Usnul v těch 20h, kolem 23 malý pláč na dudlík, dostal ho a v noci jsem kojila jen 1× a to ve 2:20h. Pak spal až do rána.

Možná pomohla i kaše. Dostal jí asi kolem 17h, 60ml na lžičce. Třeba ho zasytila společně s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí