Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky všem maminám. Porádíte? Malej včera nespal 4 hodiny, pak jsem musela na poštu, tak spal 3 hodiny, pak zase 3 hodiny nespal pak půl hodiny ano a od 7 večer zase nespal, usnul až kolem 10-půl 11. V noci jsme kojili co 2 hodiny a strašně sebou celou noc házel. Je to normální nebo mám radši zajet k doktorovi?
Je to normální, to se časem srovná
Můj malej mě taky takhle překvapoval ![]()
@Skytafka no s tím spaním to je docela časté. Bohužel poslední 2 dny nechce být ani u přítele.
Řekla bych, že to normální je. naše malá bude mít za týden tři měsíce, ale dobrý měsíc mi přes den skoro nespí, výjimky tvoří doba v kočárku, kde mi teda velkoryse usne, ale ne na dlouho.. její maximum se přes den šplhá ke dvěma hodinám, ale to už je taky ojediněle. na noc ji zavinuju ručičky, protože by byla jinak vzhůru natotata. mele sebou, bezdůvodně se leká, v noci vstávám každých několik minut, abych ji uspala, uhoupala, sama sebe by svým vlastním neklidem probudila.. dětská dr. mi řekla, že to tak některá miminka mají, prý to nepřesahuje „normy“..
Taky bych řekla že je to normální. Natálka nemá ani dva měsíce a asi týden zpátky naspala po celej den celkem asi dvě hodiny..Tak jsem si říkala jak bude pěkně spinkat a houby, byla asi chuděrka přetažená. Ale u tak malého miminka to nejde nijak ovlivnit. Někdy třeba spí vyloženě celej den a tak bych ju chtěla udržet vzhůru třeba hodinku aby pak spala večer ale to můžu jenom chtět ![]()
Ahoj, taky mám dvouměsíční a mám to stejné. Je den, kdy nespí skoro vůbec, a zase den, kdy spí jak ve dne, tak v noci. V kočárku a autosedačce teda spí vždycky. Děti do 6 měsíce prý nemají ještě denní rytmus a horko těžko do tohoto věku si nějaký uděláš… Musíme to prostě s bobkama vydržet. ![]()
Já bych řekla že důležitý je jak se chová když je vzhůru jestli je v pohodě a není přetažený tak je to ok, pokud je přetažený tak to moc dobré není.
Já mám obě děti velké spavce takže ve dvou měsících skoro pořád ![]()
Syn má taky dny, kdy spí krásně a dny, kdy se často budí nebo spí přes den míň. Jsou to děti, ne stroje, nemůžeš po nich čekat každý den stejný režim. Nebylo třeba mimčo nějak ve stresu? Nebyli jste na očkování? Ale nemusí to ani mít žádnou příčinu.
K doktorovi bych šla pouze pokud by dítě např. pořád najednou plakalo, když dříve bývalo klidné, začalo hodně blinkat, vypadalo hodně nespokojeně atd.
Tak náš málý má 2,5m a přes den spinká jak kdy, někdy dohromady dvě hodinky, někdy 7..V noci se budí taky jak kdy, ale spíš tak po 4-9hodinách, ale všechno závisí na tom, jak spí přes den..Řekla bych že ted je období, kdy se to všechno hrozně mění
Tak tenhle problém teď taky řeším. Přes den mi malje už moc nespí a to je nám 5 týdnů i s cestou
, v noci teda po třech hodinách, napapáme a zase spí. Včera se zbudil v 6 večer, tak sem ho vykoupala, napapal se a já si naivně myslela, že bude spinkat. V 23:30 sem to už nevydržela, navlíkla ho jako že deme ven, nechala sem ho tak 20 min v kočárku na chodbě aby pořádně usnul a pak ho dala do postýlky a spal v pohodě dál, ale byla to teda fuška. On zíve, očička se mu zavírají, ale hned je zase vykulí a pak začne řvát ![]()
@xbianka píše:
Tak tenhle problém teď taky řeším. Přes den mi malje už moc nespí a to je nám 5 týdnů i s cestou, v noci teda po třech hodinách, napapáme a zase spí. Včera se zbudil v 6 večer, tak sem ho vykoupala, napapal se a já si naivně myslela, že bude spinkat. V 23:30 sem to už nevydržela, navlíkla ho jako že deme ven, nechala sem ho tak 20 min v kočárku na chodbě aby pořádně usnul a pak ho dala do postýlky a spal v pohodě dál, ale byla to teda fuška. On zíve, očička se mu zavírají, ale hned je zase vykulí a pak začne řvát
No jinak u nás to je způsobeno refluxem. Dostal sirupek a už celkem pospává, akorát kojíme tedy skoro co 1-2 hodiny.
Ahojky, byli jsme ve čtvrtek u doktora s kýlou, tak mi doktor řekl, že to že nechce spát je tím, jenže on už nechce spát ani v noci, musím ho dát do kočáru, uspat ho v kočáru a pak ho teprave dát do postýlky. Doufám, že si na to nezvykne ![]()
Je to stále stejné každé dítě je jiné, některé potřebuje spát víc, jiné zase míň. Já mám teď velké štěstí. Moje druhá holčička je spáč. Nic jsem proto neudělala. Ve 3 měsících mi spinká skoro celou noc (jedno noční kojení). A přes den je to různé. Ale když je vzhůru tak rozhodně nepláče a tak mi nevadí, že vzhůru je. První dcera byla plakavá. Sice také spala dobře, ale když byla vzhůru, tak se jí stále něco nelíbilo. Srovnalo se to tak v 9 měsících.
@Denisa313 píše:
Nám se to taky tou dobou měnilo..Nechápu kde berou že miminka do 3m spinkají 20hodin denně, od tří měsíců do šesti kolem 16h
..Takové spavé miminko jsem ještě neviděla
já jo obě moje děti ![]()