Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje dcera 6,5 posledních asi 5 dní nechce večer usínat v postýlce ![]()
Do té doby už usínala hezky, v 19 hodin jsem ji položila, otočila se na bok, chytla jsem ji za ruku, a do 5 minut spinkala. Změnilo se to právě asi před těmi 5 dny, nevím jestli to souvistí - malá měla moučnivku, zhruba v době, kdy přestala krásně usínat v postýlce. Teď je to boj, když ji do půl hodiny uspím, tak slavím
Setkal se někdo s něčím takovým a jak to vrátit zpět??
Ahoj já to mám taky tak. Ted se tak týden to snažím dát zpět do svých kolejí. Takže prostě v 18h ho dám do postýlky si hrát. V 18.30 dostane mlíčko, říhnout, pomazlit a šup zpět do postýlky. pustím písničky a mám otevřený dveře a chodím ho otáčet a podávat dudlík v cca 19.15 spí. ale tolik díla okolo
Ahojky.. resim totez a uz 14 dni min. Naposledy jsme spinkaly v 5 a pak mezi 8-9 jsme do 5min spinkaly. ted spime i ve 3 naposledy a je i do 11 h vzhuru a plna elanu. Jsem z toho jelen PROC..
ale uz jsem tady nasla taky 1 mamku co se taky stezovala v 6m a pak zalozila noviu diskuzi v 8m a porat to trvalo
tak to bude asi souviset s vekem ale proc to vi pan buh.. uspavam 1h a pul a jsem z toho na nervy..ale aspon pak spinka celou noc.. ![]()
My maminky máme jednu z lásky vycházející špatnou vlastnost.
Věřte mi že tenhle stav zase přejde a za několik měsíců se zase vrátí zpět. Naše zlatíčka to prostě zkouší. Nic víc. Myslím si že stačí nevybočit ze zajetých kolejí. Prostě dodržujte zavedené uspávací rituály, časy a při každé volné chvilce během dne mazlete, mazlete a mazlete. ![]()
Mě se to osvědčilo. Hlavně nepodlehnout prvním slzičkám protože když ustoupíte jednou, pokusí se příště o něco dalšího. Já poprvé ustoupila a hned se to ukázalo…
Takže podruhé už měla dcerka smůlu a má dodnes. (Vyjímkou jsou samozřejmě nemoci doprovázející horečkami nebo obtížným dýcháním. To jde důslednost stranou ![]()
)Vím, chce to fakt pevné nervy ale nemusíte se bát. Žádnou psychickou újmu svému miláčkovi nezpůsobíte.
Dekuji
tak snad to prejde.. mas pravdu, male rostou zoubky a ja u ni furt sedela protoze furt poplakavala(jinak je nejhodnejsi na svete) a ted to par dni je lepsi, ale nemuzu se od male hnout, protoze jak me nevidi tak spusti rev.. a ja nejak nevim co s ni.. pul roku jsem o ni nevedela.. ![]()
Taky jsem to řešila, použila jsem rady z knihy Každé dítě může dohře spát, a byl klid.
jsou tu o tom i diskuse, všechny věci jsou najednou, abychom se maminy moc nenudily. a jak dlouho spí přes den?
Noo po cele prospane noci spi do 8:00 pak jde po 11 tak do 12:30 no a pak jak kdy. tu hodku si da taky ale snazim se aby to bylo tak ze se kolem 4 vzbudi.. dyl to je prusvich..
uz jsem tady o te knizce slysela tak si ji asi poridim..
![]()
Koukám, že v tom nejsem sama.
díky za povzbuzení, nezbývá než jen doufat, že to bude lepší… jinak malá mi spává tak od 20(dřív od 19) do 7hodin, a přes den půl hodiny dopol a půl odpol. Zdá se mi to strašně málo.
Večer už je protivná, ale prostě dobrovolně neusne ![]()
Na uloz.to si to můžete stáhnout, jmenuje se to každé dítě může dobře spát, přelouskáte to za dvě hodinky. přeju sílu
@koblizek8 píše:
Na uloz.to si to můžete stáhnout, jmenuje se to každé dítě může dobře spát, přelouskáte to za dvě hodinky. přeju sílu
dekujeme super tip.. ![]()
Tak jsem knihu přelouskala, máme za sebou třetí noční usínání, první den jsem k ní šla dvakrát, druhý den jednou, včera vůbec… paráda… i přes den usíná snadněji, a hlavně v postýlce
Nobelovku autorům ![]()
@Leniee píše:
Tak jsem knihu přelouskala, máme za sebou třetí noční usínání, první den jsem k ní šla dvakrát, druhý den jednou, včera vůbec… paráda… i přes den usíná snadněji, a hlavně v postýlceNobelovku autorům
a co tak zabralo z toho vseho? Taky jsem ji precetla
Nam to taky preslo ale krom toho ze jsem ji trochu posunula odp. spani tak se to vratilo do starych koleji samo.
(kdyz byla krize, tak ani to posunuti nepomahalo) Myslim si za i hodne udelalo to ze se nam prorezal zoubek..
![]()
@eleny píše:
a co tak zabralo z toho vseho? Taky jsem ji precetlaNam to taky preslo ale krom toho ze jsem ji trochu posunula odp. spani tak se to vratilo do starych koleji samo.
(kdyz byla krize, tak ani to posunuti nepomahalo) Myslim si za i hodne udelalo to ze se nam prorezal zoubek..
![]()