Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem maminkám, četla jsem tu několik témat, jak uspáváte děti mimo ložnici, ne u prsa. Mám přesně tak „vychované“ mimčo-5měs. Ve své postýlce nespala ještě ani jednou. Do 3měs jsem uspávala u prsa, dudlíka nechtěla, ve 3m si dudu konečně vzala a mě se trochu ulevilo, ale i tak se mi uspávání daří spíš u prsa, když je hodně unavená, usne kdekoliv-v postýlce s dudlíkem. Problém je v tom, že máme dům a většinou uspávám dole v obýváku a pak přenáším nahoru do ložnice, když jdu spát já. Abych řekla pravdu, nemám nějak potřebu ji dávat do postýlky, ale rovnou ji šoupnu k nám do postele. Příteli tam také nevadí, dokonce mě chlácholí a povzbuzuje v tom, že si to mám užívat, že dokud kojím, tak ať tam klidně spinká. Včra jsem zkusila uspávání v postýlce, ale to spíš na popud emimina jsem to chtěla zkusit(někde jsem něco o uspávání četla). Ze začátku docela usínala, pak ji něco přeletělo přes nos a začala bulet, tak jsem si ji vzala k sobě-jak jinak, nemám prostě vůli a ani potřebu to nějak měnit-říkala jsem si u toho, že mi asi bude v posteli smutno:-/ kdyby tam opravdu usnula. Asi to tak mám z pohodlnosti, lenivosti-když se v noci vzbudí, tak jen dám prso a ona se uklidní a zase spinká. Zatím jsem neměla problém se spaním, celou noc krásně chrní-když ji dám spát do 24h, spinká min. do 9h.
Noo, nevím, jestli už nepíšu nějak složitě, páté přes deváté…Přítel zatím je často přes noc vzhůru, chodí spát k ránu, takže postel je dost velká pro obě, když spíme všichni 3, tak se v pohodě vejdeme. Na sex. potřeby máme pokoj pro hosty, takže to také zatím neřešíme:-) Vím, že to není správné, že se mi to bude těžko odnaučovat a pomalu ale jistě si na sebe šiju bič…ale co mám dělat, když mi to takhle nevadí, je mi to pohodlné a líbí se mi, že mám malou kočičku u sebe. Chci si jí prostě užít.
To snad bude všechno:-D Tak jestli je tu některá s podobným názorem-problémem, napiště, ať mě to třeba uklidní:-)
Švagrová takhle měla všechny tři děti, do dvou let spali s ní a pak je dala bez problémů do jejich postelí.
Klid, nás první postylku absolutně neznal, stala v pokoji az se z ni stalo skladiště. Od narození byl s námi v posteli…az do 2 let a pak naprosto bez problémů přešel na velkou postel, kterou jsme mu koupili na vánoce. Pokud vám to tak vyhovuje všem 3 vůbec to neres, naopak, užívej si to ![]()
A správně to je, protože vám to tak všem vyhovuje… Ti co uspavaji jinak to dělají prostě jinak, a taky správně, protože to zase vyhovuje jim. V těchto věcech podle me neexistuje správně nebo špatně, jen spousta různých cest a záleží jen na tobě a ditku jakou si vyberete.
@Misula.vdf
Vyhovuje, je to spíš o tom, že kdykoliv někomu něco o tom spaní řeknu, obrací oči ve sloup a říká jak ten a ten známý to měl podobně a pak měl strašný problém mimino odnaučit spát mimo ložnici.
Ja bych to rozhodne nedelala, malej snamy spi porad a to jsou mu ctyri roky…hodne tesko se tp odnaucuje
@klarka87 píše:
@Misula.vdf
Vyhovuje, je to spíš o tom, že kdykoliv někomu něco o tom spaní řeknu, obrací oči ve sloup a říká jak ten a ten známý to měl podobně a pak měl strašný problém mimino odnaučit spát mimo ložnici.
My malou uspávali na míči někde do půl roku, ona od narození jen plakala. Když jsme vycítili změnu, začali jsme nenásilně pomalu odnaučovat a šlo to. Neřešila jsem, kde co píší…Nesmíš tolik číst a dělej to jak to cítíš ty, jak to vyhovuje vám všem, uvidíš jak se to vyvine, do 15ti s váma určitě v posteli nebude
![]()
@Serena09 píše:
Ja bych to rozhodne nedelala, malej snamy spi porad a to jsou mu ctyri roky…hodne tesko se tp odnaucuje
Tak to musí být už nemilé…já nevím, ale asi se někde musí najít ta hranice, kdy už je na čase jít do své postýlky, ale za včasu ![]()
Pak nechápu proč to sem píšeš, bez urážky. Vyhovuje to vám všem, nic s tím dělat nechceš, tak prostě nedělej. Sto matek, sto názorů. Když něco chci a vyhovuje mi to tak, tak je mi úplně fuk, že je kolem toho desítky diskuzí, kdy to někdo má jinak. Stůj si za tím. ![]()
@klarka87 hele, jestli ti to tak vyhovuje, tak to nech být… to je na každém
Já malou uspávala u prsa do roka, pak se odstavila… Spala sice ve své postýlce, ale kdyz v noci řvala, vzala jsem si ji k nám
dodnes když se v noci vzbudí a brečí a nejde ji hned utišit, beru ji k nám.. nám to nevadí, i když, pár známých, kterým se to nelíbí a otáčí oči vsloup máme taky
![]()
Nase deti teda spi samy v pokojiku a usinaji vecer samy bez uspavani, jsou tak naucene od miminek, ale zas neme z manzelem nic proti si vzit dite do postele, kdyz je akutni stav zuby, bokest bricha, nemoc.
Nebo rano kdyz se probudi tak se prijdou pomazlit nebo po obede si cela rodinka spolu lehneme do postele, ale vecer za beznych okolnosti maji dcery kazda svoji postel/postylku v pokoji a spi tam.
My taky mame radi sve soukromi a manzelsky zivot, to by jaksi neslo mit dcery furt nakvartirovane v posteli
.
Já to mám stejný, ale jak třeba resite spánek přes den, já ji uspim v mě posteli u prsa po obědě, ale nemůžu odejit. Kdyby se probudila, okamžitě by jumpla z postele na hlavu.
Příspěvek upraven 06.01.13 v 21:28
Ahoj s námi taky malá spala v postely, vůbec nám to nevadilo naopak byly to krásný časy:) ted je jí 18m a dala jsem jí do postýlky první večer chvíli plakala a pak už v pohodě spinkala, a máme ji tedy pořád v ložnici a to nevim kdy ji dáme pryč.. ![]()
Ahojky ![]()
Hele já to měla stejně a to jsem si pro mimčo koupila nádhernou postýlku za 10tis
jestli v ní spala dohromady 3× tak je to moc
no nic, postýlku mám pořád, necelých 12let skoro nepoužitou a čeká na druhé mimi u kterého jsem rozhodnutá to nedělat
ale taky jsem milovala ji mít u sebe a byla tam i ta pohodlnost..hlavně jsem se v noci vyspala skoro bez vzbuzení
no a když byla holčina větší, cca 3-4roky, tak jsme jí koupili novou, velkou postel, nad to takovu tu princeznovskou moskitiéru a vysvětlili že bude jako princezna a že tam bude mít pro sebe víc místa a začala spinkat tam
zlatíčko moje sladoučký
no a ted jí je skoro 12 a je na pěst
![]()
@klarka87 u nás se lidi taky starali, pokud ti malá v posteli nevadí, tak si ji tam nech, naše spala do 3 měsíců jen s náma a první noc kdy byla v postýlce mi bylo smutno, má 15 měsíců a kolikrát si ji k ránu bereme za náma abysme se mohli mazlit
![]()