Separační úzkost - spánek o samotě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
224
3.1.13 10:09

separační úzkost - spánek osamotě

Zdravím,
mám 10ti měsíční dceru, která se mi už od 4 měsíců v noci budí co 1,5-2 hod. Moje chyba byla, že se naučila usínat při kojení. Myslela jsem, že se mi v noci budí ze zvyku, tak jsme v 6ti měsících vyzkoušeli metodu podle knihy Každé dítě může dobře spát. Nevím, zda na to nebyla ještě připravená nebo jsem udělala někde chybu, ale asi po týdnu se mi začala v noci opět budit a po peripetiích s bolestí zoubků jsme to dopracovali k tomu, že malá se budí pořád a já už únavou padám na hubu :,(
Před dvěma dny jsem tedy zkusila tuto metodu znovu. Zatím s tím úspěchem, že se malá v noci budí stále po 2hod. pohladím ji a ona je během 2-5min. znovu tuhá, ale konečně usne bez pomoci. Ale teď začínám pochybovat, jestli dělám správně, že ji nechávám spinkat samotnou ve svém pokojíku (Sama spinká cca od 6ti měsíců). Asi před měsícem ji navíc začala separační úzkost (pořád mi visí na noze, volá mamama a když mě nevidí, brečí). Moje mamka a jedna známá mi neustále říkají, že je sama, že se bojí a že ji mám s postýlkou přestěhovat do ložnice. Prý když jsme my byli malí, tak s námi nebyl v noci problém (ovšem my nebyli kojení) :nevim: A tak jsem celá nesvá, dělám dobře? :nevim: Chci ještě pár dnů počkat, jestli se to noční buzení neupraví. Pokud ne, tak malou zkusím přestěhovat do ložnice a uvidím. Ale jsem rozhodnutá prso už na usnutí nedávat. Zajímal by mě váš názor a zkušenosti, když jste praktikovali tuto metodu „vyřvání“, byly vaše děti v pokoji s vámi nebo sami? A prožívali v tom období separační úzkost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2638
3.1.13 10:14

Ja bych si ji urcite dala k sobe do loznice. Nejlepe postylku vedle sebe. Aby na maminku videla. Myslim, ze je jeste malinka na to spat osamote

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.1.13 10:17

Nase mala spi o samote od roku, i ta metoda mela uspech az od roku, predtim na to nebyla zrala, dokonc ani neplakala a sama usla, a to do roka usinala jen na rukach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
3.1.13 10:18

Já mám malou v pokoji u sebe, přiraženou postýlku ke mé a sundanou bočnici…a v noci se držímě za ručky…malá je klidná, že jsem u ní, sice se budí také co hodinu, nebo dvě…ale myslím, že je šťastná
a ty máš malé mimi, nikdy bych ji nenechávala samotnou v pokojíku, si vem, že ty jsi s přítelem/manželem…v posteli, cítíte jeden druhého. jste spolu. a tak maličká je sama, v tichu, tmě, potřebuje maminku, to je jasné..
popravdě já si to strašně užívám, že ji držím za tlapku.. :D jsou to roky, na které budu vzpomínat…do 15 ji za ruku držet nebudu a za chvíli mě nebude potřebovat… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.1.13 10:22

Já mám malou (14měsíců) ve své posteli a stále v noci kojím.. Já si to užívám, na hubu nepadám.. Ale chápu, že to není pro každého.. Malá postýlku nenávidí - vadí jí ten ohraničený prostor, protože když usne, můžu jí přenést kam chci - sedačka, jiná postel, ale jakmile cítí, že jí dávám dolů do její postýlky tak začne ječet.. Nechápu jak to z toho spánku pozná :nevim: :mrgreen:
Jinak po probuzení - když mě nevidí tak začne automaticky ječet, když jsem poblíž, klidně si ještě lehne a něco si vypráví nebo si s něčím hraje a ještě odpočívá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.1.13 10:23

Já osobně bych tak malé dítě samotné spát nenechávala, protože jsem přesvědčená, že dítě má prostě spát v jeskyni u matky, dokud to jde ;)
Nevím, jakou přesně metodu myslíš, já synovi utnula noční kojení, protože jsem přišla o mlíčko a vždycky když se vzbudil, tak jsem mu řekla, že jsem u něj, ale papat že se už nebude. Plakal, ale ně nějak silně a za dvě tři noci bylo po problému.
Synka jsme odstěhovali do jeho pokojíčku pár měsíců před tím, než s mu narodil brácha, co ložnice se víc postelí nevejde a tři roky myslím, že je docela dost :) Taky se v noci budil, ale použili jsme naši osvědčenou homeopatii a byl zase klid. Co se ale narodilo miminko, zase nechce být sám v pokoji, tak se tam většinou u něj střídáme. Homeopatii ani nezkouším, protože tuším, že když je příčina v tom, že chce být vlastně s námi, tak to ničím nepřebiju. Pokud je problém malé ten, že se budí a kdyby se nebudila, tak je to vyřešené, zkusila bych tu homeopatii.
Jo, a když jsme syna stěhovali, tak občas v noci plakal a křičel, tak jsem mu před spaním řekla, že když se probudí, ať se jen otočí a zase spinká dál a křik opravdu ustal. Teď už je moc velký, aby se nechal takhle snadno uklidnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
3.1.13 10:34

@monikek můj malý je v pokojíčku od 6m, ale jen proto, že máme malé místnosti, do ložnice se nám postýlka nevejde a do pokojíčku si můžu hodit leda karimatku, abych tam s ním spala, ale na zemi je tam dost kosa. Když je u našich, tak spí v ložnici s mámou a taky říká, že není problém, že mu tam strčí ruku a on je spokojenej. Já nevím, nám se doma budí jak kdy, někdy 2× za noc, někdy celou noc :nevim: ALe spíš se budí míň. Hodně se mi to teda upravilo tím, jak jsem ho dala do pokojíčku, předtím se začal budit co 30min - na mlíko. Takže jsem to utla, přestala mu v noci mlíko dávat a po pár dnech spal celou noc, max. se vzbudí na dudlík nebo že se pročůral. Já bych byla radši, kdyby spal ještě s námi, ale na druhou stranu máme všichni svůj klid. Vždy, když jsme šli spát, tak jsme ho vzbudili, pak nemohl usnout on, když se v noci vzbudil a jen si povídal, tak vzbudil nás…teď hezky usne a nerušíme ho :nevim: Asi musíš vědět sama nejlíp, pokud se vážně bojí, tak si ji vem ještě do ložnice :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
3.1.13 11:06
@Reinka píše:
@monikek můj malý je v pokojíčku od 6m, ale jen proto, že máme malé místnosti, do ložnice se nám postýlka nevejde a do pokojíčku si můžu hodit leda karimatku, abych tam s ním spala, ale na zemi je tam dost kosa. Když je u našich, tak spí v ložnici s mámou a taky říká, že není problém, že mu tam strčí ruku a on je spokojenej. Já nevím, nám se doma budí jak kdy, někdy 2× za noc, někdy celou noc :nevim: ALe spíš se budí míň. Hodně se mi to teda upravilo tím, jak jsem ho dala do pokojíčku, předtím se začal budit co 30min - na mlíko. Takže jsem to utla, přestala mu v noci mlíko dávat a po pár dnech spal celou noc, max. se vzbudí na dudlík nebo že se pročůral. Já bych byla radši, kdyby spal ještě s námi, ale na druhou stranu máme všichni svůj klid. Vždy, když jsme šli spát, tak jsme ho vzbudili, pak nemohl usnout on, když se v noci vzbudil a jen si povídal, tak vzbudil nás…teď hezky usne a nerušíme ho :nevim: Asi musíš vědět sama nejlíp, pokud se vážně bojí, tak si ji vem ještě do ložnice :hug:

Jste na tom hodně podobně jako my. Když jsme s malou u rodičů, tak taky spíme společně v jedné místnosti a když jdeme spát, tak ji vzbudíme, a v noci se budí mnohem častěji, asi ze mě cítí mlíko. :nevim: Mám pocit, že ji spíš rušíme. Ale teď jak se do toho přidala ta separační úzkost, tak už mám pocit, že má sama spíš strach. Nebo mě na tuto myšlenku přivedly neustálé dedukce příbuzných. :think:
Každopádně, jestli se bude budit dál, mám v plánu zkusit opět společné spaní a uvidím, jestli to nějak pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
3.1.13 23:17

@monikek mně všichni taky říkají, že se sám bojí a že ví, že je tam sám :nevim: No, nenadělám nic, no, když zabrečí, tak jsem hned tam. Třeba dneska už se vzbudil 3× :roll: To zase bude noc…tohle na tom odděleným spaní nesnaším nejvíc, ty noční pochody přes celej byt :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
4.1.13 10:01

@Reinka No, musím říct, že metoda prozatím zabírá (musím zaťukat), v noci se malá probudila jen 2× s tím, že jsem k ní vůbec nemusela jít. půl minuty kňourala a v klídku spala dál. ve dne už usnula krásně sama. v koutku duše doufám, že to bude už jen lepší. ale je naprd, že jí včera začaly bolet zoubky, takže byla celý den uplakaná. večer už jsem jí musela dát panadol. tak snad to klidnější spaní nesouviselo taky s tím panadolem. No, uvidíme až ho navečer nebude mít. zatím to vypadá, že dnešní večer to bez něj taky nepůjde, protože už od rána jsou to řevy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
4.1.13 11:09

@monikek chudinka, nás malej vstal dneska prdelí napřed :roll: Takže mi tu od rána jenom kňourá a je protivnej :zed: Ale v noci pak už spal až do rána :dance: (a nebo to bude tím, že chlap u nás zapomněl zapnout chůvičku, když šel spát :think: :think: :mrgreen: ) Tak třeba se teď s tím panadolem naučí spát v noci hezky a už ji to zůstane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí