Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer. Mám dotaz jestli mi nekdo neporadí?
Mám 7mi měsíční holčičku a ted asi 14dní mame problém stím, že večer kolem sedmé uspíme ( respektive uhoupem v postýlce pač jinak nechce usnout ) a probudí se tak kolem 22.30 a chce si povídat tak do pulnoci a pak opet uhoupu pac když bych odesla driv nez by usla tak rev( joo a jeste ji dam nahamat UM je plne na UM). A pak se jeste probidi tak ve 2 rano ale to uz se nahama a spinka do 6 a vstavame. Myslite ze by to mohli byt zuby? Nebo čim to je? Predtim vydrzela spat az do tri do ctyr. Moc dekuju za RADY..!
Zuby to být můžou, nebo už nepotřebuje tolik spát a ta sedmá je na ní brzo?
No zkusit to můžete - když píšeš, že jí musíte vyloženě uhoupat.. Ono někdy je ta změna ve spaní skoro ze dne na den.. Teď myslím hlavně potřebu spánku přes den - a usínání večer s tím hodně souvisí..
Ona přes den spinka trikrát. Rano od osmy do devity pak od jedenacti do jedny az druhy a pak jeste od tech tri do ctyr a pak az po koupani v pul sedmy a je pravda ze tak od pul sesty se smudla. Myslite zkusit najet na naky pravidelny rezim spani pres den?
@kudrnka89 já se neodvažuju radit, mám jen jedno dítě a to naprosto nerežimní.. Asi je to hodně tím, že je kojená a příkrmy byly boj, takže sice jsem se snažila, ale každý den si to hodila jinak.. Jediný co jsem se naučilo, bylo jí „nelámat“.. Prostě jí dát spát, až když je unavená.. Ušetřila jsem si tím dost nervů.. O nějakém režimu může u nás být řeč až teď po roce.. Už spí jen jednou denně po obědě a večer kolem 19.30 hod vysílá dost jasné signály, že chce jít spinkat
Ale ještě před měsícem usínala dvakrát i třikrát denně a večer čumákovala klidně do 22 hod..
Kolem toho sedmého měsíce si děti začínají dost vymýšlet (separační krize). Oba synové to taky tak mají (měli). Otázkou je, na co přistoupíš. Mladší do nedávna usínal večer sám, dnes chce držet ručičku, to dám, ale určitě bych ho nehoupala. To jsem dělala se starším, nejdříve z toho pár minutové pochování, během měsíce si interval zdelšil na hodinu.
Režim už má, podle toho co píšeš. To že se pak v noci budí - v chytrých knihách píšou, že je to tím, že neumí usnout sám, proto se v ve fázi přechodu mezi dvěma cykly spánku budí. Viz http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Jinak přes den naspí hodně, zkus popřemýšlet, jestli to není moc… ale třeba má větší potřebu spánku…
Já osobně spím nejraději přes den. Kdo má problémy sám nebo s blízkymi by měl zkusit REIKI. Časem se dá dosáhnout i toho, že si před spaním zvolíte o čem se Vám bude zdát a to je opravdu VELKÁ legrace.
![]()