Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neoblekas ji moc? Zkus ji nejdriv nechat chvilku kopat nozkama na nahato a pak zmer.
Syn je taky trochu teplejsi, ale tuhle teplotu teda namerim bez odectu ![]()
a spanek, chodi spat v sedm a vstava kolem seste, nekdy i driv
, mezitim ale nekolikrat kojim, hned ale spi, pak si tak dve hodinky hraje na dece a jde zase spat, nekdy kratce, nekdy dyl. Odpoledne ma dlouhy spanek, tri - č hodiny, obzvlast, kdyz je venku.
K tomu spaní, to je individuální, nějaké mimča spí po 4 hodinách, některé po dvou..U našeho záleží jak dlouho spal přes den a co dělal, to spí po těch čtyřech, nad ránem po dvou-nebo hodince
Dcera spí dopoledne půl hodky až hodku, v poledne i 4 hodiny a odpledne jak kdy…Večer usíná kolem 19 a spí do 8…Ale kojíme cca 2krát za noc.
@suik já nevím. má jen dupačky a bodýčko. to si myslím, že je normální. Mám docela starch, co to může znamenat…
Ahoj, nas spi od 21-22:00 do cca 8-11:00 se dvema prestavjami na krmeni. Behem dne pak spi 3 hodiny venku + 2-3 pulhodinove spanky.
@Anonymní píše:
@suik já nevím. má jen dupačky a bodýčko. to si myslím, že je normální. Mám docela starch, co to může znamenat…
to jo, to je normalni…no at na vas koukne doktorka.
Naše malá bude mít za tři dny 11 týdnů, přes den je to složitější, to spí leda v kočárku a chvíli po procházce rozbalená ve fusaku, jinak zdřímne 20-30 minut a hotovo, celý boží den by se nosila, koukala po bytě, do zrcadla, chce, abych jí zpívala, vyluzovala zvuky, chrastila hračkami.. Večer koupu mezi osmou a půl devátou, poté ji nakrmím a jde se uspávat (někdy mi usne hned po uložení do postýlky, podotýkám, že jí musím zavinovat ručičky, jinak by se nezklidnila, někdy protestuje a musím ji 2×, 3× vyndat z postýlky a konejšit, netrvá to ovšem poslední dobou déle jak 40 minut). V noci jíme mezi druhou až čtvrtou, pak až ráno, zhruba čtyři hodiny po probuzení v noci. Dvakrát se mi už ovšem stalo, že mi spala celou noc bez krmení až do rána do půl šesté..
S tou teplotou nevím, malou oblékám o vrstvu víc (jinak by měla studené nožky a ručky), určitě bych to řekla co nejdřív lékařce ![]()
Holky tak nas prcek v posledni dobe spi od pul desaty do pul sedmy a dneska do pul osmy a to bez kojeni!!! Rano ani moc neplakal, jen byl nedockavy na prso
. Je pravda ze pres den spi tak hodku dopo, hodku odpo a nekdy jeste trosku vecer, ale nejvic naspi v kocarku na prochazce, to i pres dve hodiny. Asi s enic nedeje kdyz takhle spinka pres noc, ne? Je mu 3,5 meaice.
Holky máme to podobně už nevím co dělat..Malá v noci spí pěkně budí se po 3 hod na jídlo plně kojím a krásně prospívá..cucá max 5 minut a je plná když ji dám ještě druhé prso tak pak už zvrací…ale horší je to přes den..po raním spánku je vzhůru 2 hod pak jde spát a to spí max 30 min pak je zase vzhůru 2 hod a pak jde spát a spí zase 30 min a takhle to máme až do večera kdy pak usne na noční spánek…nepomáhá ani kočár, tam si střihne také svých 30 minut a je jedno že jezdím i tak se vzbudí..kojíme přes den po těch 2-3 hod a ten spánek je takový..je vidět že když se vzbudí po té půl hodince že ještě by spala, pláče, oči zavřené ale at dělám co dělám už pak neusne jen moc pláče…na silvestra máme 4 měsíce a nevím jestli je to normální…začala toto dělat pár dní zpátky..před tím na oběd krásně spala 3 hodinky a to jsem tam tak 3× musela doletět ji dát dudlík že jí vypadl, pak odpo si střihla hodinku a na večer půl hodinku ale poslední 2 dny jsou to ty půlhodinky…nevíte mi někdo poradit???
@macicek2 Tak dva dny nejsou nic, to bych jeste zadne zavery nedelala, muze byt rozhozena z Vanoc, alespon nam navstevy rezim narusily dost.
Holky tak můj malej prdola bude mít za 2 týdny 3 měsíce a jeho spánek je asi takový ze ráno vstavame kolem půl 7 naji se (jsme na UM) je hodinku vzhůru a pak mi usne na 2 hodky vzbudí se je hodinku a půl vzhůru a znova si dá 2 hodky odpoledne jdeme na procházku a v kočáru je schopny spát další 2-3 hodky. Večer koupeme v 19h a usina většinou do 20h a vstane až po 3-4 hodkach na jídlo 2× za noc
![]()
Ahoj všichni, zajímalo by mě, jak spinka vaše 3 měsíční miminko? kolik hodin a jak denně a v noci spí?
A ještě otázečka. Dcerka má neustále zvýšenou teplotu, kolem 37,4 po odečtu. Mám starch, co to může znamenat. jinak nemocná není, občas kuckne a kýchne, ale to je normální, to dělá pořád a chrčí po kojení. Takovou teplotu jsem naměřila poprvé před měsícem a od té doby to tak sleduju…K doktorce jdeme za týden, tak se zmíním, ale nevím, jestli to mám řešit dřív…
Máte někdo podobnou zkušenost?
děkuji všem za odpovědi