Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
zajímají mě názory na to, jaký koupit polštář do velké postele pro 4 a 6 leté dítě. Prosím nepište „máme tento“, ale spíš jaká jsou kritéria výběru, co je a není pro děti vhodné a proč. Polštář by měl být určitě pratelný.
Děkuji.
Hmm tak já ti nevím ale já bych vzala klasickej péřák to je nej klasika
Tak já bych řekla raději protialergický a aby šla redukovat výplň.
NO, vybíráš velikost a materiál.
Velikost - nebrala bych nic exstra malého, dítě by mělo správně spát na polštáři i ramínky. Ale ono tam sice nakonec spí klidně zadkem, žejo.
A materiál jsem vybrala stejně jako peřinu. Původně jsem chtěla mikrovlákno kvuli snadné údržbě při nějakých nehodách. Ale nakonec jsem umělinu zavrhla. Dítě není alergik, tak jsem šla do peří. Jinak bych vzala asi ovčí vlnu.
Brala jsem klasickej, s umelou vyplni, relativne kvalitni (kupovala jsem v prodejne Vesna). Prodavacka mi rikala, ze je dulezita pratelnost a zip pro vyndavani vyplne - nechala jsem vyplne tak tretinu, a postupne, jak se slehne, ci dite poroste, muzu pridavat
Jo a mam to takhle pro triletacku ![]()
Aby se dal prát doma v pračce a aby šla ubírat a přidávat náplň. Velikost normální jako pro dospělé - stejně si lehnou podle sebe.
Deky máme vlněné, ale dají se taky prát v pračce.
@Aliik píše:
Brala jsem klasickej, s umelou vyplni, relativne kvalitni (kupovala jsem v prodejne Vesna). Prodavacka mi rikala, ze je dulezita pratelnost a zip pro vyndavani vyplne - nechala jsem vyplne tak tretinu, a postupne, jak se slehne, ci dite poroste, muzu pridavatJo a mam to takhle pro triletacku
Zip u výplně - super nápad. Zkusím, jestli má Vesna stránky. Jakou ti doporučila velikost? Já váhám mezi 40×60 (chce manžel) a 50×70 (chci já).
@Lama Lama Peří asi nechci, mám dva péřové polštářky na gauči, leze to z toho a vůbec. A nemůžeš to prát.
LucaLuca - velikost jsem brala normalne dospelackou, tusim sirka 90cm. Je to tenhle: http://www.ivesna.cz/…/d-346-c-32/ ![]()