Vyřvávací metoda

1205
18.12.12 19:46

vyřvávací metoda-prosím o radu

Ahoj maminky..Náše miláčku jsou 7týdnů a do včera byl hodné miminko..Je napapaný, přebalený, ale pořád pláče. Nechce ani spát. Tatínek chodí do večera do práce a když příjde, tvrdí mi, že si ho chce užít a chová ho, tak si myslím že to bude tím..V léhátku hned přestane ale nechci ho tam moc nechávat..
Mám ho nechat vyřvat? je mi prcka hroozně líto, ale takhle to asi dál nepůjde..Horší je že malý nedudlíkuje, proste nechce..
Jak ste to odnaučovali? Mám ho po krmení nechat chvilku vedle mě, a pak odnést do pokojíčku a dělat to takhle celý den, nebo jak? jak dlouho trvá než se to odnaučí? Vůbec nevím :oops:

Děkuji za rady :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
18.12.12 19:48

Nechat vyrvat 7mi tydenni mimco? :-0 a jinak jsi normálni?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
18.12.12 19:49

Ahojh no něco malého může bolet takže určitě bych chovala a uspala ho v náručí ale pokud by tohle trvalo dýl tak bych ho nechala ale ne moc dlouho protože na vyřvání je ještě moc malinký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1

Nám prostě pomohlo tohle, ať se to kritikům líbí či nikoliv…

http://www.patriklipina.estranky.cz/…usinat_.html

• Citovat
  • Upravit

Já se omlouvám, nemám ještě mimčo, ale v 7 týdnech bych se od malého nehla, natož ho od něčeho odnaučovala a nebo ho nechávala vyřvat. Jsem zvědavá na další názory. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836

Sežerou tě tady, to se připrav… ;) V 7 týdnech ho nic nenaučíš, takže ho nech klidně v tom lehátku než usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
18.12.12 19:50

Nakrmit, nechat odříhnout, poňuchňat, a tulit a mazlit..7mi týdenní miminko nenechávat řvát, je malý, potřebuje tě, cítit tvou blízkost a né cítit to, že se nikoho nedovolá když ho necháš řvát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.12.12 19:52

Rozhodne nenechavej vyrvat 8o Ja doted syna uspavam, nevadi mi to. Zkratka jen chce byt s tebou. Ja jsem asi do roka syna nosila (ve vaku, ov satku, v manduce) a pres den spal pouze na me, postylku vubec neznal. V 7 tydnech bych rozhodne nic neodnaucovala.
Jo a „vyrvavaci metoda“ - to neni metoda. Mozna myslis Estivilla, ale ten rozhodne neni o vyrvani!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.12.12 19:56

To spíše každý sežere mě :lol: Ono je vyřvat a vyřvat…Estivillova metoda neznamená odložit a zavřít dveře…jde o to, aby miminko pochopilo, že když potřebuje, maminka je nablízku, jde o naučit se spát…nám to pomohlo, malá usíná krásně sama a říká si o uložení kňouráním, jak ji dám do postýlky, povídá si, někdy to ani nestihne, a usne hned…ale je to metoda dost náročná, zejména psychicky, málokdo to vydrží, ono chovat, je mnohem snažší, a nejpohodlnější je dát do postele, a spát s miminkem. Ale kdo chce naučt dítě hezky spinkat v postýlce, může to pomoct.

• Citovat
  • Upravit
81479
18.12.12 19:56

Alespon že tatínek je normální a miminko hodně chová. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
18.12.12 19:57

Ja nechala vyrvat a to poradne, protoze malej je palicak. Ale v 7 tydnech?!? To fakt ne. Neblbni. Prece bys ani nedokazala nechat takhle malinky mimco plakat. Proc ho nechces nechavat v lehatku, kdyz se mu tam libi?

• Citovat
  • Upravit
12505
18.12.12 19:59

Určitě ho nenechávej cyřvat je malinkej a potřebuje tě, tak to prostě je, že ze začátku je to težké a musíš to tak brát, chovej mazli je maličkej, nemužeš po něm chtít zázraky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.12.12 20:01

Teď mě jenom zajímá, vy byste někdo nechal miminko celou noc v lehátku? Anebo byste ho chovali celou noc? Já myslím, že i to miminko se přece potřebuje vyspat, lehnout si, ne|? Anebo jste nikdy neslyšely, že některé miminka prostě před usnutím pláčou? Cožpak musí být hned ta matka krkavčí, která v intervalech chodí k postýlce, pohladí, zašeptá, mám tě ráda, podá dudlíček, poté, co zkontroluje, zda miminko není hladné nebo počůrané…hmmmmm, tak to jsem asi pěkná krkavice :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
81479
18.12.12 20:02
@sad 1 píše:
To spíše každý sežere mě :lol: Ono je vyřvat a vyřvat…Estivillova metoda neznamená odložit a zavřít dveře…jde o to, aby miminko pochopilo, že když potřebuje, maminka je nablízku, jde o naučit se spát…nám to pomohlo, malá usíná krásně sama a říká si o uložení kňouráním, jak ji dám do postýlky, povídá si, někdy to ani nestihne, a usne hned…ale je to metoda dost náročná, zejména psychicky, málokdo to vydrží, ono chovat, je mnohem snažší, a nejpohodlnější je dát do postele, a spát s miminkem. Ale kdo chce naučt dítě hezky spinkat v postýlce, může to pomoct.

sám Estlivil v knize píše, že je to pro děti 6m+, ne pro 7mi týdenní miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
18.12.12 20:02
@sad 1 píše:
Teď mě jenom zajímá, vy byste někdo nechal miminko celou noc v lehátku? Anebo byste ho chovali celou noc? Já myslím, že i to miminko se přece potřebuje vyspat, lehnout si, ne|? Anebo jste nikdy neslyšely, že některé miminka prostě před usnutím pláčou? Cožpak musí být hned ta matka krkavčí, která v intervalech chodí k postýlce, pohladí, zašeptá, mám tě ráda, podá dudlíček, poté, co zkontroluje, zda miminko není hladné nebo počůrané…hmmmmm, tak to jsem asi pěkná krkavice :lol: :lol: :lol:

Ale, to nikdo neříká, až usne muže ho uložit do postýlky, a ano at lítá, takto malinký mimčo nemuže vychovávat, a nejsi krkavčí matka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí