Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj a to kojíš nebo se prostě jen tak budí. Nemůžou ho trápit zuby? Mě se malá, čím byla starší, tím víc se budila na kojení. Teď je jí 13 měsíců a můžu říct, že mi týden přespala noc - bez kojení. 1-3× za noc si zaplače, dám dudlík, řeknu hají, nebo hladím a ona spí dál. Ale že by v 8 usnula a v 7 vstala, to se ještě nestalo. Mám obavy, že tohle ani neovlivníš. Nevím, jak ty, ale sama jdu v noci na záchod, taky se budím.
Naše malá začala spát celou noc v 9 měsících, do té doby se budila zhruba 3 za noc na UM, později už jen jednou a ze dne na den začala spát celou noc, takže radu bohužel nemám
. Ale ono se to určitě jednou zlomí ![]()
U nás pomohlo až to, že jsme se přestěhovali do jiného pokoje. Jinak když nás viděla v noci, tak stála v postýlce a řvala dokud jsme jí nevzali k sobě, teď tam nevidí peřiny, nic..tak ví, že tam nejsme, tak ani neřve, vím, že se třeba vzbudi, ale má tam čaj, tak se napije a spinká dál ![]()
U nas se spi celou noc od 20 mesicu
Cca od pul roku do roku se budila 2× za noc na mliko, pak od roku jednou za noc ![]()
Mam rocni a porad nespi
vstava v prumeru 4 x za noc a z toho jednou je v kuse vzhuru tak 1-2hod
Takze ti taky moc neporadim.
@dasenka11 píše:
Ahoj, mozna se mi vysmeji ty, kteri maji i vetsi deti a ty jim celou noc neprospi, ale u deti kolem jednoho roku uz je bezne, ze spi od vecera do rana,ja jsem tak spala a moje segra taky. Muj synek je 11 mesicu stary a uz asi 4 - 5 mesicu noc neprospal. Kdyz byl jeste male miminko, prospal mi obcas celou noc, ted uz se to nestane nikdy. I kdyz se to vstavani da vydrzet, vstavam k nemu v prumeru 3krat za noc, nekdy je to tak, ze pak nemuze zabrat a ja tam jeste dvakrat trikrat jdu, nez zase zabere. Zaciam byt ale uz fakt unavena a moc bych se rada jednou zase neprerusovane vyspala. Jaky mate pro me tip? Nebo kdy u vaseho ditka nastal zlom a spalo temer vzdy celou noc?
No, vypadalo, že ve věku cca dvou let s ekonečně vysím. Alepořídila jsem si druhé miminko Mezizím se to první odplenkovalo na noc, což znamenalo rajzovat s ním na záchod. Ve věku cca dvou let toho drhéhho opět odplenkování a opět záchody… jak dlouho jsem se nevyspala? Nechci přehánět, ale… čtyři pět let?
Dosud kluci přijdou, a mamí, já se jdu vyčůrat, rosviť mi na záchodě… takže minimálně jednou dvakrát za noc stejně vstanu ![]()
@dasenka11 píše:
Ahoj, mozna se mi vysmeji ty, kteri maji i vetsi deti a ty jim celou noc neprospi, ale u deti kolem jednoho roku uz je bezne, ze spi od vecera do rana, ja jsem tak spala a moje segra taky. Muj synek je 11 mesicu stary a uz asi 4 - 5 mesicu noc neprospal. Kdyz byl jeste male miminko, prospal mi obcas celou noc, ted uz se to nestane nikdy. I kdyz se to vstavani da vydrzet, vstavam k nemu v prumeru 3krat za noc, nekdy je to tak, ze pak nemuze zabrat a ja tam jeste dvakrat trikrat jdu, nez zase zabere. Zaciam byt ale uz fakt unavena a moc bych se rada jednou zase neprerusovane vyspala. Jaky mate pro me tip? Nebo kdy u vaseho ditka nastal zlom a spalo temer vzdy celou noc?
nemám. K dceři vstávám 1-2× za noc pravidelně do teď. Občas i ke staršímu, ale tam už je to tak 50 na 50, možná i víc nocí spí bez probuzení. Je to různě, někdy na čurání, jindy přikrejt.
Jediné co pomůže je s tím vnitřně srovnat. U prvorozeného jsem z toho byla na palici už v roce. U druhé jsem s tím počítala a tolik mi to nesere. ![]()
Doporučuji knížku „Každé dítě může dobře spát“ - lze stáhnout na ulozto.cz. Nám dost pomohla ![]()
Nechala jsem ho vyřvat - budil se na jídlo po 30 minutách, pak třeba hodinu i dvě nespal. Teď spí od 20:00 do 6:00, dá si UM a spí cca do 8-9. Když jednou za čas zase „vyřváváme“, tak vydrží spát i bez probuzení celou noc.
Plus nám pomohl pevný režim, když ho dám spát jinak, tak se budí…
@dasenka11
Hehe, ahooooj, tak ja ti s tim moc neporadim…ale husty je, ze jsem na tebe narazila
![]()
@Billi píše:
Nechala jsem ho vyřvat - budil se na jídlo po 30 minutách, pak třeba hodinu i dvě nespal. Teď spí od 20:00 do 6:00, dá si UM a spí cca do 8-9. Když jednou za čas zase „vyřváváme“, tak vydrží spát i bez probuzení celou noc.
Plus nám pomohl pevný režim, když ho dám spát jinak, tak se budí…
Hm, tak to seš teda velká borka
.
Tak my spali celou noc kdyz nam bylo 26 dni. A trva to do dnes. Bála jsem se, ze nebude prospivat, tak jsem se na to ptala dr, ale rikala, ze vaha je v poradku, at ho necham spinkat. Takze ja mam skutecne dovolenou.
@Lucinka_Kla píše:
Hm, tak to seš teda velká borka.
U nás to bohužel byla nutnost, protože jsme delší dobu prakticky nespali a on pak nespal, protože byl nevyspalý a přetažený, takže nespal ani přes den.
Ale vyřvávání probíhalo u mě v posteli, kdy jsem ho celou dobu mazlila. Akorát jsem mu nedala jíst. Trvalo to cca týden než se přestal úplně budit. Po 3 dnech stačilo i v noci pohladit, dát dudla, mudlací plínu a zapnout kolotoč.
Ahoj, mozna se mi vysmeji ty, kteri maji i vetsi deti a ty jim celou noc neprospi, ale u deti kolem jednoho roku uz je bezne, ze spi od vecera do rana, ja jsem tak spala a moje segra taky. Muj synek je 11 mesicu stary a uz asi 4 - 5 mesicu noc neprospal. Kdyz byl jeste male miminko, prospal mi obcas celou noc, ted uz se to nestane nikdy. I kdyz se to vstavani da vydrzet, vstavam k nemu v prumeru 3krat za noc, nekdy je to tak, ze pak nemuze zabrat a ja tam jeste dvakrat trikrat jdu, nez zase zabere. Zaciam byt ale uz fakt unavena a moc bych se rada jednou zase neprerusovane vyspala. Jaky mate pro me tip? Nebo kdy u vaseho ditka nastal zlom a spalo temer vzdy celou noc?