Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@martyk tedka nevím jakou hrazdičku myslíš, ale zabavuji malého v polohovacím léhátku FP a k tomu jsem ho zkoušela dát do hrací deky, kde visí hračky a úplně bez zájmu, ja to není náruč, nic ho nezajímá..Asi druhý den pije pěkně, vypije 160-180ml a nemusím dodělávat, když chce pít po dvou hodinách, tak už je to o něco míń..ale má od jedné flaštičky rozestup dvě hodinky, zkoušela jsem mezi tím dávat flaštičku když plakal ale nechtěl, takže od hladu to taky není..třeba dneska v noci spal do jedné u mě v náručí, ale jak jsem ho položila, vzbudil se a zaspal až po třech hodinách u mě a když jsem ho zase položila vedle sebe, spinkal necelou hodinu, pak opět pláč a únavená jsem zaspala s malým v kojícím polštáři, takhle u mě spal nějak od 5-9h, ale to jen díky tomu že spinakl zase jen v náručí, jinak to už nešlo
No hrazdiček je plno. Jinak možná je ještě vrzy. Já si už to nepamatuji přesně, tak ve 2-3M to začalo malého zajímat, ale rozhodně to zkoušej, později ho to bude bavit. No třeba je to jen období a začne spinkat hezky, ale já bych se tedy nebránila ho nějakou dobu denně nechat v lehátku, myslím že nijak destruktivní vliv na záda to mít nebude.
Ahoj..Tak u násvelké změny..Tatínek má dovolenou a rozhodl se, že bude v noci spávat a vstávat s malým..Ze začátku chtěl spinkat taky jen na něm, ale nechal ho vedle sebe dvě minutky poplakat, a na potřetí už věděl že mu to asi nepomůže a zaspal sám…Teda ted už si vyžaduje jen usínání vedle něj, sám ještě nechce
..Já jsem po dvou měsících krásně vyspaná a miminko asi taky..V noci se napapá a hned vytuhne. spinká po čtyřech hodinkách, nad ránem se budí po dvou..Asi to usínání vyžadoval hlavně u mě
.O cucek pořád vůbec nestojí, ale už je to třetí den co jsem ho vůbec neslyšela plakat
tak ho opět nepotřebujem..Přes den už taky spinká po dvou až čtyřech hodinkách, ale hrozně si vyžaduje léhátko
,tak nevím, jak ho to naučit jen na chvilku..
Jinak přeji krásné a veselé Vánoce ![]()
Nemám sílu ani chuť číst celou diskusi, ale v sdmi týdnech může mít miminko klidně růstový spurt, takže možná brečí jen proto, že se chce kojit. Jinak k uspávání dětí můžu napsat jen tolik, že mámš děti tři a první dva usínali výhradně při kojení, dlouhých písních, musella jsem vedle nich ležet a vztekle počítala utíkající minuty filmu, který běžel v obýváku. Třetímu budou dva, dodnes se nakojí, omdlí a nazdar. Přes den usíná sám - od roku. Pravda, už jsem moudřejší a když byl malý, tak jsem ho večer klidně kojila u TV - já byla spokojená, on taky. Ale co chci hlavně říct, že každé dítě je jiné. U nás jsem všem nabídli maximální pozornost a lásku při uspávání a každeý to potřeboval jinak. Nejhůř byl nejstarší, to bylo fak někdy na palici, ale dnes toho nelituju - je docela úzkostný a celkově nervově labilnější - kdybych ho byla tehdy nechávala vyřvat, mohli jsme mít doma slušného psychouše.
@Šílená Sonja Tak si ji pro pochopení přečti! Malý kojení není, a hlady neplače..To jsi měla dobré když mimča usínali vedle tebe, já malého nemohla ani položit páč chtěl spát jen na mě, hned jak sem ho položila, brečel a jinak spat nechtěl..Tři noci musel spát jen na mě, a to bylo šílené, vůbec jsem se nevyspala, ale pro mě bylo hlavní, že spinkal on..protože noci předtím kdy jsem ho pokladala tak nespal vůbec..Takže nějaké řešení to chtělo..
Ale vyhledej si alespon moje příspěvky aby jsi byla v obraze, v jaké situaci jsem byla..
@Šílená Sonja
https://www.emimino.cz/…use/hledani/?… jinak chci ještě říct že malý spinká se mnou, tady nepomohlo ani uspávání..On chtěl prostě jen a jen náruč kde chtěl spinkat. Dřív jsem ho přenášela do postýlky ale to pak už nešlo, hned jak zjistil že není u mě tak se mu nelíbilo nic…